Viac športovísk a viac športových aktivít

„Na podporu športových aktivít poskytuje Bratislavský kraj ročne viac ako 200 tisíc eur ročne...“

„...Investovali sme do výstavby futbalového štadióna s najmodernejším umelým povrchom, obnovili sme telocvične na školách. Ročne podporujeme viac ako stovku športových podujatí v celom regióne“.

Futbal patrí v Bratislavskom kraji medzi najpopulárnejšie športy. Organizovane v ňom hrá viac ako 5 tisíc hráčov od detí až po dospelých v 370 družstvách. Takmer v každej obci a v každom meste je futbalový klub. Aj z toho dôvodu podporuje Bratislavský samosprávny kraj (BSK) projekty na zlepšenie podmienok v kluboch najmä pre mládež. „Takmer 800 futbalistom do 12 rokov sme zabezpečili tréningové vesty a nové lopty“, povedal župan Pavol Frešo. Okrem toho sa BSK podieľal na projekte výstavby futbalového ihriska v Plaveckom Štvrtku s najmodernejším umelým povrchom. Ihrisko je bezplatne k dispozícii samospráve a školám vo vyhradenom čase. Futbal však nie je jediným športom, ktorý BSK podporuje.

Na štart cyklistických pretekov Župný pohár – Na bicykli deťom sa už pravidelne stavia viac ako 2 tisíc cyklistov. Je to seriál pretekov, v ktorom súťažia počas celého leta amatéri aj profesionáli. Výťažok z podujatia ide pre detskú onkológiu. Je to len jedna z desiatok cyklistických podujatí, ktoré kraj podporuje. Bokom nie sú ani ostatné športy. Majstrovstvá v stolnom tenise, v basketbale, bežecké preteky, pravidelná letná škola skateboardu, majstrovstvá v pozemnom hokeji, karate súťaže a tak by sa dalo pokračovať. „Podpora pre šport a zveľaďovanie športových areálov sa stala ľahšie dostupnou pre občianske združenia, samosprávu aj športové kluby. Z desiatok športových podujatí sme narástli na 400 za posledné tri roky,“ povedal Pavol Frešo.

Priestor pre športové aktivity poskytuje BSK aj na viac ako 40 svojich školách. BSK rôznym iným športovým klubom. Kraj postupne telocvične a školské areály obnovuje a sprístupňuje verejnosti.

Podporu športu BSK považuje za veľmi účinný liek proti civilizačným ochoreniam. Zrealizovaný projekt Rešpekt pre zdravie je dôkazom, že so zdravím mladých to BSK myslí naozaj vážne. Sme jediným krajom, ktorý zmapoval zdravotný stav stredoškolákov a už pripravuje opatrenia, ktoré povedú nielen k väčšiemu zapojeniu mladých do športových aktivít, ale aj k zdravému stravovaniu. Na školách sme zaviedli motivačné príplatky pre učiteľov telesnej výchovy. Mimoriadne vydareným projektom je bezplatná účasť žiakov stredných a základných škôl z Bratislavského kraja na zápasoch KHL v Bratislave. Pre 20 tisíc našich stredoškolákov pripravujeme každoročne desiatky športových podujatí.

pfihriskosirka490-r257_res.jpg

Viac informácii na www.freso.sk

(ba)

Legendárna Transsibírska magistrála

19-dňové dobrodružstvo z Moskvy do Pekingu na slávnej železničnej trati.

Auto ako vianočný darček, rastie záujem o zánovné vozidlá

Najväčší dopyt je momentálne o autá kategórie SUV

Vianočný bázar chalaňov

Aj tento rok na Stavebnej fakulte STU prebiehala vianočná zbierka.

Vianočné mecheche 2017

Dňa 5.12.2017 sa na Stavebnej fakulte STU v Bratislave uskutočnil ďalší ročník akcie s názvom Vianočné mecheche.