Orange zavádza digitálne podpisovanie dokumentov

Orange na svojich predajných miestach zavádza digitálne podpisovanie dokumentov.

Zákazníkom tento spôsob prinesie viaceré výhody, a to predovšetkým vyššiu bezpečnosť údajov, rýchlejšie vybavenie na predajnom mieste či pohodlnejšiu manipuláciu s dokumentmi. Navyše významným spôsobom znižuje ekologickú záťaž, ktorá zvyčajne vyplýva z administratívy.

Od dnes tak nebudú zákazníci Orangeu dokumenty potvrdzovať svojim podpisom na papier, ale pri niektorých budú tak môcť urobiť elektronicky – na tablet takzvaným digitálnym podpisom. Zákazník si priamo na predajnom mieste vytvorí svoj jedinečný digitálny podpisový vzor (takzvaný referenčný podpis), ktorým bude následne digitálne podpisovať dokumenty. Podobné riešenia, keď bežné pero nahradilo špeciálne elektronické v kombinácii s tabletom či obdobným zariadením, už využívajú napríklad bankové inštitúcie.

vyššia bezpečnosť

Overenie podpisu zákazníka v prípade digitálneho podpisovania dokumentu je bezpečnejšie ako pri bežnom podpise na papier. Systém totiž zhodu podpisov, a teda či dokument skutočne podpisuje majiteľ vzorového podpisu, vyhodnotí nielen na základe vizuálnej podoby podpisu, ale do úvahy berie aj ďalšie parametre ako napríklad jeho veľkosť, sklon písma, prítlak pera na tablet, rýchlosť ťahu a podobne. Navyše, podpísané dokumenty následne môže zákazník dostať do svojej e-mailovej schránky šifrované a zabezpečené heslom.

vyšší komfort a rýchlejšie vybavenie zákazníka

Elektronické dokumenty prinášajú jednoduchú archiváciu, manipuláciu i vyhľadávanie v prípade potreby. Platí to nielen pre samotného zákazníka, ale aj na predajných miestach, kde ušetrenie tlače či zjednodušenie administratívy s vyhľadávaním alebo archivovaním dokumentov zrýchli proces vybavenia zákazníka. Digitálne podpisovanie dokumentov tak zároveň môže prispieť aj ku skráteniu  čakacej doby na predajných miestach. Zákazník zároveň odchádza bez množstva papierových dokumentov, ktoré by musel niekde uschovať, čo taktiež zvyšuje jeho komfort.

ekologický prístup

Všetky dokumenty, ktoré zákazník na predajnom mieste digitálne podpísal dostane obratom elektronicky na svoju e-mailovú adresu. Okrem pohodlia pri manipulácii digitálne podpísané dokumenty nie je potrebné tlačiť ani archivovať v papierovej forme, a  tak je využívanie digitálneho podpisovania aj významným spôsobom, ako Orange prispeje k ochrane životného prostredia.

Vynovená OMV v Košiciach ponúka príjemnú atmosféru i nové služby

Čerpačka na Moldavskej uspokojí aj náročných motoristov.

Nižšie náklady vo firme? Tri tipy, kde sa dá ušetriť

Pre každé ušetrené euro vo firme určite nájdete využitie, či už na bežný chod, alebo rast.

Čo si myslia mamy youtuberov o tom, čo robia ich deti?

Opýtali sme sa na to mám Bekima, Sellasieho a Surovej dcérky.

Nedocenený génius - prečo chýba v našich knižniciach?

Mnohými kritikmi je považovaný za najlepšieho slovenského spisovateľa. Rudolf Sloboda by v apríli oslávil 80 rokov.