Neplodnosť, tehotenstvo - hormonálna nerovnováha u žien IV.

Neplodnosť u žien často pramení z hormonálnej nerovnováhy u žien.

Čakanie a snaženie o bábätko je pre mnoho mladých ľudí v súčasnosti veľkým problémom.

Príčina množstva problémov s neúspešným otehotnením býva práve v hormónoch, ktoré následne generujú problémy gynekologických orgánov (cysty, myomy, endometrióza...) alebo majú zásadný vplyv na zrelosť a kvalitu vajíčok.

Niekedy však nie je možné problém západnou medicínou identifikovať. Navonok všetko je v poriadku, ale partneri nemôžu splodiť potomka.

Tieto problémy je však možné prírodnou cestou riešiť.

Osvedčená bylinková kombinácia pri neplodnosti:shutterstock109415882-r350_res.jpgVšeobecná bylinková kúra pri neplodnosti je kúra K05, to sú tinktúry z púčikov rastlín, ako najúčinnejšia forma fytoterapie.

Táto kúra harmonizuje hormonálny systém a pre väčšinu žien je postačujúca. Samozrejme, že každý človek je iný a preto dĺžka užívania byliniek je individuálna. Veľmi dobré výsledky pri problémoch s otehotnením sú najmä pri kombinácii kúry k05 s Matuzalemom internal.

Taktiež odporúčame, aby partner poprípade užíval bylinkovú kúru K08, ktorá výborne pôsobí na zrelosť a pohyblivosť spermií.

V prípade problémov s gynekologickými orgánmi, je potrebné najskôr vyriešiť daný problém alebo jeho príznaky aspoň zmierniť a až potom sa pokúšať o otehotnenie.

V prípade endometriózy je to kúra :

bylina:  femina T9eleuterokok s betaglukánom TG6, púčiky: dub P12čierna ríbezľa - malina P10, kotvičník zemný P56,  vres s betaglukánom PG48

pri silných gynekologických zápaloch je to:
byliny: grapefruitové semienko T11, jarabina vtáčia T15, púčiky: breza P02kapucínka P30jelša P36

Po základnom preliečení problému odporúčame nasadiť opäť kúru K05.

Tieto bylinky umožňujú pomerne rýchlu harmonizáciu hormonálnej sféry a tým umožňujú dosiahnuť čoskoro požadované výsledky.

Výnimočnými bylinkami sú najmä kotvičník a čierna ríbezľa.

Sú zdrojom fytoestrogénov, ktoré často v ženskom organizme chýbajú a potom dochádza k mnohým ženským problémom. Čierna ríbezľa reguluje hormonálnu činnosť vaječníkov, maternice, rieši sterilitu, prechodové ťažkosti, cysty, upravuje hormonálnu sekréciu.

Práve ženy by mali poznať silu čiernej ríbezle, pretože sú nositeľkami nového života a mali by sa o svoj organizmus starať.

Pravidelný menštruačný cyklus, kedy sa telo pripravuje na oplodnenie a samotné tehotenstvo sú dôležitými fázami života každej ženy. Telo potrebuje dobre fungovať, byť v rovnováhe, aby žena mohla byť dosť silná na tvorbu nového života. Bohužiaľ, sa mnoho žien stretáva s problémami, ktoré im neumožňujú svoje životné fázy prežívať v pohode a bez komplikácií. Pritom ale väčšina ich ťažkostí vzniká len vďaka nesprávnemu životnému štýlu. Bylinky sú silné a môžu pomôcť ženám vyriešiť aj tie najťažšie situácie, ku ktorým jednoznačne patrí aj možnosť otehotnieť, a tu je naozaj silným pomocníkom čierna ríbezľa, samozrejme v kombinácii aj s inými bylinkami.

Môžeme sa pochváliť, že s pomocou vyššie uvedených bylinkových kúr je na tomto svete množstvo narodených už veľa babätiek.

Prajeme veľa zdaru.

Ing. Pavol Machnič

Rezidenčná štvrť bez betónových plotov? Dá sa to aj na Slovensku

Viete si predstaviť bývanie, v ktorom pri prechádzaní sa neuvidíte betónový plot len zeleň? Nielen o tom sa dočítate v rozhovore.

Equal treatment is a must for successful companies of the future

Many talented people believe they need to leave the country to pursue an international career.

Aj v Poluse chránime vaše srdcia

29. septembra si v Polus City Center budete môcť dať bezplatne zmerať vaše BMI (index telesnej hmotnosti) a krvný tlak

Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!

Jedného z desiatich inšpiratívnych pedagógov poteší ocenenie čitateľov Sme.sk.