Nadácia Orange podporí inovatívne učenie sumou 130-tisíc eur

Prioritne budú podporené projekty, ktoré budú tematicky zamerané na ochranu detí pred rizikami komunikačných technológií či vzdelávanie detí a mládeže v oblasti ich bezpečného používania.

Nadácia Orange vyhlasuje ďalší ročník obľúbeného grantového programu Školy pre budúcnosť. Ten už po jedenásty raz podporí netradičné spôsoby výučby. V tomto ročníku budú cez grantový program prednostne podporené návrhy zamerané na ochranu detí pred rizikami komunikačných technológií a vzdelávanie v tejto oblasti. Medzi projekty jednotlivcov z radov inovatívnych pedagógov aj mimovládne a miestne organizácie pôsobiace v oblasti vzdelávania rozdelí Nadácia Orange celkovo 130 000 eur.

Doterajších 10 ročníkov najstaršieho grantového programu Školy pre budúcnosť prinieslo množstvo inovatívnych nápadov, ktoré urobili vyučovanie zaujímavejším, interaktívnejším a pokrokovejším. Spolu viac ako tisíc projektov prinieslo do škôl netradičné spôsoby výučby, väčšiu interaktivitu a zapojenie žiakov do aktivít, ktoré podporujú ich kreatívne myslenie i komunikačné zručnosti.

V aktuálnom 11. ročníku grantového programu Školy pre budúcnosť budú prioritne podporené projekty, ktoré budú tematicky zamerané na ochranu detí pred rizikami komunikačných technológií či vzdelávanie detí a mládeže v oblasti ich bezpečného používania. Je to ďalšia z aktivít, ktorá obohatí celoročnú kampaň e-deti, ktorá už od jari v školách aj mimo nich približuje výhody, aj nástrahy moderných technológií deťom, rodičom i pedagógom.

„Aktívnym pedagógom s dobrými nápadmi dávame šancu zmeniť výučbový proces tak, aby študentom umožnil získavať vedomosti tvorivo a interaktívne. Zároveň sa spolu s pedagógmi dlhodobo venujeme problematike bezpečného využívania komunikačných technológií v školách. Z našich dlhoročných skúseností vieme, že mnohí z nich sa v praxi stretávajú s rizikami, ktoré priniesla moderná komunikácia aj do školských lavíc. Preto sme sa rozhodli, že v tomto ročníku grantového programu tieto dve myšlienky prepojíme,“ hovorí o grantovom programe správkyňa Nadácie Orange Andrea Cocherová.

Na realizáciu najzaujímavejších projektov Nadácia Orange v tomto ročníku grantového programu prerozdelí 130 000 eur. Uzávierka prijímania žiadostí je 2. októbra 2013 a zoznam podporených projektov bude zverejnený 15. novembra 2013. Maximálna čiastka, ktorou môže byť podporený jeden projekt predložený pedagógom je 1 500 eur, v prípade mimovládnych organizácií maximálne 2 000 eur.

Do programu Školy pre budúcnosť budú projekty prijímané výlučne v elektronickej forme prostredníctvom webovej stránky Nadácie Orange (www.nadaciaorange.sk) v sekcii Žiadosti. Bližšie informácie a pomoc pri tvorbe projektov radi poskytnú pracovníci Centra pre filantropiu, n.o., ktorí s Nadáciu Orange grantový program administrujú: mailom na  skolyprebuducnost@nadaciaorange.sk alebo na telefonicky na 0905 313 313, 0918 393 972, 02/5464 4682 či po predchádzajúcej dohode osobne v Centre pre filantropiu, n.o. na Kozej 11 v Bratislave.

Poďte kontrolovať novinárov denníka SME

Ponúkame vám možnosť prísť na niekoľko dní do redakcie SME.

Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť

Niekedy jednoducho nepomôže pravidelný prísun vitamínov ani iná prevencia.

Rezerváciou first moment dovolenky viete ušetriť aj 40% z ceny

Kedy a komu sa oplatí rezervovať dovolenku s predstihom?

Prognózy pre slovensky realitný trh v roku 2019

Prvé predpovede, ako sa vyvinie dianie na realitnom trhu v roku 2019.