Vieme v Košiciach, čo sú to tie internety?

Bohatá história Košíc je priam svetoznáma a za kultúrou nemusíme chodiť ďaleko. Ale ako sme na tom so znalosťami o technológiách?

Technika a počítače sú dnes už všade. Vďaka moderným vynálezom cestujeme po svete, pracujeme, bavíme či komunikujeme. Bez schopnosti ovládať hi-tech hračky sa v súčasnosti doslova nepohneme. Ale vieme aj , ako to všetko funguje?

Konečne máme možnosť dokázať, že v Košiciach sa nestratíme ani v dnešnom svete. Že sme na tom dokonca lepšie, ako iné kúty Slovenska. Dokážeme našim prehľadom sveta multimédií, IT a telekomunikácií zahanbiť západ?

Iste! Veď v Košiciach máme jednu z najlepších technických univerzít s armádou mladých ľudí, ktorí technológie nielen používajú, ale aj vymýšľajú. Len nedávno práve ľudia z Technickej univerzity vyhrali prestížnu celosvetovú súťaž Innovation Contest.

Množstvo firiem tu zamestnáva technických expertov a tí sa iste tiež neboja konkurencie. Takisto sa u nás určite nájde aj veľa tých, pre ktorých sú najnovšie vynálezy 21. storočia koníčkom.

Zabojujme za Košice aj za iPad mini

SWAN sa rozhodol otestovať technologické znalosti Slovákov a my Košičania musíme byť pri tom. Až do 21. septembra prebieha veľký Súboj regiónov, kde sa proti sebe postavili jednotlivé kúty Slovenska. Zbraňami v tomto súboji sú technické znalosti bojovníkov za jednotlivé regióny. Konečne máme možnosť všetkým ukázať, čo v nás je.

Predveďme v Súboji regiónov zvyšku Slovenska, že práve v Košiciach dokážeme najlepšie využiť rýchly internet a že u nás vie smartfón ovládať už malé dieťa. Nenechajme sa zahanbiť a porazme v Súboji ostatné regióny. My vieme, že sme najlepší, nastal čas dokázať to!

Jeden šťastný bojovník z víťazného regiónu získa za odmenu iPad mini, pre ďalších sú pripravené USB kľúče. Súboj regiónov nájdete na Facebooku. Bojovať za Košice môžete hneď niekoľkokrát, otázky sa každý týždeň menia a výhercom sa stane región s najvyšším súčtom bodov zo všetkých kôl.

swan-obrazoktext-r265_res.jpg

Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!

Jedného z desiatich inšpiratívnych pedagógov poteší ocenenie čitateľov Sme.sk.

Dúbravské Čerešne dozreli: Začína sa kolaudovať!

Čerešne living, moderné rodinné bývanie v bratislavskej Dúbravke, naberá čoraz jasnejšie kontúry.

Nášmu telu stačí iba málo vitamínov

Veľký prehľad, odporúčania odborníkov i to, čo si varí špičkový biochemik

Podnikajte múdro, skúste služby profesionálneho call centra

Kvalitná a preverená databáza, profesionálne klientske služby, všetko v súlade s GDPR.