Príďte si po informačné materiály do Infobodu v Banskej Bystrici

Združenie Informačných a poradenských centier mladých v SR, ktoré aktívne pôsobí v oblasti informačno-poradenských služieb pre mládež, buduje už niekoľko rokov sieť zaujímavých zariadení - Infobodov.

Azda nikto v dnešnej dobe nepochybuje o nenahraditeľnej úlohe informácií, ktoré sa k nám šíria rôznymi kanálmi a to nielen v elektronickej, ale i tlačenej podobe.

Združenie Informačných a poradenských centier mladých v SR (ZIPCeM) šíri množstvo informácií k svojej cieľovej skupine – mladým ľuďom – prostredníctvom siete informačných centier, pôsobiacich v trinástich bodoch na celom území Slovenska. V lokalitách, kde Informačné centrá mladých chýbajú,  zabezpečuje ZIPCeM prísun informácií k svojim klientom inými spôsobmi, a to aj prostredníctvom zriaďovania informačných bodov, tzv. Infobodov.

Ide o mobilné stojany s priehradkami na informačné materiály viacerých rozmerov, ktoré sú lokalizované predovšetkým v mestách a obciach s menším počtom obyvateľov, resp. tam, kde nie je zriadené kamenné Informačné centrum  mladých a pritom je tam vysoká koncentrácia pohybu mladých ľudí. Hlavným poslaním Infobodov je zabezpečenie bezplatného prístupu mladých ľudí k informáciám a poradenstvu z rôznych oblastí ich života a to prostredníctvom voľne dostupných, tematicky orientovaných informačných materiálov v tlačenej podobe.

Len pred niekoľkými dňami  pribudol v rámci Slovenska k štyrom už existujúcim ďalší nový Infobod, ktorý bol po dohode ZIPCeM a predstaviteľov Štátnej vedeckej knižnice v Banskej Bystrici zriadený v krásnych historických priestoroch tejto inštitúcie. Infobod je k dispozícií všetkým návštevníkom a klientom knižnice a materiály, nachádzajúce sa v ňom, je možné používať na rôznych podujatiach, ktoré sa v knižnici konajú. Informačné materiály, ktoré Infobod obsahuje, pochádzajú z vlastnej produkcie ZIPCeM, ako aj z produkcie iných vydavateľov, organizácií a občianskych združení a sú prioritne určené  pre mládež, ale i pedagógov a pracovníkov s mládežou.

Kontaktná osoba:

Lucia Macaláková

redakcia ICM.sk

E-mail: lucia@icm.sk

Tel: 0911 183 383

Združenie Informačných a poradenských centier mladých v SR je reprezentant organizácií aktívne pôsobiacich v oblasti Informačno-poradenskej činnosti vystupujúcich pod spoločným názvom Informačné centrum mladých. Informačné centrum mladých je mládežnícka organizácia, ktorej cieľom je poskytovanie informačných a poradenských služieb pre mladých ľudí z rôznych oblastí ich záujmov a potrieb. Viac informácií na: www.icm.sk a www.facebook.com/icmmladym

Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku

Miesto nerušeného oddychu, športového vyžitia a adrenalínových zážitkov. Aj také sú Tatry.

Alarica – new business project in the market of shoes

The difference of the Alarica platform from the other marketplaces is it’s narrow specialization and payment policy.

Ako jazdiť na snehu alebo ľade?

Základom je menej otáčok a brzdiť ešte pred zákrutou.

Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?

Pomôžeme vám rozhodnúť sa, ktorú destináciu na pobreží Egejského mora si vybrať.