Na hypotéke môžete usporiť takmer 5 000 € za 3 roky!

Priemerná mesačná splátka hypotéky sa pohybuje okolo 360 €, po prenesení môžete platiť až o tretinu menej.

Priemerná mesačná splátka hypotéky sa pohybuje okolo 360 €, po prenesení môžete platiť až o tretinu menej.

Prenos hypotéky sa oplatí. Vyplýva to z údajov, ktoré zadali Slováci čerpajúci hypotéku do online kalkulačky na stránke www.PrenesteSiHypoteku.sk od polovice apríla do polovice mája. Priemerná výška hypotéky, ktorú si Slováci chcú preniesť, je 45-tisíc € s pôvodnou mesačnou splátkou 360 €. Ak by využili aktuálnu ponuku so sadzbou 3,4 % p. a. pre každého od  Prima banky, s fixáciou na tri roky, splátka by sa im znížila iba na 229 € mesačne. Celková úspora by tak dosiahla sumu 4 724 € za 3 roky.

3 DÔVODY, PREČO SI PRENIESŤ HYPOTÉKU:

1. Ušetríte na mesačnej splátke
  2. Za hypotéku zaplatíte menej
  3. Môžete si upraviť dobu splatnosti hypotéky

„Súčasné úrokové sadzby hypoték sú výrazne nižšie, ako to bolo v čase, keď si klienti zriaďovali svoje hypotéky. Preto nie je prekvapujúce, že v prepočtoch vyšla klientom priemerne až 36 % úspora na mesačnej splátke,“ povedala Henrieta Gahérová, členka predstavenstva Prima banky zodpovedná za riadenie produktov.

PRENOS HYPOTÉKY NIE JE STRAŠIAK

Možnosť prenosu hypotéky do inej banky pozná 9 z 10 vlastníkov hypoték. V realite si ho však vyskúšalo iba 19 % z nich.

„Pri prenose hypotéky sa klienti často obávajú byrokracie, straty času a toho, že aj tak nedostanú bankami komunikované sadzby. V Prima banke sa nám podarilo proces prenosu hypotéky zjednodušiť tak, že klientovi hneď pri prvej návšteve pobočky vytlačíme návrh zmluvy s garantovanou sadzbou 3,4 %. Stačí na to iba pôvodná úverová a záložná zmluva, prípadne aj starý znalecký posudok. Netreba dokladovať opätovne ani príjem,“  dodala Gahérová.

Každý má možnosť overiť si výhodnosť svojej súčasnej hypotéky formou kalkulačky na webovej stránke www.PrenesteSiHypoteku.sk

5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu

Pripravujete rekonštrukciu bytu? Využite ľahké priečky, ušetríte čas a vyhnete sa prachu i hluku. Poradíme vám, podľa čoho vyberať.

Dvojitý diplom medzi EU v Bratislave a UNWE v Sofii

Rektor EU v Bratislave podpísal zmluvu o dvojitom diplome s Univerzitou národného a svetového hospodárstva v Sofii.

Ustanovujúce valné zhromaždenie Alumni klubu EU v Bratislave

V utorok 19. júna 2018 sa uskutočnilo ustanovujúce valné zhromaždenie Alumni klubu Ekonomickej univerzity v Bratislave.

Kreditná karta – áno alebo nie

Názory na „kreditky“ sú dvojaké – priaznivci kreditnej karty by bez nej ani nevyšli z domu, no mnohí jej na chuť ešte neprišli.