ABSOLUT ABROAD: Absolut bez hraníc

Desať profesionálnych bartendrov z deviatich európskych metropol si vďaka značke ABSOLUT na dva týždne vymenilo svoje pracovné miesta v rámci ABSOLUT ABROAD.

Desať profesionálnych bartendrov z deviatich európskych metropol si vďaka značke ABSOLUT na dva týždne vymenilo svoje pracovné miesta v rámci ABSOLUT ABROAD, prvého európskeho výmenného programu pre barmanov. Dlhodobý projekt zameraný na rozvíjanie mladých profesionálov a vzájomné zdieľanie barovej kultúry naprieč krajinami Európy neobišiel ani Slovensko.

Talentovaní mladí barmani zo Stockholmu, Berlína, Frankfurtu, Amsterdamu, Kolína, Kodane, Mníchova, Bratislavy a Londýna si v projekte ABSOLUT ABROAD na 14 dní vymenili pracoviská, šéfov aj zákazníkov, aby pod vedením svojho nového head bartendra prenikli do miestnych mixologických techník, zvykov, obľúbených ingrediencií a populárnych drinkov.

„Do projektu medzinárodnej výmeny sme sa zapojili s cieľom rozvíjať mladú generáciu bartendrov, poskytnúť im možnosť nahliadnuť do barových kultúr jednotlivých krajín, spoznať nových ľudí a rozšíriť si tak svoje obzory, ale aj zdieľať vlastné skúsenosti s kolegami spoza hraníc. V rámci programu bude preto každý bartender v hosťovskom bare nielen pracovať, ale zorganizuje aj workshop, na ktorom sám sprostredkuje zvyklosti a trendy zo svojej domovskej krajiny,“ vysvetľuje Karol Domisch, manažér rozvoja trhu Jan Becher - Slovensko.

Do projektu ABSOLUT ABROAD, ktorého duchovným otcom je nemecký brand ambassador značky ABSOLUT Axel Klubescheidt, boli zapojené podniky starostlivo vybrané podľa štyroch kritérií – medzinárodného renomé baru a jeho head bartendra, vysokého štandardu miešaných drinkov a predovšetkým prítomnosti mladých ambicióznych barmanov. Na Slovensku sa vyvoleným šťastlivcom stal bratislavský barman Róbert Šajtlava, ktorý si už od 13. mája 2013 vymieňa miesto s Nemcom Christophom Henkelom z Kolína nad Rýnom. Ten si na Slovensku vyskúša pôsobenie v Záhir coffee & drinks Nitra, aj UFO watch.taste.groove Bratislava.

„Mnohí barmani dlhé roky lojálne podporujú vodku ABSOLUT a k jej kultovému statusu prispela aj ich tvorivosť pri miešaní nápojov z nej. Teraz je čas odvďačiť sa im. Veríme, že možnosť zažiť rôzne kultúry a zvyklosti inšpiruje bartendrov pri tvorbe ďalších nových, kreatívnych drinkov a postupov,“ hovorí Karol Domisch. Svoje zážitky, skúsenosti a informácie z pobytu za hranicami si barmani vymieňajú aj na oficiálnej facebookovej stránke projektu https://www.facebook.com/AbsolutAbroad. Staňte sa aj vy fanúšikom a nazrite s ABSOLUT do zákulisia barovej kultúry naprieč  Európou!

SME.sk môžete teraz čítať aj bez reklamy

Obľúbená služba z mobilnej aplikácie je odteraz dostupná už od 1€.

Záujem o Jarabinky rastie, lákajú na zaujímavé prvenstvo

V Jarabinkách je už 80 % bytov je predaných! Popularitu projektu najlepšie vystihujú tri slová: výnimočne dobré susedstvo.

Škola fantázie v Tatralandii. Keď učenie dokáže baviť

Jeden z importovaných sviatkov som si s vnúčatami natoľko obľúbil, že za ním už po tretí raz vycestujeme. Opät do Tatralandie.

Brieždenie pod lomenicou

Úspešný workshop ARCHTVOR má už druhý ročník za sebou.