Príďte si po informačné materiály do Infobodu v Banskej Bystrici

Združenie Informačných a poradenských centier mladých v SR, ktoré aktívne pôsobí v oblasti informačno-poradenských služieb pre mládež, buduje už niekoľko rokov sieť zaujímavých zariadení - Infobodov.

Azda nikto v dnešnej dobe nepochybuje o nenahraditeľnej úlohe informácií, ktoré sa k nám šíria rôznymi kanálmi a to nielen v elektronickej, ale i tlačenej podobe.

Združenie Informačných a poradenských centier mladých v SR (ZIPCeM) šíri množstvo informácií k svojej cieľovej skupine – mladým ľuďom – prostredníctvom siete informačných centier, pôsobiacich v trinástich bodoch na celom území Slovenska. V lokalitách, kde Informačné centrá mladých chýbajú,  zabezpečuje ZIPCeM prísun informácií k svojim klientom inými spôsobmi, a to aj prostredníctvom zriaďovania informačných bodov, tzv. Infobodov.

Ide o mobilné stojany s priehradkami na informačné materiály viacerých rozmerov, ktoré sú lokalizované predovšetkým v mestách a obciach s menším počtom obyvateľov, resp. tam, kde nie je zriadené kamenné Informačné centrum  mladých a pritom je tam vysoká koncentrácia pohybu mladých ľudí. Hlavným poslaním Infobodov je zabezpečenie bezplatného prístupu mladých ľudí k informáciám a poradenstvu z rôznych oblastí ich života a to prostredníctvom voľne dostupných, tematicky orientovaných informačných materiálov v tlačenej podobe.

Len pred niekoľkými dňami  pribudol v rámci Slovenska k štyrom už existujúcim ďalší nový Infobod, ktorý bol po dohode ZIPCeM a predstaviteľov Štátnej vedeckej knižnice v Banskej Bystrici zriadený v krásnych historických priestoroch tejto inštitúcie. Infobod je k dispozícií všetkým návštevníkom a klientom knižnice a materiály, nachádzajúce sa v ňom, je možné používať na rôznych podujatiach, ktoré sa v knižnici konajú. Informačné materiály, ktoré Infobod obsahuje, pochádzajú z vlastnej produkcie ZIPCeM, ako aj z produkcie iných vydavateľov, organizácií a občianskych združení a sú prioritne určené  pre mládež, ale i pedagógov a pracovníkov s mládežou.

Kontaktná osoba:

Lucia Macaláková

redakcia ICM.sk

E-mail: lucia@icm.sk

Tel: 0911 183 383

Združenie Informačných a poradenských centier mladých v SR je reprezentant organizácií aktívne pôsobiacich v oblasti Informačno-poradenskej činnosti vystupujúcich pod spoločným názvom Informačné centrum mladých. Informačné centrum mladých je mládežnícka organizácia, ktorej cieľom je poskytovanie informačných a poradenských služieb pre mladých ľudí z rôznych oblastí ich záujmov a potrieb. Viac informácií na: www.icm.sk a www.facebook.com/icmmladym

Ako zabrániť povodniam, či suchu? Riešenie nájde Climathon

Zvyšovanie teploty, prívalové dažde, či nedostatok vody sú dôsledky klimatických zmien, ktoré sa už dnes prejavujú aj na Slovensku

Tatra banka opäť rozdáva vreckové 22 eur k novému Detskému účtu

Dostávajú vaše deti vreckové? V rámci prieskumu Tatra banky odpovedalo minulý rok na túto otázku viac ako 1800 rodičov.

Vydanie denníka SME spolu s knihou Po stopách dávnej Bratislavy

Už dnes si môžete kúpiť špeciálne vydanie SME s knihou len za 4,99 €.

3 najväčšie chyby pri zateplení šikmej strechy

Zateplenie šikmej strechy môže pokaziť aj profesionál, ak nedodržiava niekoľko zásadných pravidiel. Pozrite sa, ktoré to sú.