87 optimistov mení s Orangeom Slovensko

Projekty sa budú v tomto týždni realizovať v rámci celého Slovenska vďaka podpore z nového Grantového programu pre optimistov Nadácie Orange.

Už pätnásty rok je hlavnou myšlienkou Nadácie Orange pomáhať a šíriť optimistický pohľad na svet. Aby podobne inšpirovala čo najviac ľudí, vyhlásila v tomto roku po prvý raz aj 22. marec, dátum svojho založenia, symbolicky za Deň optimizmu a pri tejto príležitosti otvorila aj Grantový program pre optimistov.

Výsledky všetkých doposiaľ podporených projektov zo strany Nadácie Orange potvrdzujú, že ľudia na svet nazerajú optimisticky a majú záujem meniť veci okolo seba. Výnimkou nie je ani Grantový program pre optimistov, ktorý dal tento rok šancu všetkým, ktorí majú dobré nápady a chcú urobiť niečo pozitívne pre svoje okolie. Do prvého ročníka tohto grantového programu zaslali žiadatelia spolu neuveriteľných 636 žiadostí o podporu. Aj preto sa Nadácia Orange rozhodla navýšiť celkovú sumu podpory z pôvodných 10 000 na 15 000 eur.

Z celkového počtu doručených žiadostí o podporu bolo do hodnotenia zaradených 476, ktoré splnili kritériá. Spolu až 87 užitočných optimistických nápadov napokon získalo finančnú podporu na ich realizáciu. Maximálna výška podpory na jeden projekt je 200 eur.

„Zo skúseností vieme, že aj relatívne malá suma peňazí môže zmeniť veci k lepšiemu. Často je dôležitejšia dobrá vôľa, zaujímavý nápad a optimistický prístup. Spustenie nového grantového programu sa stretlo s veľkým ohlasom a k svojmu jubilejnému pätnástemu roku života si nadácia ani nemohla želať nič lepšie,“ uviedla na margo prebiehajúcich aktivít správkyňa Nadácie Orange Andrea Cocherová.

Najviac žiadostí o grantovú podporu zaslali obyvatelia Banskobystrického kraja, v ktorom Nadácia Orange podporí 26 projektov celkovou sumou 4 500 eur. Zameranie jednotlivých projektov Grantového programu pre optimistov je skutočne pestré, od budovania a prehlbovania dobrých susedských a medziľudských vzťahov, až po ekologické a enviromentálne aktivity, úpravu a skrášľovanie okolia, pomoc znevýhodneným skupinám či zapájanie komunity do spoločných športových a iných voľnočasových aktivít. A keďže Orange patrí k lídrom v spoločenskej zodpovednosti, aj jeho zamestnanci v rámci tohto týždňa priložia ruku k dielu a pomôžu v Autistickom centre Andreas, ktoré Nadácia Orange dlhodobo podporuje.

Viac o podporených projektoch nájdete v prílohe tlačovej správy. Bližšie informácie o grantových programoch aj na www.nadaciaorange.sk

Začiatok roka patrí dani z nehnuteľností

Povinnosť má každý, kto v roku 2017 predal alebo nadobudol nehnuteľnosť.

Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných

Ak neviete, či chcete štýlové alebo praktické auto, hatchback alebo SUV, či dokonca ktorú farbu si vybrať, skúste T-Roc.

Tipy pre atraktívne poprsie po dojčení. Plastike povedzte nie

Máte za sebou obdobie dojčenia, no vaše prsia na tie pôvodné vôbec nepodobajú? Našťastie to nemusí byť trvalá zmena.

Stanovisko spoločnosti Advokátska kancelária JUDr. Radomír Bžán

Naša advokátska kancelária nemôže štátu zaplatiť DPH a daň z príjmu za rok 2017 zo zablokovanej odmeny.