Nedeľa, 12. júl, 2020 | Meniny má NinaKrížovkyKrížovky

Prieskum: Tri štvrtiny založených firiem sú jednoosobové s.r.o.

Podľa prieskumu SroOnline.sk, ktorá patrí medzi popredné firmy v zakladaní s.r.o, sú tri štvrtiny všetkých eseročiek jednoosobové spoločnosti. Každá 15. má virtuálne sídlo.

Podľa prieskumu spoločnosti SroOnline.sk, ktorá patrí medzi popredné firmy v oblasti poradenstva na založenie s.r.o, sú takmer tri štvrtiny všetkých založených eseročiek jednoosobové spoločnosti. Z prieskumu vykonaného na 700 klientoch SroOnline.sk tiež vyplýva, že každá 15. spoločnosť využíva službu virtuálne sídlo v Bratislave alebo Košiciach.

Tri štvrtiny nových eseročiek sú jednoosobové spoločnosti

Podľa prieskumu sú takmer tri štvrtiny (72 %) novozaložených eseročiek spoločnosti, ktoré majú jediného spoločníka a konateľa v tej istej osobe. „Toto číslo len potvrdzuje avizovaný záujem živnostníkov po nedávnych legislatívnych zmenách o prechod zo živnosti na eseročku. Podnikanie prostredníctvom spoločnosti s ručením obmedzeným je často výhodnejšie ako podnikanie na živnosť, a to najmä kvôli nižšiemu riziku podnikania a výhodnejšiemu odvodovému zaťaženiu“, hovorí Tomáš Hôra zo spoločnosti SroOnline.sk.  Po zavedení online registrového konania na obchodnom registri a živnostenskom úrade sa zakladanie s.r.o stalo aj cenovo dostupnejším. Založiť novú eseročku, vrátane kompletného poradenstva a poplatkov pre štát, je možné už za 279 eur.

Založiť s.r.o. teraz sa oplatí, neskôr to bude drahšie a zložitejšie

Novela Obchodného zákonníka, ktorej účinnosť sa posunula zo začiatku októbra na prvý december 2013, opäť skomplikuje a predraží zakladanie spoločnstí. Od uvedeného dátumu bude potrebné základné imanie (pri s.r.o. minimálne 5000 eur) vkladať do banky a tam ho viazať, kým spoločnosť nebude zapísaná v Obchodnom registri. „Doteraz najčastejšie využívaný spôsob splácania vkladu 5000 eur v hotovosti k rukám správcu vkladu už nebude dostatočný. Uvedenej negatívnej zmene sa dá však vyhnúť založením spoločnosti pred nadobudnutím účinnosti novely Obchodného zákonníka“, dopĺňa Tomáš Hôra.

Virtuálne sídlo využíva každá 15. spoločnosť

Ďalším zaujímavým zistením je, že takmer každá 15. spoločnosť založená cez portál SroOnline.sk využíva virtuálne sídlo v Bratislave alebo Košiciach. Virtuálne (registračné) sídlo je alternatívou k prenájmu kancelárie, ak spoločnosť alebo jej zakladatelia nemajú vlastné priestory, ktoré by mohli zapísať ako sídlo do Obchodného registra.

Výhodami virtuálneho sídla (niekedy označovaného aj ako virtuálna kancelária alebo registračné sídlo) sú okrem nižších prevádzkových nákladov aj anonymita skutočného sídla spoločnosti, lukratívna adresa zapísaná ako sídlo spoločnosti, menšie riziko na odškodnenie a tiež preberanie a notifikácia o prijatej pošte. Cena za virtuálne sídlo v Bratislave a Košiciach sa pohybuje od 20 eur mesačne. Spoločnosti poskytujúce virtuálne sídlo Vám zabezpečia aj príslušné zmeny v s.r.o. na Obchodnom registri.

Informácie o SroOnline.sk

SroOnline.sk je súčasťou skupiny CORPORATE SERVICES, ktorá patrí medzi vedúce spoločnosti poskytujúce poradenstvo v oblasti zakladania a zmien obchodných spoločností na Slovensku. V rámci poradenstva pri zakladaní spoločností poskytujeme našim klientom biznis bonusy na základe spolupráce s partnermi: VÚB banka, Etarget a E-Zone Technologies. Dlhodobým cieľom skupiny je stať sa medzinárodne známou spoločnosťou, ktorá poskytuje služby svetovej kvality a tým zlepšiť imidž slovenských služieb. Ďalšie informácie môžete nájsť na www.SroOnline.sk.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Viete, ako vzniká kvalitná šálka espressa?

Profesionálna baristka prezradila, čo sa skrýva v šálkach kávy Deli by Shell.

Turistický sprievodca: Cestujeme na obľúbenú Malorku

Opäť môžeme vyraziť na Malorku. Pomôžeme vám pripraviť sa a naplánovať cestu.

Slovenskí študenti rozumejú financiám čoraz lepšie

Nadácia PARTNERS ocenila tých najlepších účastníkov Finančnej olympiády