Nemecko má viac golfistiek ako Veľká Británia

Je to prekvapujúce: aj keď má Veľká Británia 4x viac golfových ihrísk ako Nemecko a je všeobecne považovaná za „domov golfu“, má menej golfistiek ako Nemecko.

Je to úplne nová situácia, nakoľko Veľká Británia v prieskumoch a rebríčkoch týkajúcich sa golfu, vždy figurovala na prvých miestach.

Podľa prieskumu KPMG, Golf Participation in Europe 2013 (prečítajte si aké boli jeho výsledky TU:), viac ako tri štvrtiny golfistov Veľkej Británie a Írska (a to predstavuje cca  1,2 milióna ľudí)  sú muži.  Ženy tvoria len 14%.  Naproti tomu v Nemecku, kde popularita golfu rástla najmä v posledných rokoch, ženy predstavujú  35% členov celkovej golfovej populácie (660.000 ľudí)

To znamená, že v absolútnom vyjadrení má Nemecko  222 tis. registrovaných golfistiek, zatiaľ čo Veľká Británia len 180 tis.

V Spojenom kráľovstve a Írsku je necelých 3000 golfových klubov, čo predstavuje 44% všetkých klubov v Európe. V Nemecku je len 719 golfových ihrísk. Naviac, prvý nemecký klub, berlínsky Wannsee Golf and Country Club bol postavený v roku 1895, čiže viac ako 150 rokov neskôr, ako bol založený prvý golfový klub v Británii .

„Veľká Británia a Írsko majú stále zďaleka najvyšší počet golfistov – celkovo viac ako 4 mil. Vysoký podiel tejto populácie sú však muži.  Pre danú krajinu to nie je nič nového, tento stav už trvá veľmi dlho. Čo je však nové je to, že drvivá väčšina hráčov vo Veľkej Británii sú momentálne tzv. "nomádi " , čiže hráči, ktorí nie sú členmi žiadneho golfového klubu. Len za posledných 6 rokov, kluby stratili viac ako 250 tis členov, “ povedal zdroj z golfového odvetvia.

„Stratiť taký zásadný zdroj tržieb nie je dobré, ale je jasné kde sú rezervy. Nemecko má teraz o viac ako 40.000 viac žien – členiek golfových klubov  než  Veľká Británia a Írsko. A to aj napriek tomu, že participácia, samozrejme prepočítaná proporcionálne na celkový počet obyvateľov, je v Nemecku stále menej ako polovičná, než je tomu vo Veľkej Británii.

Nastal čas, aby sa britské kluby inšpirovali nemeckými a urobili všetko preto, aby prilákali na golf viac žien.  A určite to neplatí len pre britské kluby.... :)

Viac článkov o golfe, manažmente golfových klubov a údržbe a greenkeepingu golfových ihrísk nájdete na www.golfonline.sk

Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie

Zážitok je dobrý, mal by to zažiť každý.

Slovenské ovocie a zelenina - máme ich v obchodoch dostatok?

Slovenskí farmári naplno využívajú skvelé vlastnosti našej pôdy. Vďaka tomu nájdeme na pultoch čerstvú domácu zeleninu a ovocie.

Kartou míňame viac. Čo by obchodníci mali vedieť o zákazníkoch

Keš prestáva obchodníkom zarábať.

Autokamery Mio a navigace teď s 3letou záruční dobou

Tříletou garanci na autokamery a navigace Mio teď získají všichni, kteří si koupí jeden z produktů Mio do konce roku 2018