Streda, 21. október, 2020 | Meniny má UršuľaKrížovkyKrížovky

O svojich právach vieme málo

Len tretina Európanov sa cíti byť informovaná o svojich právach. Diskutovať sa o tom bude v Košiciach.

Tretina občanov Európskej únie dnes o sebe tvrdí, že je o svojich právach dobre informovaná. Podľa Európskej komisie je to zlepšenie, ale nestačí to.

Len necelá štvrtina Európanov, teda 24 percent hovorí, že je dosť alebo veľmi dobre informovaná o tom, čo môžu urobiť, ak sa ich práva v Európskej únii nedodržiavajú. Až 74 percent ľudí, ktorí nevnímajú Úniu pozitívne, hovorí, že o EÚ nie sú dobre informovaní.

Rok občanov EÚ

To má zmeniť kampaň Európskeho roka občanov v roku 2013. Jej cieľom je zlepšiť informovanosť ľudí v 27 členských štátoch o ich právach, ktoré ovplyvňujú ich každodenný život.

Dialógy s občanmi prebiehajú počas celého roka v mnohých európskych mestách, na Slovensku to bude v Košiciach, Európskom hlavnom meste kultúry. S občanmi budú osobne hovoriť predseda vlády Slovenskej republiky Robert Fico a podpredseda Európskej komisie Maroš Šefčovič. Diskusia prebehne v troch blokoch: európska odpoveď na krízu, Európa pre občanov a budúcnosť Európy. Prítomní budú aj členovia vlády, poslanci, členovia akademickej obce a tretieho sektora, študenti a iní zástupcovia občianskej spoločnosti.

Diskusia bude 5. októbra 2013, v Kunsthalle (Rumanova 1), Košice. Viac informácií nájdete na: http://bit.ly/dialog-ke

"Občania na Slovensku sa cítia byť aj občanmi Európskej únie a oceňujú množstvo výhod a príležitostí, ktoré nám vyplývajú z členstva v Únii. To je však v kontraste s tým, že Slovensko je krajinou s najnižšou účasťou vo voľbách do Európskeho parlamentu a vo všeobecnosti občania majú pocit, že ich hlas na európskej úrovni nemá váhu. Verím, že aj táto debata prispeje k tomu, aby sme EÚ priblížili občanom, aby vedeli, že aj ich hlas je dôležitý pri rozhodovaní o budúcnosti Európy. " hovorí Dušan Chrenek, vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku.

Príloha vznikla v spolupráci s Európskou komisiou.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Úprava osobného motorového vozidla

Zníženie podlahy v osobnom automobile je ideálnou úpravou pre prepravu telesne postihnutých osôb sediacich na invalidnom vozíku.

Bezbariérové vozidlo pre vozičkára Fiat Doblo

Important information for Brazilians living in Slovakia

Take action to receive information about the elections in Brazil and the Embassy of Brazil's activities.

Prečo sú dnes ryby také dôležité?

Vitamín D je pre ľudský organizmus prospešný na viacerých frontoch.