Nedeľa, 25. október, 2020 | Meniny má AurelKrížovkyKrížovky

Podchod na bratislavskom Trnavskom mýte dostane nový šat

V dňoch 6. – 9. júna vďaka Nadácii Orange dostane frekventovaný podchod nový, ľudský vzhľad.

Podchod na bratislavskom Trnavskom mýte dostane už tento týždeň nový šat. V duchu optimistického pohľadu na svet, ktorý Nadácia Orange vyznáva už pätnásty rok takto aj v praxi ukáže, že optimistov je na Slovensku stále dosť a že vďaka nim môže byť svet okolo lepší. V dňoch 6. – 9. júna tak vďaka Nadácii Orange dostane frekventovaný podchod nový, ľudský vzhľad.

Spolu vyše 300 optimistických ľudí, ktorí počas prvého Dňa optimizmu, 22. marca, prechádzali podchodom na Trnavskom mýte, prepožičalo svoju tvár na dobrú vec. Z ich fotografií a tiež z fotografií z troch realizovaných optimistických nápadov vznikne na stenách bratislavského podchodu galéria optimistov, ktorá tak skrášli tieto priestory.

“Podchod na Trnavskom mýte sme si vybrali najmä preto, že je to veľmi frekventované miesto, ktoré bude praktickou ukážkou optimistického pohľadu na svet – ukážkou toho, že jednoduchým nápadom sa dá dosiahnuť veľká zmena a posun k lepšiemu,“ hovorí správkyňa Nadácie Orange Andrea Cocherová.

Projekt galérie optimistov realizuje Nadácia Orange v spolupráci s agentúrou Wiktor Leo Burnett a s prácami sa začne už vo štvrtok 6. júna čistením a opravou stien. Následne príde na rad samotný výlep, ktorého finalizácia potrvá počas nasledujúceho víkendu. Od druhého júnového týždňa tak už obyvatelia a návštevníci Bratislavy budú prechádzať novými upraveným priestormi.

Nadácia Orange

Nadácia Orange tento rok vstúpila už do 15. roka svojho pôsobenia. Hlavnou myšlienkou jej činnosti je pomáhať meniť veci k lepšiemu a šíriť optimistický pohľad na svet. Deň svojho založenia, 22. marec, tento rok aj preto po prvýkrát vyhlásila symbolicky za Deň optimizmu a zároveň otvorila aj úplne nový Grantový program pre optimistov. Ten zaznamenal obrovský úspech, keď sa o podporu z neho uchádzalo spolu 636 aktívnych ľudí. Podporených bolo celkom 87  užitočných nápadov, ktoré zlepšili život v okolí a komunite po celom Slovensku.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line