Predaj pôdy farmárom

Kto bude vlastniť slovenskú pôdu a čo všetko môžu priniesť nové zmeny a plány vlády?

Nové plány a predsavzatia vlády sú spôsobilé zasiahnuť do trhu s nehnuteľnosťami v segmente poľnohospodárskej pôdy. Plánovaný výkup pôdy prostredníctvom Slovenskej záručnej a rozvojovej banky naleje v krátkom intervale množstvo "lacných" štátom garantovaných peňazí. Na to, aby táto farmárska myšlienka mala úspech, zdvíha cenu nájmu Slovenský pozemkový fond (článok o plánoch SPF) , ktorý sa kupodivu chce správať voči našim farmárom komerčne a dotiahnuť sa na realitné trhové ceny nájmu pôdy.

A aby sa nezabudlo, ešte je tu úloha štátu zabrániť rozkrádaniu Slovenska zahraničným kapitálom, veď ako by to mohlo byť, že slovenskú hrudu by vlastnil zahraničný kapitál. Nech si zahraničníci prídu polyžovať, alebo vyváľať sa v piešťanskom bahne a šup domov.

Uplynutie ochrannej doby na predaj poľnohospodárskej pôdy po našom vstupe do EÚ (už môžu aj cudzinci nadobúdať poľnohospodársku pôdu) mal akože spustiť "lavínu predaja" našej pôdy. Všetci vieme, že ak mal zahraničný investor záujem o pôdu a chcel ju vlastniť, spravil tak už dávno a stála mu v ceste len malá administratíva a zopár kolkov.

Čo je teda účelom nákupu pôdy za štátne peniaze?

Aké budú garancie splácania úveru?

Viac v článku na reality.sk : http://www.reality.sk/clanok/novinky/predaj-pody-farmarom

Predstavenie projektu Ružomberok v pohybe

Čo znamená tento projekt? Z akého impulzu pramení myšlienka rozvoja bežeckého projektu Ružomberok v pohybe? Prečítaj si náš príbeh

OMV ponúkne svojim zákazníkom chute známeho šéfkuchára

Na čerpacích staniciach OMV si teraz môžete vychutnať kvalitné a zdravé novinky.

OMV ponúkne zákazníkom chute známeho šéfkuchára Braňa Križana

Na čerpacích staniciach OMV Slovensko pribudne občerstvenie vytvorené Braňom Križanom.

Dovolenka s deťmi v Egypte a tipy na overené hotely

S dieťaťom do Egypta? Na čo myslieť pred cestou a tipy na hotely pre rodiny.