hub:raum Krakov WARP: Akcelerátor aj pre slovenské startupy

hub:Raum Krakov Warp je osemdňový startup akcelerátor podporovaný skupinou Deutsche Telekom a spoločnosťou Slovak Telekom.

hub:Raum Krakov Warp je osemdňový startup akcelerátor podporovaný skupinou Deutsche Telekom a spoločnosťou Slovak Telekom. Jeho hlavným cieľom je vytvoriť silné vzťahy s európskymi podnikateľmi, ktoré im pomôžu uspieť na zahraničných trhoch, a pozvať do inkubátora najlepšie projekty.

Počas programu budú mať účastníci možnosť rozšíriť si vedomosti a skúsenosti od expertov v danej oblasti. Inovačný inkubátor nazval túto iniciatívu "Warp" - názov ilustruje silu, keďže iniciatíva prináša mladým spoločnostiam v celej Európe poradenstvo, semináre a finančnú podporu. Výhodou je tiež pokrytie nákladov na cestovanie a ubytovanie pre všetkých účastníkov. Samotný program sa bude konať v Krakove od 30. novembra do 7. decembra 2013 a prihlášky možno podávať až do 17. novembra.

„Náš program považujeme za akadémiu s výučbou, ktorú vedú skúsení podnikatelia, workshopmi organizovanými medzinárodnými odborníkmi a stretnutiami s firmami. Počas hub:Raum Warp sa zameriame predovšetkým na financovanie, rozvoj koncepcie a obchodného modelu, marketing, právne otázky a mnoho ďalšieho. Všetko na podporu myšlienky začínajúcich podnikateľov“, hovorí Jakub Probola, šéf hub:Raum Krakow.

Široké možnosti pre startupy

Hlavným dôvodom, prečo by sa mladí podnikatelia mali podieľať na programe je, že v priebehu iniciatívy si môžu overiť, či si ich výrobok alebo služba nájdu zákazníkov. Navyše, účasť v iniciatíve je skvelá možnosť ako získať peniaze pre rozvoj ich nápadov. „Okrem výhod, ktoré sú spojené s účasťou v programe je veľkým benefitom aj to, že mladí podnikatelia môže stretnúť mnoho zaujímavých ľudí z celého sveta. Účastníci budú mať navyše možnosť využívať technologické aktíva Deutsche Telekomu - vďaka tomu sa môžu rozhodnúť spustiť globálne podnikanie s našou pomocou“, hovorí Jakub Probola.

Kto sa môže prihlásiť

Prihlasovací proces v podobe vizionárskych nápadov v oblasti webových a mobilných obchodných modelov trvá od 1. októbra do 17. novembra 2013. Inkubátor hľadá tímy s najmenej dvoma osobami (a najviac štyrmi) s jasne definovaným inovačným nápadom alebo s už existujúcim projektom. Tímy, ktoré sa chcú prihlásiť, môžu vyplniť formulár na stránke www.hubraum.com. Slovak Telekom podporuje inovatívne nápady, pričom súčasťou podpory projektu na Slovensku je možnosť blízkej spolupráce s lokálnymi inkubátormi a samotnou spoločnosťou Slovak Telekom.

Medzi nápady, ktoré majú potenciál zaujať v oblasti telekomunikačného a príbuzného biznisu aj s možnosťou rozšíriť ich na medzinárodnú úroveň sú napr.:

Pre B2C oblasť: komunikácia, e-commerce, internetové služby, smart home, reklama, média a mediálny obsah, platobné transakcie, cloud riešenia, energie, e-healtg, automotive.

Pre B2B oblasť: M2M (machine to machine), mobile enterprise, služby a nástroje pre spoluprác, analytika dát, bezpečnosť.

Podpora skvelých nápadov

Financovanie, spolupráca, poradenstvo a prístup k firemným aktívam Deutsche Telekomu - to sú piliere, ktoré ponúka hub:raum Krakov pre najlepšie projekty z regiónu strednej a východnej Európy. Inkubátor poskytne startupperom od 10 000 € do 30 000 € vo fáze financovania (bez podielu na kapitáli) a 30 000 € do 50 000 € v počiatočnej fáze výmenou za 10 až 30 percent podielu v spoločnosti. Okrem peňazí si startup môže zvoliť jedného z mentorov, ktorí sa stane ich partnerom a bude podporovať tím po celú dobu realizácie projektu. Inkubátor spolupracuje so skupinou vysoko kvalifikovaných a skúsených podnikateľov. Okrem toho hub:raum Krakov dáva možnosť využiť možnosti Deutsche Telekomu, vrátane natívnej inštalácie na smartfóny, marketingových kampaní alebo spájania s ponukami Telekomu.

O hub:Raum Krakov

hub:Raum Krakov je startup inkubátor vytvorený skupinou Deutsche Telekom v apríli 2013. Zameriava sa na podporu inovatívnych firiem zo strednej a východnej Európy prostredníctvom prepájania tímov, vízií a skúseností s korporátnou silou popredných svetových telekomunikačných spoločností. Je to dosiahnuté tým, že ponúka komplexný balík počiatočného financovania, spolupráce, pracovného priestoru, školenia a prístupu k Deutsche Telekom aktívam.

Kartou míňame viac. Čo by obchodníci mali vedieť o zákazníkoch

Keš prestáva obchodníkom zarábať.

Autokamery Mio a navigace teď s 3letou záruční dobou

Tříletou garanci na autokamery a navigace Mio teď získají všichni, kteří si koupí jeden z produktů Mio do konce roku 2018

Move in immediately, if you feel like it

Living close to the centre of Bratislava has many advantages.

Predaj poistenia motorových vozidiel cez web rastie a bude rásť

Myslí si to Peter Gál, zakladateľ stránky poistnamyska.sk, ktorý má vyše 20-ročné skúsenosti v poisťovníctve.