Predaj pôdy farmárom

Kto bude vlastniť slovenskú pôdu a čo všetko môžu priniesť nové zmeny a plány vlády?

Nové plány a predsavzatia vlády sú spôsobilé zasiahnuť do trhu s nehnuteľnosťami v segmente poľnohospodárskej pôdy. Plánovaný výkup pôdy prostredníctvom Slovenskej záručnej a rozvojovej banky naleje v krátkom intervale množstvo "lacných" štátom garantovaných peňazí. Na to, aby táto farmárska myšlienka mala úspech, zdvíha cenu nájmu Slovenský pozemkový fond (článok o plánoch SPF) , ktorý sa kupodivu chce správať voči našim farmárom komerčne a dotiahnuť sa na realitné trhové ceny nájmu pôdy.

A aby sa nezabudlo, ešte je tu úloha štátu zabrániť rozkrádaniu Slovenska zahraničným kapitálom, veď ako by to mohlo byť, že slovenskú hrudu by vlastnil zahraničný kapitál. Nech si zahraničníci prídu polyžovať, alebo vyváľať sa v piešťanskom bahne a šup domov.

Uplynutie ochrannej doby na predaj poľnohospodárskej pôdy po našom vstupe do EÚ (už môžu aj cudzinci nadobúdať poľnohospodársku pôdu) mal akože spustiť "lavínu predaja" našej pôdy. Všetci vieme, že ak mal zahraničný investor záujem o pôdu a chcel ju vlastniť, spravil tak už dávno a stála mu v ceste len malá administratíva a zopár kolkov.

Čo je teda účelom nákupu pôdy za štátne peniaze?

Aké budú garancie splácania úveru?

Viac v článku na reality.sk : http://www.reality.sk/clanok/novinky/predaj-pody-farmarom

Slováci nakupujú viac slovenskej zeleniny a ovocia ako vlani

Slovenskí spotrebitelia prejavujú stále väčší záujem o produkty slovenských dodávateľov.

Plánovaním financií vás ani prísnejšie podmienky nezaskočia

Slováci sa začali vo veľkom zadlžovať.

Letná ponuka: Predplatné SME.sk len za 9,90 €

Objednajte si SME.sk na 3 mesiace a zoberte zaujímavé čítanie na vašu dovolenku.

HB Reavis rozširuje svoje portfólio v Londýne už o piaty projekt

Spoločnosť nadobudla priestory pri stanici Farringdon West, kde postaví kancelársku budovu nad železničnou traťou Crossrail.