Nezabúdajte na pitný režim!

Dodržiavať pitný režim je dôležitý počas celého roka. Nedostatok vody je pre organizmus veľmi zaťažujúci

Prečo mám dodržiavať pitný režim?

Dodržiavať pitný režim je dôležité v priebehu celého roka, nielen počas letných mesiacov. Nedostatok vody je pre organizmus veľmi zaťažujúci – možno ste už aj Vy postrehli, že pri nedostatku tekutín sa cítite unavenejší, malátnejší, môže Vás pobolievať hlava. Zaťažené sú obličky aj krvný obeh. Príjem tekutín by si mali veľmi dôsledne strážiť starší ľudia a rodičia by mali dať pozor, aby mali dostatok tekutín aj ich ratolesti.

Objavte pohár, ktorý bude vždy nablízku a dodá Vám štýl >>

Ako správne prijímať tekutiny?

Pravdepodobne ste už počuli, že odporúčaný denný príjem tekutín pre dospelého človeka je 2 litre. Táto hodnota ale nie je univerzálna – potrebné množstvo tekutín je totiž priamo úmerné hmotnosti a ovplyvňuje ho aj námaha a okolité prostredie. 2 litre sú množstvo, ktoré potrebuje za deň vypiť človek vážiaci cca 60 kíl (v horúcich letných dňoch, samozrejme, viac). Málokto tiež vie, že piť treba priebežne, častejšie a v menších množstvách, nie jednorazovo. Dôležité je aj načasovanie – správne by ste mali piť najneskôr pol hodinu pred jedlom a najskôr pol hodinu po jedle.

Objavte zdravý variant plastových prenosných pohárov >>

Aké tekutiny prijímať?

Nie každý nápoj je rovnako vhodný na zavodnenie. Najväčší podiel v rámci pitného režimu by mala zastávať tá najdôležitejšia tekuktina – voda. Je pre telo najprirodzenejšia a poskytuje mu základné živiny.

osviežujúci ľadový čaj

Vhodným spestrením pitného režimu sú ovocné a niektoré bylinkové čaje, ktoré môžete piť vo väčších množstvách. Odporúčame ale nesladiť ich a dať si pozor pri ich výbere – ideálne je vyhnúť sa čajom s obsahom kyseliny citrónovej, ktorá môže spôsobiť pálenie záhy. Ďalším vhodným doplnkom sú minerálne vody, pre rozdielny obsah minerálov je vhodné ich striedať a určite by nemali byť výlučným zdrojom tekutín. Ani ovocné šťavy a džúsy by nemali tvoriť hlavnú časť nápojového lístka vzhľadom na vyšší obsah energie a cukrov. Nápoje s obsahom kofeínu telo odvodňujú, pite ich preto s mierou a doplňte si po nich tekutiny pohárom vody navyše. Sladené nápoje (ani tie s náhradnými sladidlami) do pitného režimu, rovnako ako alkohol, nepatria.

Keď je pohár Váš kamarát ... >>

Ako dodržiavať pitný režim?

Teraz si možno poviete – číta sa to síce pekne, väčšinu z týchto informácií už poznám, ale ako mám takýto režim dodržiavať, keď som veľmi zaneprázdnený? Tu je niekoľko tipov, ktoré Vám s tým pomôžu:

• Vypite pohár vody hneď, ako vstanete z postele. Prospeje to Vášmu lymfatickému systému a denné činnosti budete vykonávať ľahšie. Takisto tým odstránite toxíny z tela, naštartujete metabolizmus a podporíte tvorbu nových krvných a svalových buniek.
  • Nastavte si pripomienku v mobile alebo na počítači, ideálne 1x za hodinu. Pomôže Vám zvyknúť si na pravidelné pitie a postupom času už pripomienky nebudete potrebovať.
  • Postavte si na stôl fľašu s nápojom, aby ste ju mali na očiach.

Sko do práce? To je môj štýl! >>

Ešte lepšou voľbou ako plastové fľaše sú sklené poháre – sklo je zdravotne neškodný materiál, z pohára si môžete kedykoľvek odpiť a ak si zvolíte praktický aj vizuálne zaujímavý produkt, ako napríklad prenosný pohár do práce aj na doma Glasslock s patentovaným uzatváraním , zaujme nielen Váš pohľad, ale určite aj pohľad Vašich kolegov. Môžete si doň naliať vodu či čaj aj namiešať Váš obľúbený mliečny koktejl. Tento šikovný pohár môžete bezpečne zavrieť, takže nehrozí žiadne vyliatie vody na klávesnicu a pracovný stôl. A vziať si ho so sebou môžete kamkoľvek.

Teraz len za 7,90 € + DOPRAVA za 1 € ! Objednať >>

prenosný pohár glasslock

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

1. Naučte deti narábať s peniazmi: Máme pre vás niekoľko tipov
  2. GUTEN TAG! Deň plný pohody, zaujímavých destinácií a informácií
  3. Miesto, kde je úspech podnikania zaručený
  4. Choďte za odborníkom. Či vás bolí zub alebo chcete investovať
  5. Firmy a školy sa môžu zbaviť elektroodpadu rýchlo a bezplatne
  6. Zmena pre ľudí s postihnutím: Prichádzajú európske preukazy
  7. 25 tipov na tašky, ktoré vás budú baviť. A takto si ich vyrobíte
  8. Revolučná inovácia: Mobil pomáha v boji proti rakovine!
  1. Choďte za odborníkom. Či vás bolí zub alebo chcete investovať
  2. Gymnazisti z Nového Mesta nad Váhom sa h3kovali
  3. Aj jedenáste ocenenie Slovak Superbrands Award putuje do dm
  4. Autocentrá AAA AUTO už za prvý štvrťrok predali 26 000 vozidiel
  5. Firmy a školy sa môžu zbaviť elektroodpadu rýchlo a bezplatne
  6. Zmena pre ľudí s postihnutím: Prichádzajú európske preukazy
  7. Relaxačný raj v resorte Drevenice Terchová
  8. Koniec bolesti! Využite výstavné dotácie na masážne kreslo
  1. Cestujte za zlomok ceny. Päť destinácii na dovolenku mimo sezóny 13 832
  2. Revolučná inovácia: Mobil pomáha v boji proti rakovine! 8 256
  3. V púpave je všetko, čo potrebujete 4 589
  4. Esplanade - wellnes s pridanou hodnotou 3 123
  5. Zmena pre ľudí s postihnutím: Prichádzajú európske preukazy 3 051
  6. Veľká zmena pre ľudí s postihnutím 2 856
  7. Náš prvý prezident sa nebál hovoriť o mravnosti v politike 2 361
  8. Nebudete veriť, že toto skrýva Albánsko. Jeho pláže vyrazia dych 2 236
SkryťVypnúť reklamu

Investovať všetky peniaze iba do jedného aktíva nie je ideálne.

INZERCIA 7 h

Študenti Gymnázia M. R. Štefánika sa včera neučili.

14 h

Už po jedenástykrát sa spoločnosť dm drogerie markt stala nositeľkou ocenenia Slovak Superbrands Award.

15 h
SkryťZatvoriť reklamu