Pondelok, 26. október, 2020 | Meniny má DemeterKrížovkyKrížovky

Predaj pôdy farmárom

Kto bude vlastniť slovenskú pôdu a čo všetko môžu priniesť nové zmeny a plány vlády?

Nové plány a predsavzatia vlády sú spôsobilé zasiahnuť do trhu s nehnuteľnosťami v segmente poľnohospodárskej pôdy. Plánovaný výkup pôdy prostredníctvom Slovenskej záručnej a rozvojovej banky naleje v krátkom intervale množstvo "lacných" štátom garantovaných peňazí. Na to, aby táto farmárska myšlienka mala úspech, zdvíha cenu nájmu Slovenský pozemkový fond (článok o plánoch SPF) , ktorý sa kupodivu chce správať voči našim farmárom komerčne a dotiahnuť sa na realitné trhové ceny nájmu pôdy.

A aby sa nezabudlo, ešte je tu úloha štátu zabrániť rozkrádaniu Slovenska zahraničným kapitálom, veď ako by to mohlo byť, že slovenskú hrudu by vlastnil zahraničný kapitál. Nech si zahraničníci prídu polyžovať, alebo vyváľať sa v piešťanskom bahne a šup domov.

Uplynutie ochrannej doby na predaj poľnohospodárskej pôdy po našom vstupe do EÚ (už môžu aj cudzinci nadobúdať poľnohospodársku pôdu) mal akože spustiť "lavínu predaja" našej pôdy. Všetci vieme, že ak mal zahraničný investor záujem o pôdu a chcel ju vlastniť, spravil tak už dávno a stála mu v ceste len malá administratíva a zopár kolkov.

Čo je teda účelom nákupu pôdy za štátne peniaze?

Aké budú garancie splácania úveru?

Viac v článku na reality.sk : http://www.reality.sk/clanok/novinky/predaj-pody-farmarom

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Duálnu prax v dm nahradilo počas pandémie online vzdelávanie

Vzdelávanie je rozdelené na dve časti, a to samoštúdium a webináre.

Chief of Slovak Telekom: We care about the future of Slovakia

Digitisation is bringing new opportunities to Slovakia, but is the country ready for these changes?

ARÓNIA a RAKYTNÍK - podporí tvoju imunitu v boji s vírusmi

Rodinná firma ZAMIO v súčasnosti patrí na Slovensku k najväčším pestovateľom kráľovnej antioxidantov - arónie čiernoplodej.