Nový cyklomost do Rakúska

“Eurofondy dokážeme využiť zmysluplne. Za tým si stojím.”

Župan Pavol Frešo:

„Cyklomost ponad rieku Morava preslávil vďaka akčnému hrdinovi Bratislavský kraj ďaleko za jeho hranicami. Písalo sa o ňom aj v Kanade. Dnes je cyklomost príkladom toho, ako čerpať eurofondyefektívne a zmysluplne.“

Pamätáte si ešte časy spred niekoľkých rokov? Pozerali sme sa cez ostnatý drôt do susedného Rakúska. Desiatky rokov sme len kráčali pozdĺž Železnej opony. Aj po jej páde sme napríklad do rakúskeho zámku Schloss Hof, vzdialeného len stovky metrov, museli cestovať desiatky kilometrov. Chýbali prirodzené prepojenia regiónov najmä cez rieku Moravu, ktoré boli po páde

monarchie zničené. Cyklomost Slobody je prvý dôležitý krok

v opätovnom prepojení našich regiónov. Do Schloss Hofu sa

Devínčania teraz dostanú za pár minút. „V tom je cyklomost úžasný a v tom tkvie jeho čaro. Zvýrazňuje moderné a svieže riešenie

v časti, ktorá v minulosti predstavovala ostrú hranicu medzi slobodou a neslobodou“, povedal župan Pavol Frešo. Dnes je Bratislavský kraj súčasťou nielen slobodnej Európy, ale práve aj siete medzinárodných cyklotrás. Krajom prechádza cyklotrasa

EuroVelo 13 – Cesta železnej opony s celkovou dĺžkou 10 000 km. Dôležitým impulzom pre podporu rekreačnej cyklistiky bola výstavba Cyklomosta slobody medzi Devínskou Novou Vsou

a rakúskym Schloss Hofom.

„Cyklotrasy v Bratislavskom kraji sa unikátnym spôsobom spojili so sieťou cyklotrás

v Dolnom Rakúsku, čím sa obom regiónom otvárajú doposiaľ neobjavené možnosti pre podporu turizmu“, povedal Pavol Frešo. Len v tomto roku bude v kraji preznačených a vynovených 300 km nových cyklotrás. Bratislavský kraj má výrazne obmedzené možnosti v čerpaní eurofondov, preto sa snaží

v rámci cezhraničnej spolupráce získať dobrými projektmi maximum.

Viac informácii na www.freso.sk

sirka490-r127_res.jpg

Zamestnanci nestrážia svoje heslá dostatočne

Firmy môžu využiť nové technológie na správu hesiel, radia odborníci. Príkladom je Secret Server od firmy Thycotic.

Predstavenie projektu Ružomberok v pohybe

Čo znamená tento projekt? Z akého impulzu pramení myšlienka rozvoja bežeckého projektu Ružomberok v pohybe? Prečítaj si náš príbeh

OMV ponúkne svojim zákazníkom chute známeho šéfkuchára

Na čerpacích staniciach OMV si teraz môžete vychutnať kvalitné a zdravé novinky.

OMV ponúkne zákazníkom chute známeho šéfkuchára Braňa Križana

Na čerpacích staniciach OMV Slovensko pribudne občerstvenie vytvorené Braňom Križanom.