ZIPCeM učí, ako bojovať so závislosťou

V snahe podporovať a rozvíjať aktivity neformálneho vzdelávania, a to najmä v oblasti prevencie závislostí mladých ľudí, organizuje ZIPCeM sériu besied pre študentov stredných škôl na celom Slovensku.

Združenie Informačných a poradenských centier mladých v Slovenskej republike (ZIPCeM), prichádza aj v tomto školskom roku so zaujímavou ponukou podujatí pre mladých ľudí.

V snahe podporovať a rozvíjať aktivity neformálneho vzdelávania a to najmä v oblasti prevencie závislostí mladých ľudí organizuje ZIPCeM každoročne počas školského roka sériu besied pre študentov stredných škôl v rámci celej Slovenskej republiky. Hlavnou témou besied je závislosť. Odborným garantom a zároveň lektorom besied je Marián Daubner, laický poradca v oblasti závislostí, ktorý sa počas svojej viac ako 25-ročnej praxe neúnavne venuje neformálnemu poradenstvu pre závislých a ich blízkych, spolupracuje s mnohými klubmi, združeniami a inštitúciami, komunikuje s odborníkmi a zároveň je manažérom a odborným garantom Klubu abstinujúcich priateľov v Prievidzi.  A práve vďaka výberu  odborného garanta a lektora, ktorý hovorí z vlastných skúseností z niekoľkoročného boja so závislosťou,  je o besedy mimoriadny záujem. V roku 2012 ZIPCeM zorganizoval 25 besied na stredných školách po celom Slovensku, na ktorých sa zúčastnilo takmer 2 500 účastníkov.

Každá beseda pozostáva z dvoch častí. V rámci prvej časti lektor vysvetlí samotný pojem, čo je to závislosť, ako sa prejavuje, aké druhy závislostí poznáme a pod. Druhá, neformálna časť besied je realizovaná formou diskusie so študentmi a je zameraná na konkrétne prípady a vystúpenie pozvaných hostí – abstinentov, ktorí oboznámia poslucháčov s vlastnými skúsenosťami zo života so závislosťou. Počas besedy lektor poskytuje poslucháčom praktické riešenia a návody, ako v hraničných životných situáciách postupovať vrátane  informácií o dôležitých linkách a kontaktoch a v závere besedy odovzdá poslucháčom tematicky zamerané informačné materiály z produkcie ZIPCeM.

Besedy o závislostiach je možné objednať si vyplnením návratky a jej zaslaním na info@icm.sk.

_____________________________________________________________________________________formačných

Združenie Informačných a poradenských centier mladých v SR je reprezentant organizácií aktívne pôsobiacich v oblasti Informačno-poradenskej činnosti vystupujúcich pod spoločným názvom Informačné centrum mladých. Informačné centrum mladých je mládežnícka organizácia, ktorej cieľom je poskytovanie informačných a poradenských služieb pre mladých ľudí z rôznych oblastí ich záujmov a potrieb. Viac informácií na: www.icm.sk a www.facebook.com/icmmladym

Zastrašovanie od majiteľov hotela Danube nehoráznosťou!

Poslanec mesta M. Borguľa je pripravený platiť proti nim právnikov.

Naše finančné družstvo - postoj člena vyjadrený básňou

Seriál referencií radových členov Nášho finančného družstva, 7. vydanie.

Online predplatné na mesiac zadarmo v novej iOS aplikácii SME.sk

Nová, rýchlejšia a prehľadnejšia.

Cestovateľské tipy, kde stráviť Veľkú noc

Využite voľno počas Veľkej noci a spoznávajte zaujímavé miesta po celom svete.