87 optimistov mení s Orangeom Slovensko

Projekty sa budú v tomto týždni realizovať v rámci celého Slovenska vďaka podpore z nového Grantového programu pre optimistov Nadácie Orange.

Už pätnásty rok je hlavnou myšlienkou Nadácie Orange pomáhať a šíriť optimistický pohľad na svet. Aby podobne inšpirovala čo najviac ľudí, vyhlásila v tomto roku po prvý raz aj 22. marec, dátum svojho založenia, symbolicky za Deň optimizmu a pri tejto príležitosti otvorila aj Grantový program pre optimistov.

Výsledky všetkých doposiaľ podporených projektov zo strany Nadácie Orange potvrdzujú, že ľudia na svet nazerajú optimisticky a majú záujem meniť veci okolo seba. Výnimkou nie je ani Grantový program pre optimistov, ktorý dal tento rok šancu všetkým, ktorí majú dobré nápady a chcú urobiť niečo pozitívne pre svoje okolie. Do prvého ročníka tohto grantového programu zaslali žiadatelia spolu neuveriteľných 636 žiadostí o podporu. Aj preto sa Nadácia Orange rozhodla navýšiť celkovú sumu podpory z pôvodných 10 000 na 15 000 eur.

Z celkového počtu doručených žiadostí o podporu bolo do hodnotenia zaradených 476, ktoré splnili kritériá. Spolu až 87 užitočných optimistických nápadov napokon získalo finančnú podporu na ich realizáciu. Maximálna výška podpory na jeden projekt je 200 eur.

„Zo skúseností vieme, že aj relatívne malá suma peňazí môže zmeniť veci k lepšiemu. Často je dôležitejšia dobrá vôľa, zaujímavý nápad a optimistický prístup. Spustenie nového grantového programu sa stretlo s veľkým ohlasom a k svojmu jubilejnému pätnástemu roku života si nadácia ani nemohla želať nič lepšie,“ uviedla na margo prebiehajúcich aktivít správkyňa Nadácie Orange Andrea Cocherová.

Najviac žiadostí o grantovú podporu zaslali obyvatelia Banskobystrického kraja, v ktorom Nadácia Orange podporí 26 projektov celkovou sumou 4 500 eur. Zameranie jednotlivých projektov Grantového programu pre optimistov je skutočne pestré, od budovania a prehlbovania dobrých susedských a medziľudských vzťahov, až po ekologické a enviromentálne aktivity, úpravu a skrášľovanie okolia, pomoc znevýhodneným skupinám či zapájanie komunity do spoločných športových a iných voľnočasových aktivít. A keďže Orange patrí k lídrom v spoločenskej zodpovednosti, aj jeho zamestnanci v rámci tohto týždňa priložia ruku k dielu a pomôžu v Autistickom centre Andreas, ktoré Nadácia Orange dlhodobo podporuje.

Viac o podporených projektoch nájdete v prílohe tlačovej správy. Bližšie informácie o grantových programoch aj na www.nadaciaorange.sk

Prihlásili ste sa ako dobrovoľník na Olympiádu v Tokiu?

Atos pripravil úspešnú online platformu pre dobrovoľníkov, ktorí sa chcú podieľať na organizácii OH 2020 v Tokiu.

Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.

Proxenta vydáva nové emisie, k dispozícii budú o niekoľko dní

Štefánka by Pulitzer

Čo spája legendárnu bratislavskú kaviareň s Pulitzerom.

Počuli ste už o integrovane pestovanej zelenine?

Ide o spôsob pestovania zeleniny, ktorý je zlatou strednou cestou medzi klasickým a ekologickým, pestovaním zeleniny v bio kvalite