Hovory v HD kvalite prinášajú lepší zážitok z volania

Orange je prvým operátorom na Slovensku, ktorý vylepšuje kvalitu zvuku pri telefonovaní a prináša špičkovú HD kvalitu – pre všetkých zákazníkov, automaticky a bez poplatkov. Po niekoľkotýždňovom testovaní uvádza Orange do ostrej prevádzky novú technológiu HD Voice, ktorá citeľne zvyšuje kvalitu zvuku pri bežnom telefonovaní. Zvuk je čistejší a zrozumiteľnejší, ešte viac potláča šum a volajúci účastníci majú pocit väčšej blízkosti pri vzájomnej komunikácii.

Orange potvrdzuje svoju pozíciu lídra na trhu a ako prvý na Slovensku prináša vo vysokom rozlíšení už aj hlas. Telefonovanie v HD kvalite si zákazníci môžu užívať na celom území Slovenska pokrytom 3G sieťou Orangeu, a to prostredníctvom všetkých zariadení, ktoré podporujú kodek WBAMR. Technológia HD Voice zabezpečuje prenos hlasu v širšom frekvenčnom rozsahu  50 – 7000 Hz, čo sa u zákazníka prejavuje vo vyššej kvalite zvuku, pričom lepšie a výraznejšie počuje aj vyššie a hlbšie tóny. S novou technológiou však Orange zvýšil kvalitu zvuku aj pre telefóny, ktoré túto technológiu nepodporujú, a to vďaka funkcionalite TrFO (transcoder free operation).

„Možnosť telefonovať v HD kvalite je ďalšou z našich inovácií, ktorými chceme našim zákazníkom v maximálnej miere sprístupniť výhody technologického pokroku v záujme ich vyššieho užívateľského komfortu. Sme radi, že aj zákazníci na Slovensku sa môžu stať súčasťou rodiny zákazníkov skupiny Orange, ktorí si môžu vychutnávať telefonovanie v najvyššej kvalite. Novinku môžu využívať okamžite, bez aktivácie či špeciálnych poplatkov,“ hovorí generálny riaditeľ Orangeu Pavol Lančarič.

Zoznam výrobcov telefónov v ponuke Orangeu s podporou HD hlasu

Apple – podpora HD Voice od iPhone 5

Sony – všetky telefóny s OS Android, okrem rady x10

Nokia –  všetky Lumie

HTC – všetky telefóny s OS Android od ICS a vyššie (4.0)

RIM – od operačného systému BB10 OS

ZTE – všetky modely označené „HD ready“

Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku

Spoločnosť BILLA otvorila vo štvrtok 20. septembra novú predajňu v Obchodnom centre v Želiezovciach na Mierovej ulici.

Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku

Výrobné družstvo Javorina otvorilo nový showroom v Košiciach a to už necelé dva mesiace po úspešnom vstupe na český trh.

Arabská exotika: Top hotely v Ománe

Omán láka relaxom na plážach, dobrodružstvom aj luxusom skvelých hotelov.

Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?

Pýtali sme sa ľudí z neziskového sektora.