Pondelok, 25. január, 2021 | Meniny má GejzaKrížovkyKrížovky

Zo starých čias nám chýba najmä solidarita a viac voľného času

Generáciám, ktoré si ešte pamätajú 80-te a 90-te roky, chýba z tejto doby spolupatričnosť medzi ľudmi a viac času na rodinu.

Generáciám, ktoré si ešte pamätajú 80-te a 90-te roky, chýba z tejto doby spolupatričnosť medzi ľudmi a viac času na rodinu.

Nedávny prieskum direct banky ZUNO ukázal, že Slováci stále radi spomínajú s nostalgiou na osemdesiate roky. Boli menej vyťažení a žilo sa im ľahšie. Uviedlo to takmer 40 % opýtaných respondentov strednej a staršej generácie. Pracovná doba  končila o štvrtej popoludní a šéf na pevnú linku často nezavolal. Nerušil ich vyzváňajúci mobil či zvuk prichádzajúceho e-mailu. To, že mali ľudia na seba viac času a neboli takí zaneprázdnení, potvrdila viac ako polovica Slovákov. Aj keď dnešná doba prináša oveľa viac možností a príležitostí, ľudia sa stále radi vracajú do minulosti. Sú to hlavne spomienky na mladosť a detstvo, ktoré sa im viažu na večerníčky, trabanty či nezabudnuteľné žuvačky Pedro. Dnešná generácia vníma 80-te roky najmä cez prizmu módy, hudby a dizajnu.

Vplyv technológií na náš život je nepochybne výrazný. No ak sú tými, ktoré odstraňujú byrokraciu a stratu času, majú v tom Slováci jasno. Potvrdilo sa to aj v oblasti bankovníctva. Takmer 40 % ľudí privítalo, keby boli banky viac orientované na internet a online. Práve online banky akými je aj ZUNO, sú alternatívou k tradičným „retro“ bankám. ZUNO ponúka nízke alebo nulové poplatky a online či cez mobilnú aplikáciu si viete požiadať aj o úver, kreditnú alebo debetnú kartu. A to všetko 24 hodín denne, 7 dní v týždni.

Pre viac informácií, navštívte www.zuno.sk

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Služby spoločnosti Arval Slovakia, ktorá je lídrom trhu operatívneho lízingu u nás, preto musia byť bezchybné.

9 h

Riaditeľ školy Vladimír Vajcík: Za úspechmi našej školy je viac faktorov, najdôležitejší sú však učitelia.

11 h

Na jeho budúcnosť sme sa opýtali Mareka Mičienku, obsahového manažéra Seduo.sk