ZIPCeM učí, ako bojovať so závislosťou

V snahe podporovať a rozvíjať aktivity neformálneho vzdelávania, a to najmä v oblasti prevencie závislostí mladých ľudí, organizuje ZIPCeM sériu besied pre študentov stredných škôl na celom Slovensku.

Združenie Informačných a poradenských centier mladých v Slovenskej republike (ZIPCeM), prichádza aj v tomto školskom roku so zaujímavou ponukou podujatí pre mladých ľudí.

V snahe podporovať a rozvíjať aktivity neformálneho vzdelávania a to najmä v oblasti prevencie závislostí mladých ľudí organizuje ZIPCeM každoročne počas školského roka sériu besied pre študentov stredných škôl v rámci celej Slovenskej republiky. Hlavnou témou besied je závislosť. Odborným garantom a zároveň lektorom besied je Marián Daubner, laický poradca v oblasti závislostí, ktorý sa počas svojej viac ako 25-ročnej praxe neúnavne venuje neformálnemu poradenstvu pre závislých a ich blízkych, spolupracuje s mnohými klubmi, združeniami a inštitúciami, komunikuje s odborníkmi a zároveň je manažérom a odborným garantom Klubu abstinujúcich priateľov v Prievidzi.  A práve vďaka výberu  odborného garanta a lektora, ktorý hovorí z vlastných skúseností z niekoľkoročného boja so závislosťou,  je o besedy mimoriadny záujem. V roku 2012 ZIPCeM zorganizoval 25 besied na stredných školách po celom Slovensku, na ktorých sa zúčastnilo takmer 2 500 účastníkov.

Každá beseda pozostáva z dvoch častí. V rámci prvej časti lektor vysvetlí samotný pojem, čo je to závislosť, ako sa prejavuje, aké druhy závislostí poznáme a pod. Druhá, neformálna časť besied je realizovaná formou diskusie so študentmi a je zameraná na konkrétne prípady a vystúpenie pozvaných hostí – abstinentov, ktorí oboznámia poslucháčov s vlastnými skúsenosťami zo života so závislosťou. Počas besedy lektor poskytuje poslucháčom praktické riešenia a návody, ako v hraničných životných situáciách postupovať vrátane  informácií o dôležitých linkách a kontaktoch a v závere besedy odovzdá poslucháčom tematicky zamerané informačné materiály z produkcie ZIPCeM.

Besedy o závislostiach je možné objednať si vyplnením návratky a jej zaslaním na info@icm.sk.

_____________________________________________________________________________________formačných

Združenie Informačných a poradenských centier mladých v SR je reprezentant organizácií aktívne pôsobiacich v oblasti Informačno-poradenskej činnosti vystupujúcich pod spoločným názvom Informačné centrum mladých. Informačné centrum mladých je mládežnícka organizácia, ktorej cieľom je poskytovanie informačných a poradenských služieb pre mladých ľudí z rôznych oblastí ich záujmov a potrieb. Viac informácií na: www.icm.sk a www.facebook.com/icmmladym

Najkrajšie americké národné parky

Neostávajte iba v slávnych mestách USA. Vydajte sa na západ do národných parkov.

Podceňovať skúšobné jazdy sa pri výbere vozidla neoplatí

Správna skúšobná jazda môže odhaliť, že vybrané vozidlo pre vás nie je to pravé.

Slováci nakupujú viac slovenskej zeleniny a ovocia ako vlani

Slovenskí spotrebitelia prejavujú stále väčší záujem o produkty slovenských dodávateľov.

Plánovaním financií vás ani prísnejšie podmienky nezaskočia

Slováci sa začali vo veľkom zadlžovať.