Osvedčený účtovný software

Zásadná zmena v oblasti rozvoja účtovného sofwaru prišla v roku 2009, kedy sa na trh dostal prvý online účtovný software pod názvom Humanet.

Počet užívateľov, ktorí používajú konkrétny účtovný software, je zrkadlom jeho kvality a spokojnosti jeho užívateľov. Najpredávanejší účtovný software na Slovensku sa môže pochváliť rádovo desiatkami tisíc užívateľov. Nájdete aj účtovný software, kde jeho autori deklarujú viac ako 100 000 predaných licencií, ale to sú spoločné počty za Slovensko a Česko.

Posledných 20 rokov sa veľa zásadných zmien v oblasti rozvoja účtovného software neudialo. Pridávali sa stále nové funkcie a možnosti, ale práca a používanie účtovného software sa vo svojom princípe nezmenila.

Zásadná zmena prišla až v roku 2009, kedy sa na trh dostal prvý online účtovný software pod názvom Humanet. Po jeho pilotnej prevádzke, zhruba u desiatky klientov od roku 2009, sa spustil v máji 2011 portál www.humanet.sk, kde živnostníci, podnikatelia a účtovníci môžu tento online účtovný software používať.

Dnes už je princíp spracovania účtovníctva cez online účtovný software osvedčený, o čom svedčia tisícky užívateľov, ktorí výhody online účtovného software pocítili. Že je tento smer vývoja spracovania účtovníctva správny, potvrdzujú aj aktivity zabehnutých firiem, ktoré doteraz vytvárali účtovný software pod operačným systémom Windows. Postupne sa začali objavovať rôzne online fakturácie a v roku 2013 už je na Slovenskom trhu dostupných aj viacero online verzií účtovného software.

Online účtovný sotware Humanet je dnes už osvedčeným riešením, ktorého počet užívateľov neustále narastá. Je to vďaka jeho jednoduchej obsluhe, dokonalej funkčnosti a prispôsobivosti.

Princíp spracovania účtovníctva online redukuje duplicitné činnosti a šetrí tak čas aj peniaze. Aspoň jeden príklad za všetky. Predstavte si, ako ste doteraz museli spracovávať účtovníctvo. Podnikateľ vystavil faktúru, tú doniesol alebo poslal mailom účtovníčke a tá ju znovu musela zaevidovať do účtovníctva. Zaevidovanie faktúry sa tak muselo udiať dvakrát. Raz ju vytváral podnikateľ a potom znovu to isté urobila účtovníčka. U online účtovného software je to inak. Podnikateľ vystaví faktúru v module Fakturácia a odbyt v online účtovnom software, tá sa objaví účtovníčke v pohľadávkach a ona iba skontroluje, prípadne upraví, správnosť jej zaúčtovania.

Takto viete eliminovať nielen duplicitné činnosti, ale aj rôzne chyby, ako napríklad chybné číslovanie dokladov, nesprávne dátumy a sumy na dokladoch alebo dokonca chýbajúce doklady. Určite každá účtovníčka zažila situáciu, že jej podnikateľ doniesol faktúru, ktorú niekde záhadne zrazu objavil, ale ona už mala priznanie k DPH spracované a odovzdané. Tak toto sa Vám pri používaní online účtovného software určite nestane.

Letná ponuka: Predplatné SME.sk len za 9,90 €

Objednajte si SME.sk na 3 mesiace a zoberte zaujímavé čítanie na vašu dovolenku.

HB Reavis rozširuje svoje portfólio v Londýne už o piaty projekt

Spoločnosť nadobudla priestory pri stanici Farringdon West, kde postaví kancelársku budovu nad železničnou traťou Crossrail.

Ochrana pred tropickou horúčavou

Aj tepelná izolácia nám môže zachovať chladnú hlavu.

Keď Slováci krotia morský vietor

CrazyFly z Nemšovej je známa značka vo svete kiteboardingu.