Krása trávnika v lete

Krásu a príjemné prostredie v okolí svojho domu si užívame najviac v lete. Príjemné prostredie určite dotvára udržiavaný trávnik.

Prejsť bosými nohami po starostlivo udržiavanom trávniku je radosť a určite každému zdvihne náladu, Nie darmo sa hovorí: : “Po trávniku sa nechodí, po trávniku sa spieva.“
Málokto sa zamyslel, že pekný trávnik nerastie sám od seba, treba mu venovať starostlivosť ako svojej pleti , ako údržbe auta....
Ťažko pochopiť , že aj všadeprítomný zelený trávnik trpí stresom. Čo môže trávnik stresovať :  teplo a sucho, nedostatok vody, choroby... Trávnik sa so stresom vysporiada , ale ak sa mu venuje odpovedajúca starostlivosť, odmení sa tým príjemným pocitom , keď po ňom prejdeme bosými nohami, keď na ňom hráme s deťmi futbal alebo na ňom šantí Váš pes.
Ako vieme trávniku pomôcť? Pravidelné kosenie ja samozrejmé ako každodenné umývanie. Navyše mu môžeme dať vodu . Inštalovaná závlaha je jednorazová investícia, ktorá nám bude slúžiť mnoho rokov ( za predpokladu dostatočného zdroju vody). Aj trávnik sa dá pripraviť na stres napr. hnojením. Špeciálne hnojivá z anti stresovým prvkom draslíkom, zlepšia schopnosť trávnika prekonať stresové faktory ako teplo, chlad....
Ďatelina je určite prospešná pre včely, avšak jedna nepôsobí esteticky a jednak hrozí uštipnutie včelou, preto treba hlavne v lete jej výskyt kontrolovať správnymi prípravkami proti burinám.

Všetky väčšie zásahy do trávniku ako vertikutácia, prevzdušnenie je lepšie nechať na jeseň alebo na jar, kedy má trávnik lepšiu regeneračnú schopnosť. V lete si treba vychutnať jeho benefity, ktoré sú o to väčšie čím väčšiu starostlivosť mu venujeme práve na jar a na jeseň.

Všetko o trávnikoch na  www.engo.sk

Prihláste sa a vložte PR článok

Energetici predávajú nevyužívaný majetok

Dve spomedzi najvýznamnejších spoločností zo stredného Slovenska chystajú veľký výpredaj desiatok nevyužívaných nehnuteľností.

Posledných 30 r. cena fotovoltických panelov klesla 100 násobne

V roku 1977 stál 1 Watt fotovoltického panelu 76 dolárov, dnes stojí 0,31 dolára...

Trendy udržateľnej architektúry

Katedra architektúry zo Stavebnej fakulty STU v Bratislave bola tento víkend na Design days 2017 v obchodnom dome Styla!

Volkswagen T-Roc: ofenzíva v triede SUV

Volkswagen T-Roc chce preraziť v segmente vďaka svojej Roc(k)ovej povahe.