87 optimistov mení s Orangeom Slovensko

Projekty sa budú v tomto týždni realizovať v rámci celého Slovenska vďaka podpore z nového Grantového programu pre optimistov Nadácie Orange.

Už pätnásty rok je hlavnou myšlienkou Nadácie Orange pomáhať a šíriť optimistický pohľad na svet. Aby podobne inšpirovala čo najviac ľudí, vyhlásila v tomto roku po prvý raz aj 22. marec, dátum svojho založenia, symbolicky za Deň optimizmu a pri tejto príležitosti otvorila aj Grantový program pre optimistov.

Výsledky všetkých doposiaľ podporených projektov zo strany Nadácie Orange potvrdzujú, že ľudia na svet nazerajú optimisticky a majú záujem meniť veci okolo seba. Výnimkou nie je ani Grantový program pre optimistov, ktorý dal tento rok šancu všetkým, ktorí majú dobré nápady a chcú urobiť niečo pozitívne pre svoje okolie. Do prvého ročníka tohto grantového programu zaslali žiadatelia spolu neuveriteľných 636 žiadostí o podporu. Aj preto sa Nadácia Orange rozhodla navýšiť celkovú sumu podpory z pôvodných 10 000 na 15 000 eur.

Z celkového počtu doručených žiadostí o podporu bolo do hodnotenia zaradených 476, ktoré splnili kritériá. Spolu až 87 užitočných optimistických nápadov napokon získalo finančnú podporu na ich realizáciu. Maximálna výška podpory na jeden projekt je 200 eur.

„Zo skúseností vieme, že aj relatívne malá suma peňazí môže zmeniť veci k lepšiemu. Často je dôležitejšia dobrá vôľa, zaujímavý nápad a optimistický prístup. Spustenie nového grantového programu sa stretlo s veľkým ohlasom a k svojmu jubilejnému pätnástemu roku života si nadácia ani nemohla želať nič lepšie,“ uviedla na margo prebiehajúcich aktivít správkyňa Nadácie Orange Andrea Cocherová.

Najviac žiadostí o grantovú podporu zaslali obyvatelia Banskobystrického kraja, v ktorom Nadácia Orange podporí 26 projektov celkovou sumou 4 500 eur. Zameranie jednotlivých projektov Grantového programu pre optimistov je skutočne pestré, od budovania a prehlbovania dobrých susedských a medziľudských vzťahov, až po ekologické a enviromentálne aktivity, úpravu a skrášľovanie okolia, pomoc znevýhodneným skupinám či zapájanie komunity do spoločných športových a iných voľnočasových aktivít. A keďže Orange patrí k lídrom v spoločenskej zodpovednosti, aj jeho zamestnanci v rámci tohto týždňa priložia ruku k dielu a pomôžu v Autistickom centre Andreas, ktoré Nadácia Orange dlhodobo podporuje.

Viac o podporených projektoch nájdete v prílohe tlačovej správy. Bližšie informácie o grantových programoch aj na www.nadaciaorange.sk

Prihláste sa a vložte PR článok

Eilat: Slnko, teplo a zábava

Izraelské letovisko pri Červenom mori láka Slovákov za teplom počas celého roka.

Ku kuchynskej linke dostanete obývačku či vstavané skrine za 50%

2M Interier začínala ako malá rodinná firma s výrobou kancelárskeho nábytku.

Exkurzia študentov Stavebnej fakulty STU v Bratislave

Exkurzia sa konala v rámci predmetu Progresívne stavebné materiály a konštrukcie.

Prichádza Black Friday, jazdenku môžete mať so zľavou 2000 eur

Najväčší predajca ojazdených automobilov pripravil od piatku do nedele tohtoročné najvýraznejšie zníženie cien áut