ABSOLUT ABROAD: Absolut bez hraníc

Desať profesionálnych bartendrov z deviatich európskych metropol si vďaka značke ABSOLUT na dva týždne vymenilo svoje pracovné miesta v rámci ABSOLUT ABROAD.

Desať profesionálnych bartendrov z deviatich európskych metropol si vďaka značke ABSOLUT na dva týždne vymenilo svoje pracovné miesta v rámci ABSOLUT ABROAD, prvého európskeho výmenného programu pre barmanov. Dlhodobý projekt zameraný na rozvíjanie mladých profesionálov a vzájomné zdieľanie barovej kultúry naprieč krajinami Európy neobišiel ani Slovensko.

Talentovaní mladí barmani zo Stockholmu, Berlína, Frankfurtu, Amsterdamu, Kolína, Kodane, Mníchova, Bratislavy a Londýna si v projekte ABSOLUT ABROAD na 14 dní vymenili pracoviská, šéfov aj zákazníkov, aby pod vedením svojho nového head bartendra prenikli do miestnych mixologických techník, zvykov, obľúbených ingrediencií a populárnych drinkov.

„Do projektu medzinárodnej výmeny sme sa zapojili s cieľom rozvíjať mladú generáciu bartendrov, poskytnúť im možnosť nahliadnuť do barových kultúr jednotlivých krajín, spoznať nových ľudí a rozšíriť si tak svoje obzory, ale aj zdieľať vlastné skúsenosti s kolegami spoza hraníc. V rámci programu bude preto každý bartender v hosťovskom bare nielen pracovať, ale zorganizuje aj workshop, na ktorom sám sprostredkuje zvyklosti a trendy zo svojej domovskej krajiny,“ vysvetľuje Karol Domisch, manažér rozvoja trhu Jan Becher - Slovensko.

Do projektu ABSOLUT ABROAD, ktorého duchovným otcom je nemecký brand ambassador značky ABSOLUT Axel Klubescheidt, boli zapojené podniky starostlivo vybrané podľa štyroch kritérií – medzinárodného renomé baru a jeho head bartendra, vysokého štandardu miešaných drinkov a predovšetkým prítomnosti mladých ambicióznych barmanov. Na Slovensku sa vyvoleným šťastlivcom stal bratislavský barman Róbert Šajtlava, ktorý si už od 13. mája 2013 vymieňa miesto s Nemcom Christophom Henkelom z Kolína nad Rýnom. Ten si na Slovensku vyskúša pôsobenie v Záhir coffee & drinks Nitra, aj UFO watch.taste.groove Bratislava.

„Mnohí barmani dlhé roky lojálne podporujú vodku ABSOLUT a k jej kultovému statusu prispela aj ich tvorivosť pri miešaní nápojov z nej. Teraz je čas odvďačiť sa im. Veríme, že možnosť zažiť rôzne kultúry a zvyklosti inšpiruje bartendrov pri tvorbe ďalších nových, kreatívnych drinkov a postupov,“ hovorí Karol Domisch. Svoje zážitky, skúsenosti a informácie z pobytu za hranicami si barmani vymieňajú aj na oficiálnej facebookovej stránke projektu https://www.facebook.com/AbsolutAbroad. Staňte sa aj vy fanúšikom a nazrite s ABSOLUT do zákulisia barovej kultúry naprieč  Európou!

Víťazom Stavbárskej olympiády odovzdajú ceny na DOD SvF STU

Už 2. ročník súťaže pre stredoškolákov - Stavbárskej olympiády - má za sebou jej organizátor Stavebná fakulta STU v Bratislave.

Londýn: Úspešná Slovenka balí kufre. Chce bývať v Bratislave

Lucia je úspešná mladá žena, ktorá odišla študovať na univerzitu do Británie a neplánovane tam zostala dlhých šestnásť rokov.

Zabezpečte vstup osôb na stavenisko podľa zákona

Efektívnym riešením je vstupný turniketový kontajner na stavbu.

Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku

Miesto nerušeného oddychu, športového vyžitia a adrenalínových zážitkov. Aj také sú Tatry.