Nepozerajte len na obstarávaciu cenu

Pred nákupom techniky počítajte. Nakupujete pre svoju firmu manipulačnú techniku? Pri rozhodovaní si všímajte viac než len cenu v ponuke.

Nákup nových zariadení do skladov či výrobných hál by nemalo byť unáhlené rozhodnutie. Skôr než si pre svoj podnik vyberiete vhodné zariadenie, premýšľajte o jeho reálnom využití. Lákadlo v podobe zaujímavej vstupnej ceny totiž ešte nemusí znamenať, že naozaj ide o výhodnú kúpu. Nemenej dôležité sú náklady na prevádzku a servis. Ale aj životnosť techniky či jeho zostatková hodnota v prípade opätovného predaja. Okrem vstupnej ceny zvažujte aj celkové náklady na prevádzku.

„Porovnanie celkových nákladov na prevádzku (TCO) je objektívnejšie než hodnotenie podľa vstupnej ceny,“ hovorí Martin Urban, generálny riaditeľ Jungheinrich Slovensko. Pre lepšiu predstavu, pri dvojzmennej prevádzke najazdí vysokozdvižný vozík so spaľovacím motorom a nosnosťou tri tony zhruba 2 500 motohodín ročne. Okrem ceny, ktorú zákazník zaplatí jednorázovo, prípadne prostredníctvom finančného lízingu, treba do celkových prevádzkových nákladov započítať aj náklady na obsluhu, spotrebu PHM, údržbu a servis techniky. Úspora počas šesťročného používania môže v závislosti od typu zariadenia a konkrétneho výrobcu predstavovať až desiatky tisíc Eur.

tabulka-r721_res.jpg

Trhová jednotka Jungheinrich netají, že kúpna cena jeho zariadení môže byť v porovnaní s konkurenciou vyššia. Tak je to napokon pri všetkých prémiových značkách, zdôrazňuje M. Urban. Vyššia vstupná cena sa vráti práve v podobe spomínaných celkových prevádzkových nákladov. Pre klientov, ktorí flotilu manipulačnej techniky aktívne využívajú, je otázka nižšej spotreby pohonných hmôt či energie veľmi dôležitá. Inovácie z centrály v nemeckom Hamburgu, kde Jungheinrich sústredil vývoj a výskum, zabezpečujú technike európskeho lídra aj vyšší výkon. „Vďaka tomu prepraví za rovnaký čas viac tovaru,“ vysvetľuje M. Urban.

Viac informácií:

www.dobaskladova.sk

Kartou míňame viac. Čo by obchodníci mali vedieť o zákazníkoch

Keš prestáva obchodníkom zarábať.

Autokamery Mio a navigace teď s 3letou záruční dobou

Tříletou garanci na autokamery a navigace Mio teď získají všichni, kteří si koupí jeden z produktů Mio do konce roku 2018

Move in immediately, if you feel like it

Living close to the centre of Bratislava has many advantages.

Predaj poistenia motorových vozidiel cez web rastie a bude rásť

Myslí si to Peter Gál, zakladateľ stránky poistnamyska.sk, ktorý má vyše 20-ročné skúsenosti v poisťovníctve.