Mobilné bankovníctvo znovu o niečo jednoduchšie

Mobilná aplikácia Tatra banky v novej verzii prináša nové funkcie a uľahčuje tie pôvodné.

Mobilná aplikácia Tatra banky v novej verzii prináša nové funkcie a uľahčuje tie pôvodné.

Ak ste klientom Tatra banky a nepoužívate jej mobilnú aplikáciu, zbytočne sa pripravujete o možnosť zjednodušiť si svoje každodenné bankovníctvo. Stačí pár klikov a môžete si skontrolovať zostatok, či vybaviť prevod bez chodenia na pobočku alebo zapínania počítača. Samozrejme, veľmi dôležité sú aj otázky bezpečnosti. Vynovená aplikácia Tatra banka sa zamerala práve na zvýšenie pohodlia pri zachovaní stále rovnakej úrovne bezpečnosti.

Noviniek je hneď niekoľko. Najprv prídete do kontaktu so zmenou v prihlasovaní. Namiesto 8-miestneho bezpečnostného kľúča sa po novom do aplikácie odteraz budete prihlasovať 4-miestnym PIN kódom, podobne ako pri platobných kartách. Každý musí uznať, že je ľahšie zapamätať si štvorčíslie. Bezpečnosť zostáva zachovaná rovnaká ako pri pôvodných dlhších kódoch, nakoľko došlo k zmene spôsobu overovania v prihlasovaní.

Komunikácia medzi aplikáciou a bankou je šifrovaná a po troch zlých zadaniach PIN kódu sa aplikácia rozpáruje s účtom používateľa a je tak nepoužiteľná.

K ďalším novým funkciám patrí aj vylepšený skener poštových poukazov a faktúr, ktorý už dokáže prečítať nielen čiarové a datamatrixové kódy, ale aj dohodnutý štandard platobných príkazov zobrazených QR kódom. Vzhľadom na tento schválený štandard, ako aj rozšírenosť QR kódov je možné očakávať, že v blízkej budúcnosti vydavatelia faktúr začnú tlačiť na svoje faktúry práve takéto QR kódy.

Novinka: Tatra banka urýchľuje platby QR kódmi

Praktická je aj nová funkcia Demo. Podobne ako pri Internet bankingu na počítači, už aj v mobilnej aplikácii môžete ukázať známemu všetky funkcie aplikácie bez toho, aby ste museli byť prihlásený do aplikácie.

2-490-r276_res.jpg

Aplikácia bola tiež optimalizovaná pre iPhone 5, ktorý prešiel na širokouhlý formát. Ovládacie prvky sú tak prispôsobené na pohodlné ovládanie na celom displeji. Aplikácia Tatra banka je dostupná pre zariadenia s operačným systémom iOS, Android a BlackBerry 10.

7 tipov na uľahčenie dňa so smartfónom

Prihláste sa a vložte PR článok

Energetici predávajú nevyužívaný majetok

Dve spomedzi najvýznamnejších spoločností zo stredného Slovenska chystajú veľký výpredaj desiatok nevyužívaných nehnuteľností.

Posledných 30 r. cena fotovoltických panelov klesla 100 násobne

V roku 1977 stál 1 Watt fotovoltického panelu 76 dolárov, dnes stojí 0,31 dolára...

Trendy udržateľnej architektúry

Katedra architektúry zo Stavebnej fakulty STU v Bratislave bola tento víkend na Design days 2017 v obchodnom dome Styla!

Volkswagen T-Roc: ofenzíva v triede SUV

Volkswagen T-Roc chce preraziť v segmente vďaka svojej Roc(k)ovej povahe.