Na hypotéke môžete usporiť takmer 5 000 € za 3 roky!

Priemerná mesačná splátka hypotéky sa pohybuje okolo 360 €, po prenesení môžete platiť až o tretinu menej.

Priemerná mesačná splátka hypotéky sa pohybuje okolo 360 €, po prenesení môžete platiť až o tretinu menej.

Prenos hypotéky sa oplatí. Vyplýva to z údajov, ktoré zadali Slováci čerpajúci hypotéku do online kalkulačky na stránke www.PrenesteSiHypoteku.sk od polovice apríla do polovice mája. Priemerná výška hypotéky, ktorú si Slováci chcú preniesť, je 45-tisíc € s pôvodnou mesačnou splátkou 360 €. Ak by využili aktuálnu ponuku so sadzbou 3,4 % p. a. pre každého od  Prima banky, s fixáciou na tri roky, splátka by sa im znížila iba na 229 € mesačne. Celková úspora by tak dosiahla sumu 4 724 € za 3 roky.

3 DÔVODY, PREČO SI PRENIESŤ HYPOTÉKU:

1. Ušetríte na mesačnej splátke
  2. Za hypotéku zaplatíte menej
  3. Môžete si upraviť dobu splatnosti hypotéky

„Súčasné úrokové sadzby hypoték sú výrazne nižšie, ako to bolo v čase, keď si klienti zriaďovali svoje hypotéky. Preto nie je prekvapujúce, že v prepočtoch vyšla klientom priemerne až 36 % úspora na mesačnej splátke,“ povedala Henrieta Gahérová, členka predstavenstva Prima banky zodpovedná za riadenie produktov.

PRENOS HYPOTÉKY NIE JE STRAŠIAK

Možnosť prenosu hypotéky do inej banky pozná 9 z 10 vlastníkov hypoték. V realite si ho však vyskúšalo iba 19 % z nich.

„Pri prenose hypotéky sa klienti často obávajú byrokracie, straty času a toho, že aj tak nedostanú bankami komunikované sadzby. V Prima banke sa nám podarilo proces prenosu hypotéky zjednodušiť tak, že klientovi hneď pri prvej návšteve pobočky vytlačíme návrh zmluvy s garantovanou sadzbou 3,4 %. Stačí na to iba pôvodná úverová a záložná zmluva, prípadne aj starý znalecký posudok. Netreba dokladovať opätovne ani príjem,“  dodala Gahérová.

Každý má možnosť overiť si výhodnosť svojej súčasnej hypotéky formou kalkulačky na webovej stránke www.PrenesteSiHypoteku.sk

Virtuálne sídlo v Bratislave

Cenové porovnanie virtuálneho sídla a prenájmu kancelárií a analýza výhod a benefitov. Upozornenie na riziká a nevýhody.

Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA

BILLA tento rok oslavuje svoje 25-ročné pôsobenie na Slovensku, svojim zákazníkom sa rozhodla venovať ceny v hodnote 1 milión EUR.

Bardejov by mal byť konečne nezávislý

Nikdy som sa nemiešal do politiky viac, ako bolo nutné.

Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom

Luxusné európske a zaoceánske plavby sú oveľa dostupnejšie vďaka letenke v cene.