Krása trávnika v lete

Krásu a príjemné prostredie v okolí svojho domu si užívame najviac v lete. Príjemné prostredie určite dotvára udržiavaný trávnik.

Prejsť bosými nohami po starostlivo udržiavanom trávniku je radosť a určite každému zdvihne náladu, Nie darmo sa hovorí: : “Po trávniku sa nechodí, po trávniku sa spieva.“
Málokto sa zamyslel, že pekný trávnik nerastie sám od seba, treba mu venovať starostlivosť ako svojej pleti , ako údržbe auta....
Ťažko pochopiť , že aj všadeprítomný zelený trávnik trpí stresom. Čo môže trávnik stresovať :  teplo a sucho, nedostatok vody, choroby... Trávnik sa so stresom vysporiada , ale ak sa mu venuje odpovedajúca starostlivosť, odmení sa tým príjemným pocitom , keď po ňom prejdeme bosými nohami, keď na ňom hráme s deťmi futbal alebo na ňom šantí Váš pes.
Ako vieme trávniku pomôcť? Pravidelné kosenie ja samozrejmé ako každodenné umývanie. Navyše mu môžeme dať vodu . Inštalovaná závlaha je jednorazová investícia, ktorá nám bude slúžiť mnoho rokov ( za predpokladu dostatočného zdroju vody). Aj trávnik sa dá pripraviť na stres napr. hnojením. Špeciálne hnojivá z anti stresovým prvkom draslíkom, zlepšia schopnosť trávnika prekonať stresové faktory ako teplo, chlad....
Ďatelina je určite prospešná pre včely, avšak jedna nepôsobí esteticky a jednak hrozí uštipnutie včelou, preto treba hlavne v lete jej výskyt kontrolovať správnymi prípravkami proti burinám.

Všetky väčšie zásahy do trávniku ako vertikutácia, prevzdušnenie je lepšie nechať na jeseň alebo na jar, kedy má trávnik lepšiu regeneračnú schopnosť. V lete si treba vychutnať jeho benefity, ktoré sú o to väčšie čím väčšiu starostlivosť mu venujeme práve na jar a na jeseň.

Všetko o trávnikoch na  www.engo.sk

Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku

Spoločnosť BILLA otvorila vo štvrtok 20. septembra novú predajňu v Obchodnom centre v Želiezovciach na Mierovej ulici.

Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku

Výrobné družstvo Javorina otvorilo nový showroom v Košiciach a to už necelé dva mesiace po úspešnom vstupe na český trh.

Arabská exotika: Top hotely v Ománe

Omán láka relaxom na plážach, dobrodružstvom aj luxusom skvelých hotelov.

Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?

Pýtali sme sa ľudí z neziskového sektora.