Dostupné a moderné zdravotníctvo

“Táto investícia skvalitní zdravotnú starostlivosť. Za tým si stojím.”

Župan Pavol Frešo:

„V neľahkej situácii sme dokázali zmodernizovať nemocnicu s poliklinikou. Nové operačné sály,centrálny príjem, či oddelenia anesteziológie a intenzívnej medicíny skrátia čakacie doby na operácie a vyšetrenia pre obyvateľov regiónu. Nemocnica v Malackách poskytuje špičkovú zdravotnú starostlivosť.“

Zdravie a zdravotná starostlivosť sú veľmi citlivé témy. Samosprávne kraje na Slovensku majú problém s financovaním svojich nemocníc.

V niektorých krajoch nemocnice predali, v iných zatvorili. Bratislavský samosprávny kraj našiel v zdravotníctve silného a skúseného partnera. „Tento model nám umožnil najskôr zachrániť a následne zmodernizovať nemocnicu, ktorá dnes patrí medzi najlepšie regionálne nemocnice v krajine“, povedal župan Pavol Frešo.

Nemocnica v Malackách patrí medzi zdravotnícke zariadenia s najlepšou kvalitou dennej liečby. Zariadenie už niekoľko rokov prevádzkuje súkromná spoločnosť s dlhoročnými skúsenosťami v zdravotníctve, vlastníkom je však kraj. Tým je garantované, že nemocnica funguje pre širokú verejnosť z celého okolia a poskytuje najlepšie možné služby. Ročne v nej vybavia až 180 tisíc pacientov.

Nemocnica prebehla komplexnou rekonštrukciou. Pribudol nový centrálny príjem a oddelenie anesteziológie a intenzívnej medicíny, boli zakúpené nové prístroje. Vďaka nim sa napríklad čas vyšetrenia pacienta pri kolene skráti zo 40 na 10 minút a pri vyšetrení ramena zo 48 na 20 minút. Na modernizácii nemocnice v sume 4 milióny € sa podieľal Bratislavský kraj polovičnou sumou. „So zvyšovaním úrovne zdravotnej starostlivosti budeme v Bratislavskom kraji pokračovať“, uviedol Pavol Frešo.

Viac informácií na www.freso.sk

sirka490-r577_res.jpg

(ba)

Dovolenka s deťmi v Egypte a tipy na overené hotely

S dieťaťom do Egypta? Na čo myslieť pred cestou a tipy na hotely pre rodiny.

Ako dlho trvá vybavenie hypotéky? Zopár dní, ale aj pár týždňov

NBS vydala nariadenie, ktoré upravuje poskytovanie hypoték nad 90 % a 80 % hodnoty zabezpečenia. Platiť začína 1. 7. 2018.

Všetko, čo rodiny milujú

Ponuka rodinných dovoleniek v Burgenlande

Trpký darček od vlády: prichádza nová 8 % daň z poistiek

Vláda chce od ľudí zinkasovať 60 miliónov navyše.