Príďte si po informačné materiály do Infobodu v Banskej Bystrici

Združenie Informačných a poradenských centier mladých v SR, ktoré aktívne pôsobí v oblasti informačno-poradenských služieb pre mládež, buduje už niekoľko rokov sieť zaujímavých zariadení - Infobodov.

Azda nikto v dnešnej dobe nepochybuje o nenahraditeľnej úlohe informácií, ktoré sa k nám šíria rôznymi kanálmi a to nielen v elektronickej, ale i tlačenej podobe.

Združenie Informačných a poradenských centier mladých v SR (ZIPCeM) šíri množstvo informácií k svojej cieľovej skupine – mladým ľuďom – prostredníctvom siete informačných centier, pôsobiacich v trinástich bodoch na celom území Slovenska. V lokalitách, kde Informačné centrá mladých chýbajú,  zabezpečuje ZIPCeM prísun informácií k svojim klientom inými spôsobmi, a to aj prostredníctvom zriaďovania informačných bodov, tzv. Infobodov.

Ide o mobilné stojany s priehradkami na informačné materiály viacerých rozmerov, ktoré sú lokalizované predovšetkým v mestách a obciach s menším počtom obyvateľov, resp. tam, kde nie je zriadené kamenné Informačné centrum  mladých a pritom je tam vysoká koncentrácia pohybu mladých ľudí. Hlavným poslaním Infobodov je zabezpečenie bezplatného prístupu mladých ľudí k informáciám a poradenstvu z rôznych oblastí ich života a to prostredníctvom voľne dostupných, tematicky orientovaných informačných materiálov v tlačenej podobe.

Len pred niekoľkými dňami  pribudol v rámci Slovenska k štyrom už existujúcim ďalší nový Infobod, ktorý bol po dohode ZIPCeM a predstaviteľov Štátnej vedeckej knižnice v Banskej Bystrici zriadený v krásnych historických priestoroch tejto inštitúcie. Infobod je k dispozícií všetkým návštevníkom a klientom knižnice a materiály, nachádzajúce sa v ňom, je možné používať na rôznych podujatiach, ktoré sa v knižnici konajú. Informačné materiály, ktoré Infobod obsahuje, pochádzajú z vlastnej produkcie ZIPCeM, ako aj z produkcie iných vydavateľov, organizácií a občianskych združení a sú prioritne určené  pre mládež, ale i pedagógov a pracovníkov s mládežou.

Kontaktná osoba:

Lucia Macaláková

redakcia ICM.sk

E-mail: lucia@icm.sk

Tel: 0911 183 383

Združenie Informačných a poradenských centier mladých v SR je reprezentant organizácií aktívne pôsobiacich v oblasti Informačno-poradenskej činnosti vystupujúcich pod spoločným názvom Informačné centrum mladých. Informačné centrum mladých je mládežnícka organizácia, ktorej cieľom je poskytovanie informačných a poradenských služieb pre mladých ľudí z rôznych oblastí ich záujmov a potrieb. Viac informácií na: www.icm.sk a www.facebook.com/icmmladym

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu