Streda, 21. október, 2020 | Meniny má UršuľaKrížovkyKrížovky

Dostupné a moderné zdravotníctvo

“Táto investícia skvalitní zdravotnú starostlivosť. Za tým si stojím.”

Župan Pavol Frešo:

„V neľahkej situácii sme dokázali zmodernizovať nemocnicu s poliklinikou. Nové operačné sály,centrálny príjem, či oddelenia anesteziológie a intenzívnej medicíny skrátia čakacie doby na operácie a vyšetrenia pre obyvateľov regiónu. Nemocnica v Malackách poskytuje špičkovú zdravotnú starostlivosť.“

Zdravie a zdravotná starostlivosť sú veľmi citlivé témy. Samosprávne kraje na Slovensku majú problém s financovaním svojich nemocníc.

V niektorých krajoch nemocnice predali, v iných zatvorili. Bratislavský samosprávny kraj našiel v zdravotníctve silného a skúseného partnera. „Tento model nám umožnil najskôr zachrániť a následne zmodernizovať nemocnicu, ktorá dnes patrí medzi najlepšie regionálne nemocnice v krajine“, povedal župan Pavol Frešo.

Nemocnica v Malackách patrí medzi zdravotnícke zariadenia s najlepšou kvalitou dennej liečby. Zariadenie už niekoľko rokov prevádzkuje súkromná spoločnosť s dlhoročnými skúsenosťami v zdravotníctve, vlastníkom je však kraj. Tým je garantované, že nemocnica funguje pre širokú verejnosť z celého okolia a poskytuje najlepšie možné služby. Ročne v nej vybavia až 180 tisíc pacientov.

Nemocnica prebehla komplexnou rekonštrukciou. Pribudol nový centrálny príjem a oddelenie anesteziológie a intenzívnej medicíny, boli zakúpené nové prístroje. Vďaka nim sa napríklad čas vyšetrenia pacienta pri kolene skráti zo 40 na 10 minút a pri vyšetrení ramena zo 48 na 20 minút. Na modernizácii nemocnice v sume 4 milióny € sa podieľal Bratislavský kraj polovičnou sumou. „So zvyšovaním úrovne zdravotnej starostlivosti budeme v Bratislavskom kraji pokračovať“, uviedol Pavol Frešo.

Viac informácií na www.freso.sk

sirka490-r577_res.jpg

(ba)

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Úprava osobného motorového vozidla

Zníženie podlahy v osobnom automobile je ideálnou úpravou pre prepravu telesne postihnutých osôb sediacich na invalidnom vozíku.

Bezbariérové vozidlo pre vozičkára Fiat Doblo

Important information for Brazilians living in Slovakia

Take action to receive information about the elections in Brazil and the Embassy of Brazil's activities.

Prečo sú dnes ryby také dôležité?

Vitamín D je pre ľudský organizmus prospešný na viacerých frontoch.