Podpásovka Flašíkovej Beňovej

Na jeseň v roku 2009 tesne pred voľbami do Bratislavského samosprávneho kraja podali Monika Flašíková-Beňová a Martin Glváč trestné oznámenie na neznámeho páchateľa.

Na jeseň v roku 2009 tesne pred voľbami do Bratislavského samosprávneho kraja podali  Monika Flašíková-Beňová a Martin Glváč trestné oznámenie na neznámeho páchateľa.

Možno si spomínate  že, vtedajšia vicežupanka bola rozhorčená, že na hodoch v Dúbravke čapovalo pivo 12-ročné dievča. Na tých hodoch som bol aj ja. Pani Flašíková usúdila, že by bolo dobré spojiť moju prítomnosť s touto udalosťou. Vtedy som sa uchádzal o kandidatúru na župana BSK. Jej cieľom bolo zdiskreditovať moju osobu. Bola to politická podpásovka, pretože chcela na svoje politické ciele zneužiť mladé dievča.

Po štyroch rokoch sú tu opäť voľby a opäť jej obľúbené trestné oznámenie. Včera ho podal opäť Martin.

V tomto prípade Martin Borguľa  a opäť v záujme kandidátky Moniky Flašíkovej-Beňovej. Pán Borguľa tvrdí, že som pochybil pri verejných obstarávaniach, na základe ktorých sme riešili odstraňovanie havárií na našich školách a domovoch pre seniorov. Pán Borguľa tvrdí, že sme obchádzali zákon o verejnom obstarávaní, čo ja zásadne odmietam. Náš úrad žiaden takýto podnet v súvislosti s haváriami nedostal. Naopak Úrad pre verejné obstarávanie (UVO) nám doručil pokutu 820 tisíc eur za rekonštrukciu Gymnázia Grosslingova. Rekonštrukcia sa realizovala za čias vicežupanky Moniky Flašíkovej-Beňovej. Potom, čo som sa stal županom, som okrem iného zdedil s agendou aj 404 budov, ktoré spravuje BSK. Mnohé z nich boli a sú v havarijnom stave a v mnohých prípadoch nás riaditelia škôl a domovov pre seniorov permanentne žiadali a žiadajú odstraňovanie havárií na týchto budovách. Mnohé sme dostali do lepšieho stavu. Za tým si stojím a k tejto zodpovednosti sa hlásim.  Tieto zákazky na odstraňovaní havárií realizovalo 42 firiem. Tento fakt je v príkrom rozpores minulým obdobím, kedy podľa denníka SME za čias vicežupanky Moniky Flašíkovej-Beňovej dostávali zákazky vo viac ako  90% prípadov firmy Vemapos, Sanex a PJS Renova. Okrem toho spoločnosť Play Slovakia dostala od BSK 100 tisíc eur za „dodatok“. Majiteľka tejto spoločnosti darovala SMERU v minulosti 200 000 SK a rovnako táto majiteľka  firmy bola likvidátorkou firmy, ktorá patrila mimo iného podľa denníka SME manželovi Moniky Flašíkovej-Beňovej. V našom prípade sme súťažili, aj keď sme nemuseli. Vždy sme vyberali z viacerých ponúk, za trhové ceny a so znaleckým posudkom.  Trestné oznámenie na mňa má poslúžiť, aby ma zdiskreditovala v očiach mojich voličov. Trestné oznámenie podal Martin Borguľa neslávne známy z  kauzy miliardového tendra na upratovacie služby na ministerstve obrany. Pre túto kauzu musel opustiť ministerský post František Kašický.

Očakávam, že principiálny pán Borguľa podá aj tretné oznámenie rovnako aj na pána Bajana a pani Flašíkovú-Beňovú. Nejde predsa o rovnakú vec, pán Borguľa?

Pánovi Borgulovi zrejme neprekáža činnosť a pôsobenie Moniky Flašíkovej-Beňovej v prípade neslávnej Danube Arény. Pre menej informovaných, len pripomínam, že BSK kúpil pozemky

v Petržalke za takmer 300 miliónov SK na výstavbu športovej haly. Tie sa neskôr stali majetkom spoločnosti, v ktorej spolurozhodovala pani Flašíková-Beňová. So spoločníkmi si vymyslela miliardový projekt športovej haly, pre ktoré financovanie uzavrela pochybné obchody s offshore spoločnosťou Parnhams Limited. Europoslankyňa Flašíková- Beňová podpísala na výstavbu haly zmenky za 10 mil. eur. Išlo o nerealistickú investíciu a nerealistický projekt, čo nám potvrdili posudky renomovaných spoločností a informovaní boli aj poslanci BSK. Celá Danube Aréna, ako podnikateľský zámer Flašíkovcov, stroskotal a len na vysporiadaniezmluvných záväzkov s rôznymi spoločnosťami musel BSK vynaložiť viac ako 150 000 eur. V Európskej únii sa v poslednom čase veľa hovorí o účinnej obrane voči daňovým únikom a zverejňovaniu krajín so schránkovými firmami. Je zaujímavé, že europoslankyňa Flašíková-Beňová nemala problém uzatvárať obchodné vzťahy
s offshore firmami.

Trestné oznámenie pána Borguľu je len ďalším v poradí podpásoviek pani Flašíkovej-Beňovej. Toto volič verím, že rozozná. Každý sme iný. Niekto hrá fér a niekto podpásovo. Vaše záujmy budem obhajovať naďalej.

Pavol Frešo župan Bratislavského samosprávneho kraja

Viac informácii na naszupan.sk

zmenky-a-rucenie-5-r789_res.jpg

Vlani sme si vyberali z vyše pol milióna inzerovaných áut

Oproti ostatným krajinám Vyšehradskej štvorky boli u nás vozidlá najmladšie, no aj raz tak drahé

V centre našej pozornosti sú zákazníci. Už 50 rokov

„Nikdy som to neoľutoval,“ povedal o svojej životnej dráhe Josef Schwarz, ktorý v roku 1930 založil predchodcu dnešného Kauflandu

Začiatok roka patrí dani z nehnuteľností

Povinnosť má každý, kto v roku 2017 predal alebo nadobudol nehnuteľnosť.

Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných

Ak neviete, či chcete štýlové alebo praktické auto, hatchback alebo SUV, či dokonca ktorú farbu si vybrať, skúste T-Roc.