Telekom Music City - pop-rock a world music v Banskej Bystrici

Vo štvrtok 3. októbra 2013 ponúkne Telekom Music City v Banskej Bystrici veľkú nádielku pop-rocku a world music. Pre všetkých a zadarmo.

Vo štvrtok 3. októbra 2013 ponúkne Telekom Music City v jednom z najväčších a najmodernejších slovenských klubov štvrtú, poslednú tohtoročnú nádielku výnimočnej hudby. Po hip-hope, jazze a alternatívnom roku ovládne banskobystrický klub Ministry of Fun pop-rock a world music.

Brány podujatia sa otvárajú o 19:00 hod a vstup je už tradične pre všetkých zadarmo.

Úvod bude patriť multižánrovej kapele La3no Cubano, ktorá hrá zmes world music a slovenského folklóru. Prepája orientálne, africké či balkánske rytmy s rôznymi žánrami od drum´n´bass po reggae a nepochybne bude skvelým nabudením pre zvyšok večera.

Kapely, ktoré budú následne až do polnoci zahrievať banskobystrické publikum, netreba zvlášť predstavovať. Najmladšia z nich, Billy Barman, vznikla v roku 2008 a popularitu si získala aj vďaka spoločnému turné s ostrieľanou Parou, po ktorom nasledoval vydanie oceneného debutového albumu Noční jazdci. Billy Barman tento rok získal svoju tretiu Radio_Head Award za singel Strmá voda a na jeseň vydáva druhý album.

Skupina Para, preslávená energickými živými vystúpeniami a pohrávaním sa s funkom a ska, je zárukou jedinečného zážitku. Zo šiestich štúdiových albumov kapely je najúspešnejším album Brutálna zostava z roku 2004 a notoricky známy singel z tohto albumu Keď ťa stretnem.

Poslednou kapelou na pódiu bude Le Payaco, ktorá vznikla v roku 1996 a stihla už aj jeden comeback. Pre skupinu je typické striedanie hudobných žánrov - v ich skladbách sa nachádzajú prvky popu, rocku, swingu, ale aj alternatívy a psychedélie. Debutový album vydali v roku 1999 pod názvom Le Payaco a práve na ňom sa nachádza jeden z ich najväčších hitov – Dobrý večer priatelia. V nasledujúcich rokoch vydali ďalšie tri štúdiové albumy. Minulý rok sa po vyše päťročnej pauze vyplnenej sólovými projektmi Diego, Sounds Like This a Datasystem dala skupina opäť dokopy.

Program Telekom Music City v Banskej Bystrici, od 19.00 hod:

La3no Cubano

Billy Barman

Para

Le Payaco

Partnerom projektu je spoločnosť Sony Mobile Communications, ktorá pre návštevníkov Telekom Music City pripravuje rôzne sprievodné aktivity. Mediálnymi partnermi projektu sú Rádio_FM a Hudba.sk.

Viac na www.t-musiccity.sk.

Ako dlho trvá vybavenie hypotéky? Zopár dní, ale aj pár týždňov

NBS vydala nariadenie, ktoré upravuje poskytovanie hypoték nad 90 % a 80 % hodnoty zabezpečenia. Platiť začína 1. 7. 2018.

Všetko, čo rodiny milujú

Ponuka rodinných dovoleniek v Burgenlande

Trpký darček od vlády: prichádza nová 8 % daň z poistiek

Vláda chce od ľudí zinkasovať 60 miliónov navyše.

Bratislava má najmodernejšiu linku na triedenie surovín

V Bratislave včera predstavili novú automatizovanú separačnú linku, ktorá využíva celosvetovo najvyspelejšie technológie.