Telekom Music City prinesie do Košíc alternatívnu špičku

Slobodná Európa, Marek Brezovský a Oskar Rózsa - HRANA, Fiordmoss a ďalší. Už 27. septembra 2013 na dvoch pódiách košického kultúrneho centra Kasárne/Kulturpark.

V piatok 27. septembra 2013 ponúkne Telekom Music City v košickom Kulturparku/Kasárňach už tretiu tohtoročnú nádielku výnimočnej hudby. Po hip-hope a jazze tentokrát dve pódiá ovládne alternatívny rock.

Žánrový mix bude v Košiciach mimoriadne bohatý. Program na prvom pódiu otvorí martinská formácia Čisté tvary - alternatívna rocková kapela, ktorá sa do povedomia dostala v roku 2004, keď ju pomohol zviditeľniť Oskar Rózsa. Po turné s Parou a víťazstve v súťaži Jim Beam Music o dva roky neskôr vydali svoj debutový album Meskalín a po krátkej pauze nasledoval album Rita von Anarchia. V súčasnosti sa kapela venuje hlavne koncertovaniu.

Program na prvom pódiu bude pokračovať v punk-rockovom štýle v podaní Slobodnej Európy, kultovej kapely založenej v roku 1989 bývalými členmi Zóny A. Budúci rok plánujú na svoje 25. výročie vydať nový album a sú tak plní energie, o čom nepochybne presvedčia aj návštevníkov košického Music City.

Vystúpenia prvého pódia vyvrcholia unikátnym projektom HRANA Mareka Brezovského a Oskara Rószu. Marek Brezovský bol významný a mimoriadne  talentovaný slovenský hudobník, ktorý zomrel predčasne vo veku 20 rokov. Hrana je jeho prvým a aj posledným oficiálnym štúdiovým albumom, nahraným až po jeho smrti spoluautorom Oskarom Rózsom v roku 1999. Ide o kompiláciu pôvodných skladieb, ktoré Brezovský nahral so skupinou Art M Trio a skladieb, ktoré niekoľko rokov po jeho smrti produkčne dokončil jeho blízky priateľ a spoluhráč Oskar Rózsa s pomocou mnohých popredných slovenských hudobníkov. Music City ponúkne v Košiciach jedinečnú príležitosť zažiť prevedenie tohto vynikajúceho a emotívneho projektu naživo.

Druhú pódium košického Telekom Music City otvorí mladá prešovská kapela Papyllon, nazývaná aj novou nádejou slovenskej hudobnej scény. Papyllon sa štýlom pohybuje medzi štýlmi grunge, indie a new rock. Po nich bude nasledovať elektronika mladého hudobníka Ink Midget (Adam Matej) známeho z dua Ink Midget & Pjoni. So svojim sólo albumom Re-leave bol Ink Midget minulý rok ocenený na Radio_Head Awards ako najlepší album roka v kategórii Elektronická hudba.

Po mladých slovenských nádejach bude na druhom pódiu nasledovať česká elektro-folková kapela Fiordmoss. Skupina svojim názvom, zvukom ako aj dôrazom na vizuálne spracovanie svojich klipov odkazuje na tvorbu severských umelcov ako napríklad Björk. Minulý rok vydali svoju druhú EP Ink Bitten a presídlili do Mekky elektronickej hudby, Berlína. Fiordmoss patrí v súčasnosti bezpochyby k najzaujímavejším českým kapelám.

Po polnoci bude hudobná produkcia pokračovať setmi legendárneho dídžeja Tokyho. Moderátorom večera bude hudobník a dramaturg Telekom Music City Martin Valihora.

Mestá a termíny Telekom Music City 2013

11.5. - Spišská Nová Ves

13.6. - Žilina

27.9. - Košice

3.10. - Banská Bystrica

Partnerom projektu je spoločnosť Sony Mobile Communications, ktorá pre návštevníkov Telekom Music City pripravuje rôzne sprievodné aktivity. Mediálnymi partnermi projektu sú Rádio_FM a Hudba.sk.

Viac na www.t-musiccity.sk.

Zamestnanci nestrážia svoje heslá dostatočne

Firmy môžu využiť nové technológie na správu hesiel, radia odborníci. Príkladom je Secret Server od firmy Thycotic.

Predstavenie projektu Ružomberok v pohybe

Čo znamená tento projekt? Z akého impulzu pramení myšlienka rozvoja bežeckého projektu Ružomberok v pohybe? Prečítaj si náš príbeh

OMV ponúkne svojim zákazníkom chute známeho šéfkuchára

Na čerpacích staniciach OMV si teraz môžete vychutnať kvalitné a zdravé novinky.

OMV ponúkne zákazníkom chute známeho šéfkuchára Braňa Križana

Na čerpacích staniciach OMV Slovensko pribudne občerstvenie vytvorené Braňom Križanom.