Nadačný fond Telekom predstaví svoje aktivity na Magio pláži

Vystúpenie rómskych detí z Divých makov, výstava fotografií z Kene, bezpečný internet pre deti,kurzy posunkového jazyka a ďalšie aktivity.

Od nedele 21. júla až do piatku 26. júla pripravil Telekom pre návštevníkov Magio pláže zaujímavé sprievodné aktivity, ktoré ich vtiahnu do sveta znevýhodnených, ponúknu užitočné rady v oblasti bezpečného internetu, či odhalia tajomstvá posunkového jazyka. Aktivity, do ktorých sa môžu návštevníci pláže bezplatne zapojiť, podporuje Telekom v rámci Nadačného fondu Telekom pri Nadácii Pontis.

V nedeľu 21. júla sa predstavia talentované rómske deti z Divých makov. Návštevníci pláže si po energiou nabitom programe môžu spolu s nimi aj zatancovať, prípadne sa naučiť základy rómskeho jazyka. V minulom roku podporil Telekom prostredníctvom svojho Nadačného fondu dva projekty neziskovej organizácie Divé maky – festival Cigánsky Bašavel na Červenom kameni a vianočný benefičný koncert.

S cieľom priblížiť verejnosti problematiku Nepočujúcich, ktorej sa Telekom venuje už vyše desať rokov, sa bude každý pracovný deň v tomto týždni konať hodinový bezplatný Kurz posunkového jazyka. Návštevníci pláže budú mať možnosť naučiť sa najpoužívanejšie posunky.

Rozvíjať sa a vyjadrovať emócie pomáha Nepočujúcim muzikoterapia. Eddy Portella, ktorý vedie muzikoterapiu pre nepočujúce deti na Spojenej škole internátnej na Hrdličkovej ulici v Bratislave, naučí zdravé i hendikepované deti hrať na bubny.

Diskutovať o nástrahách internetu v detských rukách budú môcť rodičia na workshope Bezpečný internet pre rodičov a deti, ktorý sa uskutoční v piatok, 26. júla. Spoločne s neziskovou organizáciou eSlovensko a Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR pripravil Telekom voľne dostupnú publikáciu Deti v sieti, ktorá prináša rady, ako deťom rozumnou formou vysvetliť nástrahy internetu. Zároveň je partnerom unikátnych rozprávok o bezpečnom internete OVCE.sk.

Milovníci dobrej fotografie a afrického kontinentu sa môžu tešiť na výstavu fotografií Afriktivity. Putovná výstava, ktorá mohla vzniknúť aj vďaka podpore Nadačného fondu Telekom, približuje nielen prácu Slovákov v tejto krajine, ale aj problémy a život miestnych obyvateľov.

Program týždňa aktivít Nadačného fondu Telekom

(Magio pláž, Tyršovo nábrežie, Bratislava)

21. júl – 2. august:  Afriktivity

(priestor vedľa čitárne)

• výstava fotografií z africkej Kene

21. júl: Divé maky (Cigánsky Bašavel), 15:00 – 18:00 hod.

(hlavný bar)

• hudobné vystúpenie talentovaných detí z Divých makov
  • tanečný workshop na tému rómske tance s Lacom Cmorejom
  • škola rómskeho jazyka

22. – 26. júl: Kurz posunkového jazyka, každý deň 19:00 – 20:00 hod.

(čitáreň)

• workshop o posunkovom jazyku a zaujímavostiach o živote Nepočujúcich

24. júl: Škola bubnovania pre deti, 16:00 – 17:00 hod.
(hlavný bar - vedľa detského ihriska)

• bubnovanie s Eddym Portellom

26. júl: Bezpečný internet pre rodičov a deti, 16:00 – 17:30 hod.

(hlavný bar - vedľa detského ihriska)

• workshop, na ktorom sa rodičia učia spoločne s deťmi, ako byť na internete v bezpečí

Zastrašovanie od majiteľov hotela Danube nehoráznosťou!

Poslanec mesta M. Borguľa je pripravený platiť proti nim právnikov.

Naše finančné družstvo - postoj člena vyjadrený básňou

Seriál referencií radových členov Nášho finančného družstva, 7. vydanie.

Online predplatné na mesiac zadarmo v novej iOS aplikácii SME.sk

Nová, rýchlejšia a prehľadnejšia.

Cestovateľské tipy, kde stráviť Veľkú noc

Využite voľno počas Veľkej noci a spoznávajte zaujímavé miesta po celom svete.