Vytvorme spoločne čitateľské kútiky v školách

Koniec školského roka sa neúprosne blíži. Vytvorme spoločne počas letných prázdnin čítacie kútiky v 150 školách na Slovensku a prinesme 3000 deťom viac ako 4 800 detských kníh.

Venujte dar na kúpu kníh ešte dnes.

Koniec školského roka sa neúprosne blíži. Vytvorme spoločne počas letných prázdnin čítacie kútiky v 150 školách na Slovensku a prinesme 3000 deťom viac ako 4 800 detských kníh. Zábava, fantázia, hrdinské činy a skutočné hodnoty. To všetko by naše deti mohli nájsť v súčasných detských knihách v septembri po návrate do škôl. Neváhajte, vyberte si školu a podporte ju ešte dnes.

Dnešné deti túžia po príbehoch plných fantázie, humoru, zábavy a nezabudnuteľných zážitkoch, A  tie môžu zažiť aj spoločným čítaním kníh so svojimi spolužiakmi či učiteľmi priamo v škole, kde trávia častokrát viac času ako doma. Navyše, pravidelné čítanie kníh významným spôsobom obohacuje slovnú zásobu, rozvíja ich kreativitu, podporuje kritické myslenie a zdokonaľuje komunikačné zručnosti. A práve preto je tu projekt Veľké knižné venovanie. Je to na nás rodičoch, priateľoch školy či absolventoch, aby sme pomohli deťom, učiteľom, školám a venovali im dar, za ich každoročné úsilie, na kúpu kníh. Keby každý rodič podporil ich kúpu, tak v každej triede bude 15 až 20 kníh“, povedal Juraj Kemka, ktorý spolu so svojou manželkou Adrianou bez nároku na honorár čítali deťom. Vyberte si školu na www.velkekniznevenovanie.sk a podporte ju ešte dnes. Aj malý dar prispeje k tomu, aby sa súčasná detská literatúra dostala do čitateľských kútikov v triedach. Nech naše deti vedia jasne a zreteľne komunikovať nielen medzi sebou ale aj so svojimi rodičmi o všetkom, čo ich trápi a teší.

3vizual-r461_res.jpg

Projekt Veľké knižné venovanie vznikol za pro bono pomoci týchto parnterov: Mayer/McCann Erickson, IAB Slovakia, mrkvicka.sk, ini.sk, Osmijanko, n.o., B4B, Tomáš Halász - fotograf, manželia Adriana a Juraj Kemka, Cirkevná ZŠ Narnia, ZŠ internátna pre žiakov s narušenou komunikačnou schopnosťou v Bratislave, Marcel Jánošík z Národnej diaľničnej spoločnosti, Jana Voberová – public relations.

Kontakt pre média:

Ľuboš Tvrdoň, tvrdon@dakujeme.sk, 0908 521 135

Zuzana Suchová, zuzana@dakujeme.sk, 0911 122 516

Foto: Tomáš Halász, fotograf

-          Čítanie s pani učiteľkou

citanie-s-pani-ucitelkov-r751_res.jpg

-          Čítanie otcov v škole

citanie-otcov-r236_res.jpg

-          Kemkovci čítajú v škole

kemkovci-r874_res.jpg

Najkrajšie americké národné parky

Neostávajte iba v slávnych mestách USA. Vydajte sa na západ do národných parkov.

Podceňovať skúšobné jazdy sa pri výbere vozidla neoplatí

Správna skúšobná jazda môže odhaliť, že vybrané vozidlo pre vás nie je to pravé.

Slováci nakupujú viac slovenskej zeleniny a ovocia ako vlani

Slovenskí spotrebitelia prejavujú stále väčší záujem o produkty slovenských dodávateľov.

Plánovaním financií vás ani prísnejšie podmienky nezaskočia

Slováci sa začali vo veľkom zadlžovať.