Modulárne podlahové systémy na prekrytie športovísk

Na prekrytie športovej plochy počas nešportových podujatí existuje niekoľko technológií.Každý plast však podlieha v dôsledku zmeny teplôt tzv. tepelnej rozťažnosti.

Ak je vystavený priamemu slnečnému žiareniu alebo nastanú významné zmeny teplôt okolitého prostredia, jednotlivé časti modulárnych podlahových systémov sa mierne roztiahnu.
Pri malých plochách to zvyčajne nie je veľký problém, ak však pracujete s väčšími plochami, musí byť pre túto kumulatívnu plošnú rozpínavosť pripravený nejaký priestor. V opačnom prípade dôjde k vydúvaniu  a deformáciám,  ktoré môžu ohroziť bezpečnosť chodcov, prípadne aj k medzerám v miestach, kde sa spojenie jednotlivých modulov preruší.

Aby sa takýmto situáciám zabránilo, povrch sa chladí postrekmi alebo sa pri pokládke nechávajú medzery -  podlaha sa tak môže rozšíriť bez toho, aby došlo k narušeniu spojov a odpojeniu dielov.  Takéto riešenie prirodzene nie je ideálne – medzery sú viditeľné, nevyzerajú dobre a v konečnom dôsledku predstavujú presne také isté nebezpečenstvo, ktorému sa snažíme vyhnúť.  A čo sa týka vody, účinnosť tohto opatrenia je len krátkodobá, z hľadiska nákladov ide o neefektívne riešenie a často ani nie je veľmi vhodné.

Riešenie prináša ArmorDeck  Expansion Joint, patentované moduly s pružnými spojmi, ktorých účelom je zmierniť  rozpínavé účinky.  Jednotky využívajú mechanizmus podobný ako u UltraDeck Expansion, ktorý sa úspešne používa už niekoľko rokov. Je to v podstate posuvný spoj, ktorý je kompatibilný so základnými modulmi ArmorDeck.  Inštalované sú v radoch, princíp fungovania je veľmi podobný ako u dilatačných medzier mostov a ciest. Podlaha sa rozširuje a posúva a táto zmena je absorbovaná spojom.

Výsledkom je nenarušený a jednoliaty povrch podlahy bez ohľadu na to, aké teplotné podmienky sú na danom mieste.

Neil Casale, Stadium and Arena Sales Associate je veľmi rád, že môže tento nový systém využívať. „Robíme veľa projektov pre školy a univerzity pri zahájení ich činnosti. Tieto eventy sa zvyčajne konajú na začiatku leta a dramatické kolísanie teplôt medzi poludňajšou horúčavou a chladným večerom predstavovalo skutočný problém. Moduly Expansion Joint sú oveľa bezpečnejším riešením ako nechať medzery v podlahe, a to hlavne ak si akcia vyžaduje taký odolný povrch ako ArmorDeck. "

Práca s jednotlivými modulmi je veľmi jednoduchá, ide o zámkový systém  s rovnakými spájacími slučkami ako pri klasických veľkých paneloch.  Systém Expansion Joint je plne kompatibilný s ArmorDeck systémom a dá sa zakúpiť aj ako doplnkový systém k už existujúcemu podlahovému modulárnemu systému.
Kontaktujte nás pre viac informácií.

Viac informácií o technológiách výstavby športových povrchov nájdete na www.engo.sk

Virtuálne sídlo v Bratislave

Cenové porovnanie virtuálneho sídla a prenájmu kancelárií a analýza výhod a benefitov. Upozornenie na riziká a nevýhody.

Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA

BILLA tento rok oslavuje svoje 25-ročné pôsobenie na Slovensku, svojim zákazníkom sa rozhodla venovať ceny v hodnote 1 milión EUR.

Bardejov by mal byť konečne nezávislý

Nikdy som sa nemiešal do politiky viac, ako bolo nutné.

Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom

Luxusné európske a zaoceánske plavby sú oveľa dostupnejšie vďaka letenke v cene.