Dane a účtovníctvo online

Dane a účtovníctvo sú neoddeliteľnou súčasťou každého podnikania. Zabezpečiť spracovanie daní a účtovníctva môžete ako podnikateľ sám alebo si na to zamestnáte účtovníčku alebo externú účtovnú firmu.

Dane a účtovníctvo sú neoddeliteľnou súčasťou každého podnikania. Zabezpečiť spracovanie daní a účtovníctva môžete ako podnikateľ sám alebo si na to zamestnáte účtovníčku alebo využijete služby externej účtovníčky alebo účtovnej firmy.

V každom prípade, ale bude potrebovať ten, kto dane a účtovníctvo spracováva, kvalitný, spoľahlivý a overený program.

V zásade máte dnes na výber pre dane a účtovníctvo dva základné druhy programov. Klasické účtovné programy, ktoré inštalujete do svojho počítača alebo ľahko dostupné a flexibilné online programy. Tých klasických je oveľa viac, keďže sa ich vývoju venuje viac ako 20 rokov množstvo firiem. Tých online je menej. Medzi kvalitné a overené patrí napríklad Humanet.

Klasické programy pre dane a účtovníctvo sú vhodné najmä pre počítačovo zdatných používateľov, ktorí nemajú problém s inštaláciami programov do vlastného počítača, prípadne im tieto inštalácie vie vykonať niekto iný.

Online programy sú vhodné pre používateľov, ktorí sú zvyknutí pracovať na internete. Online programy pre dane a účtovníctvo sa nemusia nikdy inštalovať a aktualizovať. Fungujú na rovnakých princípoch ako všetky ostatné internetové stránky. Ak sa pohybujete často na internete, používate internetové vyhľadávače ako Google alebo sociálnu sieť Facebook, potom sú online programy pre dane a účtovníctvo pre Vás ideálnou voľbou.

Online program pre dane účtovníctvo Vám dokáže ušetriť veľa času a starostí s inštaláciami a aktualizáciami programu.

Ďalšou výhodou, ktorú  oceňujú účtovníčky aj podnikatelia u online programov pre dane a účtovníctvo je ich dostupnosť kedykoľvek a odkiaľkoľvek. Mnohí z podnikateľov dnes vlastnia tablety a smartfóny a na nich si môžu svoje online účtovníctvo kedykoľvek pozrieť. S online programom už nie sú podnikatelia odkázaní na telefonovanie účtovníčke. Na druhej strane účtovníčka môže prácu začatú v kancelárii dokončiť aj neskôr, keďže sa k príslušnému online programu pre dane a účtovníctvo dostane v prípade potreby aj z domu alebo z iného počítača.

Okrem dostupnosti a jednoduchosti používania bez nutnosti inštalácie sa online programy pre dane a účtovníctvo od klasických programov odlišujú ešte v jedno zásadnom fakte. Online programy sú oveľa bezpečnejšie ako klasické programy. Ich správa a prevádzka je zabezpečovaná profesionálmi na úrovni dátových centier. V prípade online programov pre dane a účtovníctvo už Vaše dáta nikdy neohrozí pokazený alebo ukradnutý počítač.

Keď to zhrnieme, tak neprekvapí fakt, prečo sú online programy pre dane a účtovníctvo na vzostupe a klasické programy na ústupe. V prospech online programov hovorí ich flexibilita, dostupnosť, bezpečnosť a stále nové zariadenia, cez ktoré môžeme na internete pracovať.

Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA

BILLA tento rok oslavuje svoje 25-ročné pôsobenie na Slovensku, svojim zákazníkom sa rozhodla venovať ceny v hodnote 1 milión EUR.

Bardejov by mal byť konečne nezávislý

Nikdy som sa nemiešal do politiky viac, ako bolo nutné.

Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom

Luxusné európske a zaoceánske plavby sú oveľa dostupnejšie vďaka letenke v cene.

Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu

„Podporujem AlenuBašistovú, pretože som presvedčená, že svojimi skúsenosťami a vedomosťami, výrazne pomôže športu v Košiciach.“