Nadácia Orange podporí inovatívne učenie sumou 130-tisíc eur

Prioritne budú podporené projekty, ktoré budú tematicky zamerané na ochranu detí pred rizikami komunikačných technológií či vzdelávanie detí a mládeže v oblasti ich bezpečného používania.

Nadácia Orange vyhlasuje ďalší ročník obľúbeného grantového programu Školy pre budúcnosť. Ten už po jedenásty raz podporí netradičné spôsoby výučby. V tomto ročníku budú cez grantový program prednostne podporené návrhy zamerané na ochranu detí pred rizikami komunikačných technológií a vzdelávanie v tejto oblasti. Medzi projekty jednotlivcov z radov inovatívnych pedagógov aj mimovládne a miestne organizácie pôsobiace v oblasti vzdelávania rozdelí Nadácia Orange celkovo 130 000 eur.

Doterajších 10 ročníkov najstaršieho grantového programu Školy pre budúcnosť prinieslo množstvo inovatívnych nápadov, ktoré urobili vyučovanie zaujímavejším, interaktívnejším a pokrokovejším. Spolu viac ako tisíc projektov prinieslo do škôl netradičné spôsoby výučby, väčšiu interaktivitu a zapojenie žiakov do aktivít, ktoré podporujú ich kreatívne myslenie i komunikačné zručnosti.

V aktuálnom 11. ročníku grantového programu Školy pre budúcnosť budú prioritne podporené projekty, ktoré budú tematicky zamerané na ochranu detí pred rizikami komunikačných technológií či vzdelávanie detí a mládeže v oblasti ich bezpečného používania. Je to ďalšia z aktivít, ktorá obohatí celoročnú kampaň e-deti, ktorá už od jari v školách aj mimo nich približuje výhody, aj nástrahy moderných technológií deťom, rodičom i pedagógom.

„Aktívnym pedagógom s dobrými nápadmi dávame šancu zmeniť výučbový proces tak, aby študentom umožnil získavať vedomosti tvorivo a interaktívne. Zároveň sa spolu s pedagógmi dlhodobo venujeme problematike bezpečného využívania komunikačných technológií v školách. Z našich dlhoročných skúseností vieme, že mnohí z nich sa v praxi stretávajú s rizikami, ktoré priniesla moderná komunikácia aj do školských lavíc. Preto sme sa rozhodli, že v tomto ročníku grantového programu tieto dve myšlienky prepojíme,“ hovorí o grantovom programe správkyňa Nadácie Orange Andrea Cocherová.

Na realizáciu najzaujímavejších projektov Nadácia Orange v tomto ročníku grantového programu prerozdelí 130 000 eur. Uzávierka prijímania žiadostí je 2. októbra 2013 a zoznam podporených projektov bude zverejnený 15. novembra 2013. Maximálna čiastka, ktorou môže byť podporený jeden projekt predložený pedagógom je 1 500 eur, v prípade mimovládnych organizácií maximálne 2 000 eur.

Do programu Školy pre budúcnosť budú projekty prijímané výlučne v elektronickej forme prostredníctvom webovej stránky Nadácie Orange (www.nadaciaorange.sk) v sekcii Žiadosti. Bližšie informácie a pomoc pri tvorbe projektov radi poskytnú pracovníci Centra pre filantropiu, n.o., ktorí s Nadáciu Orange grantový program administrujú: mailom na  skolyprebuducnost@nadaciaorange.sk alebo na telefonicky na 0905 313 313, 0918 393 972, 02/5464 4682 či po predchádzajúcej dohode osobne v Centre pre filantropiu, n.o. na Kozej 11 v Bratislave.

Attracting talent – Why Millennials are choosing to join Johnson

Millennials are the largest pool of potential employees, and the most attractive because of their high education level.

Aké sú gastrotrendy pre rok 2018?

Známy šéfkuchár Vojto Artz prezradil, čo bude hýbať svetom gastronómie v roku 2018.

Chcete bývať na dobrom mieste? Zakotvite v Adlerovej!

Nový projekt na Furči nerobí kompromisy medzi dostupnosťou a pokojným bývaním.

Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku

Miesto nerušeného oddychu, športového vyžitia a adrenalínových zážitkov. Aj také sú Tatry.