Sauer-Danfoss sa mení na Danfoss

Dňa 17. septembra 2013 globálna spoločnosť Sauer-Danfoss oficiálne zmenila svoj názov na Danfoss. Teraz funguje ako nový obchodný segment pod názvom Danfoss Power Solutions v rámci skupiny Danfoss.

Spoločnosť sa stala súčasťou silnej obchodnej značky, ktorá má 56 závodov v 18 krajinách a vlastné predajné organizácie v 47 krajinách. Na Slovensku zastupuje skupinu spoločnosť Sauer-Danfoss a.s., dnes už Danfoss Power Solutions a.s., so sídlom v Považskej Bystrici. Druhý slovenský výrobný závod je v Dubnici nad Váhom.

Spoločnosť netreba v rámci regiónu zvlášť predstavovať. S viac ako 700 zamestnancami patrí medzi najväčších zamestnávateľov na Považí. Pôvodnú slovenskú organizáciu založil v polovici deväťdesiatych rokov nemecký investor. Je dodávateľom hydraulických systémových riešení pojazdov, pohonov, komponentov a elektroniky pre výrobcov mobilných pracovných strojov používaných v poľnohospodárstve, stavebníctve, manipulácii s materiálom, staviteľstve ciest a pre vozidlá na úpravu trávnikov. Okrem výrobnej základne sa u nás nachádza aj Európske zúčtovacie centrum, kde pracuje zhruba 50 ľudí.

Zmena vlastníka

Zmena názvu spoločnosti vyplynula zo zmeny vlastníckej štruktúry. Dňa 12. apríla 2013 odkúpil majoritný akcionár, dánska spoločnosť Danfoss A/S, zvyšné akcie globálnej spoločnosti Sauer-Danfoss. Dovtedy boli akcie registrované na newyorskej burze cenných papierov a podiel firmy Danfoss A/S predstavoval približne 76 %. Spoločnosť sa tak dostala do plného vlastníctva majoritného akcionára.

Jedna silná globálna značka

Zákazníci môžu po tejto zmene očakávať výhody vyplývajúce zo širšej celosvetovej siete a technologickej základne, ktoré ponúka spoločnosť Danfoss. Obchodný segment Danfoss Power Solutions obohatil portfólio spoločnosti Danfoss o mobilnú hydrauliku, ktorá sa zaradila k ostatným obchodným oblastiam predstavujúcim chladenie a regulovanie klimatizácie, výkonovú elektroniku a vykurovanie.

Spolu silnejší

Slovenskí zamestnanci sú teraz súčasťou obrovského celosvetového tímu 23 000 ľudí skupiny Danfoss. Vzrástli tak ich príležitosti na účasť na globálnych projektoch a hľadanie nových kariérnych príležitostí.

danfoss1-r520_res.jpgPri príležitosti zmeny názvu sa 17. septembra stretli všetci zamestnanci. Slávnostné stretnutie v Považskej Bystrici viedol Ing. Miloš Kraus, predseda predstavenstva Danfoss Power Solutions a.s.

danfoss2-r544_res.jpg

Významný míľnik v histórii spoločnosti oslavovali aj v Dubnici nad Váhom. V „novej“ firme zamestnancov privítal Ing. Peter Valko, člen predstavenstva Danfoss Power Solutions a.s.

Ďalšie informácie:
powersolutions.danfoss.com

Nové komorné bývanie v Karlovke? Karlove

Nový obytný dom Karlove na Hudecovej ulici ponúkne unikátne bývanie v stabilizovanej časti Karlovej Vsi.

Spoznáte týchto 11 filmov, v ktorých sa objavil McDonald’s?

Niektoré su notoricky známe a niektoré vám dajú zabrať.

Nepýtajte od lekára antibiotiká pri chrípke či nádche

Takmer milión balení antibiotík "pojedli" vlani Slováci pri ochoreniach, na ktoré tieto lieky nezaberajú.

Príbeh tradičného družstva - príbeh Alojza Kračinovského

Seriál referencií radových členov Nášho finančného družstva, 4. vydanie.