Kam cestovali Slováci v lete najčastejšie?

Pozíciu najobľúbenejšej cestovateľskej destinácie Slovákov tohto roku opäť obhájilo Chorvátsko. Vzrástol aj počet tých, ktorí dovolenkovali na Slovensku. Individuálne organizovanie dovolenkových pobytov je z roka na rok populárnejšie. Tomuto trendu prišli na chuť aj Slováci, ktorí na vlastnú päsť cestujú už aj do exotických krajín.

Chorvátsko bolo opäť najobľúbenejšou letnou destináciou

Asi nikoho neprekvapí, že najobľúbenejšou letnou destináciou Slovákov bolo aj tento rok Chorvátsko. Navštívilo ho až 30% cestujúcich, ktorí si uzatvorili individuálne
cestovné poistenie na webovej stránke Union poisťovne. Čoraz viditeľnejší je aj rastúci záujem o pobyty na Slovensku, pre ktoré sa rozhodlo takmer 13% klientov online cestovného poistenia. Tretie miesto obhájila Česká republika, kam v lete mierila až desatina cestujúcich. Našli sa však aj takí, ktorí sa rozhodli individuálne vycestovať do exotických krajín ako napr. Čad, Tadžikistan, Uganda alebo Vietnam.

domyslené cestovné poistenie

Myslíme na svoje zdravie, no nezabúdame ani na domácich miláčikov

Neoddeliteľnou súčasťou cestovného poistenia je poistenie liečebných nákladov v zahraničí. To slúži na krytie nákladov, ktoré sú spojené s ošetrením a liečbou úrazov alebo náhlych ochorení. Union poisťovňa, a. s., v tomto roku preplatila napríklad náklady spojené s operáciou a liečbou komplikovanej zlomeniny nohy v Holandsku vo výške 25 000 EUR. Liečba zápalu pľúc a následná hospitalizácia v kanadskej nemocnici vyšla na 7 000 EUR.

Tohtoročná letná sezóna sa niesla tiež v znamení zvýšeného záujmu cestujúcich o poistenie svojho domáceho miláčika. Na dovolenku so psíkom či mačičkou, ktorým bolo v rámci cestovného poistenia dojednané poistenie liečebných nákladov a poistenie zodpovednosti za škodu, vyrazili desiatky klientov. Na poistenie domácnosti počas svojej neprítomnosti myslela vyše stovka cestujúcich.

V dovolenkovaní pokračujeme aj v septembri

Kým júl a august sú mesiacmi, keď Slováci cestujú najmä do zahraničia, september je časom, ktorý praje horskej turistike. Každoročne v tomto období rastie záujem o poistenie do slovenských hôr. Atraktívne naďalej ostáva aj „slovenské more“ v Chorvátsku, kam v septembri mieria tisícky ľudí za poslednými lúčmi letného slnka.

Ak sa aj vy chystáte užiť si končiace sa leto na dovolenke na Slovensku alebo v zahraničí, nezabudnite na cestovné poistenie. Uzatvoríte si ho rýchlo a jednoducho online na stránke www.poistenie.sme.sk.

Poistenie.sme.sk vám želá pohodu na dovolenke a šťastný návrat domov.

O prevádzkovateľovi služby: Union poisťovňa, a.s. pôsobí na slovenskom trhu od roku 1992 a okrem cestovného poistenia, poistenia majetku, povinného zmluvného poistenia ponúka aj životné poistenie a doplnkové zdravotné poistenie. Union poisťovňa, a.s. ako prvá umožnila klientom platiť za poistenie online, a v roku 2007 na Slovensko priniesla SMS poistenie, ktoré si môžu klienti pohodlne uzatvoriť už aj cez mobilné aplikácie. Jej sesterskou spoločnosťou je Union zdravotná poisťovňa a preto aj jej poistenci majú nárok na atraktívne zľavy napr. pri cestovnom či povinnom zmluvnom poistení. Union poisťovňa, a.s. je členom silnej medzinárodnej skupiny Achmea, a preto kladie veľký dôraz na transparentnosť, etiku a poskytovanie nadštandardných služieb pre klientov.

Slováci sa pripravujú o stovky až tisícky eur

Ako tomu predísť?

Tip na výlet: Prechádzka tokajskými vinicami a biele tigre

Ak ide o turizmus, môžeme sa od Maďarska učiť.

Na čo dbať pri výbere nehnuteľnosti? Tu je niekoľko rád

Zhrnuli sme niekoľko kritérií, ktoré Vám pomôžu urobiť si názor o ponukách.

Mobil banking VÚB opäť bližšie k najlepšej bankovej aplikácii

Viete si predstaviť banku otvorenú 24 hodín denne a 7 dní v týždni?