Sobota, 25. september, 2021 | Meniny má VladislavKrížovkyKrížovky

Vytvorme spoločne čitateľské kútiky v školách

Koniec školského roka sa neúprosne blíži. Vytvorme spoločne počas letných prázdnin čítacie kútiky v 150 školách na Slovensku a prinesme 3000 deťom viac ako 4 800 detských kníh.

Venujte dar na kúpu kníh ešte dnes.

Koniec školského roka sa neúprosne blíži. Vytvorme spoločne počas letných prázdnin čítacie kútiky v 150 školách na Slovensku a prinesme 3000 deťom viac ako 4 800 detských kníh. Zábava, fantázia, hrdinské činy a skutočné hodnoty. To všetko by naše deti mohli nájsť v súčasných detských knihách v septembri po návrate do škôl. Neváhajte, vyberte si školu a podporte ju ešte dnes.

Dnešné deti túžia po príbehoch plných fantázie, humoru, zábavy a nezabudnuteľných zážitkoch, A  tie môžu zažiť aj spoločným čítaním kníh so svojimi spolužiakmi či učiteľmi priamo v škole, kde trávia častokrát viac času ako doma. Navyše, pravidelné čítanie kníh významným spôsobom obohacuje slovnú zásobu, rozvíja ich kreativitu, podporuje kritické myslenie a zdokonaľuje komunikačné zručnosti. A práve preto je tu projekt Veľké knižné venovanie. Je to na nás rodičoch, priateľoch školy či absolventoch, aby sme pomohli deťom, učiteľom, školám a venovali im dar, za ich každoročné úsilie, na kúpu kníh. Keby každý rodič podporil ich kúpu, tak v každej triede bude 15 až 20 kníh“, povedal Juraj Kemka, ktorý spolu so svojou manželkou Adrianou bez nároku na honorár čítali deťom. Vyberte si školu na www.velkekniznevenovanie.sk a podporte ju ešte dnes. Aj malý dar prispeje k tomu, aby sa súčasná detská literatúra dostala do čitateľských kútikov v triedach. Nech naše deti vedia jasne a zreteľne komunikovať nielen medzi sebou ale aj so svojimi rodičmi o všetkom, čo ich trápi a teší.

3vizual-r461_res.jpg

Projekt Veľké knižné venovanie vznikol za pro bono pomoci týchto parnterov: Mayer/McCann Erickson, IAB Slovakia, mrkvicka.sk, ini.sk, Osmijanko, n.o., B4B, Tomáš Halász - fotograf, manželia Adriana a Juraj Kemka, Cirkevná ZŠ Narnia, ZŠ internátna pre žiakov s narušenou komunikačnou schopnosťou v Bratislave, Marcel Jánošík z Národnej diaľničnej spoločnosti, Jana Voberová – public relations.

Kontakt pre média:

Ľuboš Tvrdoň, tvrdon@dakujeme.sk, 0908 521 135

Zuzana Suchová, zuzana@dakujeme.sk, 0911 122 516

Foto: Tomáš Halász, fotograf

-          Čítanie s pani učiteľkou

citanie-s-pani-ucitelkov-r751_res.jpg

-          Čítanie otcov v škole

citanie-otcov-r236_res.jpg

-          Kemkovci čítajú v škole

kemkovci-r874_res.jpg

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Najväčšia sieť hobbymarketov OBI otvorila v Michalovciach celkom novú predajňu.

2 h
Ako aktualizovať radary, firmvér alebo jazyk hlasu?

Ako aktualizovať radary, firmvér alebo jazyk hlasového upozornenia v autokamere MIO? Pozrite si toto inštruktážne video:

3 h

Tesco has strengthened its ambition to tackle climate change by announcing a new group-wide, net-zero target for its operations.

10 h
Skryť Zatvoriť reklamu