Záujem o Tlačové správy SME naďalej rastie

Pozrite si prehľad top 10 najčítanejších pr článkov publikovaných serverom Tlačové správy.

Server Tlačové správy za sedem mesiacov tohto roka publikoval vyše 700 tlačových správ a pr článkov, čo predstavuje dvojnásobok oproti rovnakému obdobiu vlaňajška. Pozrite si ktoré boli najčítanejšie.

V sledovanom období tohto roka vzrástol počet registrovaných zadávateľov správ o vyše 60% na viac ako štyri desiatky, pričom medzi zákazníkmi sú firmy z oblastí telekomunikácii, financií, obchodu, IT, marketingu, stavebníctva, školstva, masmédií, zdravotníctva, cestovného ruchu ale i neziskového sektora.

Priemerný mesačný počet reálnych užívateľov (RU) servera Tlačové správy za obdobie 1-7/2013 dosiahol 88 294 RU, čo bol takmer trinásťpercentný medziročný nárast oproti rovnakému obdobiu vlaňajška (78 384 RU).

Podobný, trinásťpercentný prírastok zaznamenal za sedem mesiacov aj počet prečítaní publikovaných tlačových správ - ten z vlaňajších 1,21 milióna pageviews poskočil na tohtoročných 1,37 milióna zobrazených stránok.

Stúpla aj atraktivita titulkovania i tém správ, keď top desať článkov  za prvých sedem mesiacov vlaňajška vygenerovalo 325 000 pageviews; pričom ku koncu sledovaného sedemmesačného obdobia tohto roka bola súhrnná čítanosť top 10 najčítanejších článkov až cez polmilióna pageviews.

Na dobrej čítanosti jednotlivých článkov zverejňovaných na serveri Tlačové správy, sa veľkou mierou podieľa avizovanie ich titulkov v záložke "Najnovšie" boxu na Hlavnej stránke a v spravodajstve Sme.sk.

Najúspešnejšie články, vačšinou podporené za príplatok umiestnením v predvolenej záložke "Vybrané" tlačové správy na titulke a v spravodajstve Sme.sk, dosahujú až niekoľko tisíc otvorení za deň; avšak dôležitým faktorom ovplyvňujúcim ich sledovanosť je ich atraktívna téma a dobré titulkovanie. Rekord v čítanosti v sledovanom období januára až júla dosiahol s počtom vyše 136 tisíc otvorení článok o ponuke atraktívneho britského bakalárskeho štúdia informatiky aj na Slovensku.

Pozrite si prehľad TOP 10 najčítanejších pr článkov servera Tlačové správy publikovaných v období január až júl 2013.

Tlačová správa / pr článok  Počet otvorení
Britské bakalárske štúdium informatiky už aj na Slovensku             136 790
Otestujte sa a získajte odborný certifikát v IT zdarma               93 186
Aptech Europe sa spája s Junior Achievement Slovensko               52 216
330 slovenských študentov získalo odborný IT certifikát               46 010
Prečo sa hodinky nosia na ľavej ruke?               41 710
Kam investujú obozretní               30 255
Jedna banka prudko zlacnela úvery na bývanie               28 181
Viete, na čo míňate najviac peňazí?               27 808
Rytmus otvára finančnú akadémiu!               25 166
Zvažujete kúpu bytu? Porovnávali sme bývanie v meste a za mestom               22 365

Poznámky: Počet otvorení je odo dňa zverejnenia správy / pr článku za celé sledované obdobie. Väčšina z článkov bola s príplatkovým umiestnením, t.j. boli zverejnené obmedzený čas aj vo widgete Tlačové správy sme.sk, alebo na Hlavnej stránke Sme.sk alebo vo vybranej sekcii Sme.skZdroj dát: AIMmonitor a štaitistický modul systému Tlačové správy.

Viac o ponuke tlačových správ a pr článkov na Sme.sk nájdete TU.

Zaujímate sa o reklamu? Sledujte náš blog Novinky o inzercii na Sme.sk.

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu