Od dodávateľa energií požadujte viac

Dobrý vzťah medzi dodávateľom energií a klientom by mal byť postavený na dôvere, otvorenej komunikácii a na dodržiavaní podmienok.

Dobrý vzťah medzi dodávateľom energií a klientom by mal byť postavený na dôvere, otvorenej komunikácii a na dodržiavaní podmienok.

Každý dodávateľ by mal brať na vedomie, že je len na ňom, ako sa k zákazníkovi bude správať. Od toho sa bude potom odvíjať aj ich ďalší vzťah. Nie je to len predať zákazníkovi produkt alebo službu, ale poskytnúť mu aj pridanú hodnotu, ktorú akosi prirodzene očakáva. A to najmä v časoch, keď má na trhu niekoľko možností, kde si môže vybrať spomedzi viacerých dodávateľov energií.

Vždy o niečo viac

Dnešný zákazník veľmi citlivo vníma, ako k nemu jeho dodávateľ pristupuje. Či už vo forme spoľahlivej dodávky elektriny alebo plynu bez výpadkov, včasného vyplácania preplatkov, dostupnej zákazníckej linky a aktuálnych informácií na webovej stránke. Kedysi na uzatvorenie dobrého obchodu stačila ústna dohoda a podanie rúk. V priebehu rokov sa však táto situácia výrazne zmenila. Dnešní obchodníci fungujú na dobrých vzťahoch so zákazníkom a  uzatvorených zmluvách. Vzťah medzi dodávateľom a zákazníkom sa však podpisom zmluvy nekončí. „Myslíme si, že budovanie dlhodobého vzťahu so zákazníkmi je možné najmä vďaka poskytovaniu dodatočných výhod. Preto neustále rozširujeme portfólio našich doplnkových služieb. K elektrine a plynu môže každý zákazník získať bezplatnú službu ZSE Asistuje na odstránenie a úhradu havárií a porúch spotrebičov v domácnosti do 150 EUR na jednu poistnú udalosť. Pre zákazníkov, ktorí stavajú nový dom alebo predávajú byt, sme pripravili službu Energetický certifikát za bezkonkurenčnú cenu 118 EUR s DPH. Okrem toho majú k dispozícii bezplatné energetické poradenstvo na Kontaktných miestach v Bratislave, v Nitre a v Trenčíne. V rámci vernostného programu ZSE klub si zákazníci môžu uplatniť zľavy u našich zmluvných partnerov a na portáli HEJ.sk až do výšky 30 %,“ hovorí Ing. Tatiana Tilňaková, vedúca produktového manažmentu ZSE Energia.

Čím sa vyznačuje spoľahlivý dodávateľ energií

Jednoduchá a prehľadná komunikácia – ponuky od dodávateľov energií bývajú pre zákazníkov často nezrozumiteľné. V záujme spoľahlivého dodávateľa by mala byť predovšetkým zrozumiteľnosť a transparentnosť. Informácie, ktoré sú pre zákazníka dôležité, povie jednoducho a otvorene.

Skúsenosti a odbornosť – energetika je oblasťou, ktorá si vyžaduje odborné vedomosti a profesionalitu. Spoľahlivý dodávateľ zákazníkov vzdeláva napríklad v oblasti šetrenia energiami, podomového predaja a odovzdáva im svoje dlhoročné skúsenosti.

Včasné vracanie preplatkov – spoľahlivý dodávateľ = istota a stabilita. Len silný a spoľahlivý dodávateľ energií si plní svoje finančné záväzky včas a v plnej výške.

Komplexné služby – dodávkou elektriny a plynu sa povinnosti dodávateľa zďaleka nekončia. Zákazníci by sa naňho mali spoľahnúť v rôznych životných situáciách. Napríklad, keď potrebujú poradiť pri výmene okien, zatepľovaní alebo keď sa doma pokazí kotol či treba opraviť práčku.

Zdroj: ZSE

Legendárna Transsibírska magistrála

19-dňové dobrodružstvo z Moskvy do Pekingu na slávnej železničnej trati.

Auto ako vianočný darček, rastie záujem o zánovné vozidlá

Najväčší dopyt je momentálne o autá kategórie SUV

Vianočný bázar chalaňov

Aj tento rok na Stavebnej fakulte STU prebiehala vianočná zbierka.

Vianočné mecheche 2017

Dňa 5.12.2017 sa na Stavebnej fakulte STU v Bratislave uskutočnil ďalší ročník akcie s názvom Vianočné mecheche.