Prihláste nápad, ktorý reštartuje Slovensko a vyhrajte

V 2. ročníku súťaže ReŠtart Slovensko je možné do 22. októbra 2013 podávať projekty i hlasovať o najlepšie nápady.

V 2. ročníku súťaže ReŠtart Slovensko je možné do 22. októbra 2013 podávať projekty i hlasovať o najlepšie nápady.

Tromi úvodnými stretnutiami v Bratislave, Žiline a Košiciach odštartoval ďalší ročník súťaže ReŠtart Slovensko, ktorý realizuje Centrum pre filantropiu (CPF). Na stránke www.restart.ludialudom.sk už pribudli prvé nápady, ktoré pomôžu riešiť problémy Slovenska cez webové a mobilné nástroje a ďalšie je možno registrovať až do 22. októbra 2013.  Súčasne bolo spustené aj hlasovanie o pridávaných projektoch.

„Verejnosť môže dať projektu hlas zdieľaním na sociálnej sieti a tiež odporučiť, ktorý projekt by mal byť posunutý do užšieho výberu. Bude ho tvoriť polovica projektov s najvyšším počtom takýchto hlasov. Z výberu projektov bude potom odborná porota vyberať 10 finalistov,“ vysvetľuje priebeh hlasovania v prvom kole súťaže koordinátor projektu Miro Lacko z CPF. Keďže hlasovanie i pridávanie projektov prebieha súčasne, môže dostať porota podľa pravidiel súťaže na posúdenie aj časť projektov, ktoré nezískajú vysoký počet hlasov, ale do užšieho výberu ich odporučia koordinátori súťaže. „Budú to najmä projekty, ktoré prihlasovatelia zaregistrujú v posledných dňoch a teda nemajú šancu získať toľko hlasov, ako projekty prihlásené na začiatku,“ dodáva druhá koordinátorka Ivana Brezinská. Dobré nápady majú teda šancu, aj keď budú do súťaže prihlásené neskôr.

Z desiatich finalistov vzídu v druhom hlasovaní traja víťazi, ktorí pomocou webu či mobilnej aplikácie zlepšia transparentnosť štátnej správy, boj s korupciou, vyriešia ako efektívnejšie spravovať verejné financie, zlepšiť životné prostredie alebo nájdu riešenia pre lepšie presadzovanie rovnosti a tolerancie u nás. Na rozbeh svojich projektov získajú po 5-tisíc eur, ktoré poskytla spoločnosť SK-NIC, správca slovenskej internetovej domény.

Druhý ročník súťaže Reštart Slovensko realizuje Centrum pre filantropiu vďaka podpore Islandu, Lichtenštajnska a Nórska prostredníctvom Programu Aktívne občianstvo a inklúzia, ktorý realizuje Nadácia Ekopolis v spolupráci s Nadáciou pre deti Slovenska a SOCIA – nadácia pre sociálne zmeny.

Centrum pre filantropiu je nezisková organizácia, ktorá už od roku 2002 prispieva k rozvoju občianskej spoločnosti a kultivácii darcovstva na Slovensku.

Kontakt: Centrum pre filantropiu, Kozia 11, 811 03 Bratislava, 0918/ 905 801, www.cpf.sk

email: lacko@changenet.sk, brezinska@changenet.sk

Legendárna Transsibírska magistrála

19-dňové dobrodružstvo z Moskvy do Pekingu na slávnej železničnej trati.

Auto ako vianočný darček, rastie záujem o zánovné vozidlá

Najväčší dopyt je momentálne o autá kategórie SUV

Vianočný bázar chalaňov

Aj tento rok na Stavebnej fakulte STU prebiehala vianočná zbierka.

Vianočné mecheche 2017

Dňa 5.12.2017 sa na Stavebnej fakulte STU v Bratislave uskutočnil ďalší ročník akcie s názvom Vianočné mecheche.