hub:raum Krakov WARP: Akcelerátor aj pre slovenské startupy

hub:Raum Krakov Warp je osemdňový startup akcelerátor podporovaný skupinou Deutsche Telekom a spoločnosťou Slovak Telekom.

hub:Raum Krakov Warp je osemdňový startup akcelerátor podporovaný skupinou Deutsche Telekom a spoločnosťou Slovak Telekom. Jeho hlavným cieľom je vytvoriť silné vzťahy s európskymi podnikateľmi, ktoré im pomôžu uspieť na zahraničných trhoch, a pozvať do inkubátora najlepšie projekty.

Počas programu budú mať účastníci možnosť rozšíriť si vedomosti a skúsenosti od expertov v danej oblasti. Inovačný inkubátor nazval túto iniciatívu "Warp" - názov ilustruje silu, keďže iniciatíva prináša mladým spoločnostiam v celej Európe poradenstvo, semináre a finančnú podporu. Výhodou je tiež pokrytie nákladov na cestovanie a ubytovanie pre všetkých účastníkov. Samotný program sa bude konať v Krakove od 30. novembra do 7. decembra 2013 a prihlášky možno podávať až do 17. novembra.

„Náš program považujeme za akadémiu s výučbou, ktorú vedú skúsení podnikatelia, workshopmi organizovanými medzinárodnými odborníkmi a stretnutiami s firmami. Počas hub:Raum Warp sa zameriame predovšetkým na financovanie, rozvoj koncepcie a obchodného modelu, marketing, právne otázky a mnoho ďalšieho. Všetko na podporu myšlienky začínajúcich podnikateľov“, hovorí Jakub Probola, šéf hub:Raum Krakow.

Široké možnosti pre startupy

Hlavným dôvodom, prečo by sa mladí podnikatelia mali podieľať na programe je, že v priebehu iniciatívy si môžu overiť, či si ich výrobok alebo služba nájdu zákazníkov. Navyše, účasť v iniciatíve je skvelá možnosť ako získať peniaze pre rozvoj ich nápadov. „Okrem výhod, ktoré sú spojené s účasťou v programe je veľkým benefitom aj to, že mladí podnikatelia môže stretnúť mnoho zaujímavých ľudí z celého sveta. Účastníci budú mať navyše možnosť využívať technologické aktíva Deutsche Telekomu - vďaka tomu sa môžu rozhodnúť spustiť globálne podnikanie s našou pomocou“, hovorí Jakub Probola.

Kto sa môže prihlásiť

Prihlasovací proces v podobe vizionárskych nápadov v oblasti webových a mobilných obchodných modelov trvá od 1. októbra do 17. novembra 2013. Inkubátor hľadá tímy s najmenej dvoma osobami (a najviac štyrmi) s jasne definovaným inovačným nápadom alebo s už existujúcim projektom. Tímy, ktoré sa chcú prihlásiť, môžu vyplniť formulár na stránke www.hubraum.com. Slovak Telekom podporuje inovatívne nápady, pričom súčasťou podpory projektu na Slovensku je možnosť blízkej spolupráce s lokálnymi inkubátormi a samotnou spoločnosťou Slovak Telekom.

Medzi nápady, ktoré majú potenciál zaujať v oblasti telekomunikačného a príbuzného biznisu aj s možnosťou rozšíriť ich na medzinárodnú úroveň sú napr.:

Pre B2C oblasť: komunikácia, e-commerce, internetové služby, smart home, reklama, média a mediálny obsah, platobné transakcie, cloud riešenia, energie, e-healtg, automotive.

Pre B2B oblasť: M2M (machine to machine), mobile enterprise, služby a nástroje pre spoluprác, analytika dát, bezpečnosť.

Podpora skvelých nápadov

Financovanie, spolupráca, poradenstvo a prístup k firemným aktívam Deutsche Telekomu - to sú piliere, ktoré ponúka hub:raum Krakov pre najlepšie projekty z regiónu strednej a východnej Európy. Inkubátor poskytne startupperom od 10 000 € do 30 000 € vo fáze financovania (bez podielu na kapitáli) a 30 000 € do 50 000 € v počiatočnej fáze výmenou za 10 až 30 percent podielu v spoločnosti. Okrem peňazí si startup môže zvoliť jedného z mentorov, ktorí sa stane ich partnerom a bude podporovať tím po celú dobu realizácie projektu. Inkubátor spolupracuje so skupinou vysoko kvalifikovaných a skúsených podnikateľov. Okrem toho hub:raum Krakov dáva možnosť využiť možnosti Deutsche Telekomu, vrátane natívnej inštalácie na smartfóny, marketingových kampaní alebo spájania s ponukami Telekomu.

O hub:Raum Krakov

hub:Raum Krakov je startup inkubátor vytvorený skupinou Deutsche Telekom v apríli 2013. Zameriava sa na podporu inovatívnych firiem zo strednej a východnej Európy prostredníctvom prepájania tímov, vízií a skúseností s korporátnou silou popredných svetových telekomunikačných spoločností. Je to dosiahnuté tým, že ponúka komplexný balík počiatočného financovania, spolupráce, pracovného priestoru, školenia a prístupu k Deutsche Telekom aktívam.

Slováci nakupujú viac slovenskej zeleniny a ovocia ako vlani

Slovenskí spotrebitelia prejavujú stále väčší záujem o produkty slovenských dodávateľov.

Plánovaním financií vás ani prísnejšie podmienky nezaskočia

Slováci sa začali vo veľkom zadlžovať.

Letná ponuka: Predplatné SME.sk len za 9,90 €

Objednajte si SME.sk na 3 mesiace a zoberte zaujímavé čítanie na vašu dovolenku.

HB Reavis rozširuje svoje portfólio v Londýne už o piaty projekt

Spoločnosť nadobudla priestory pri stanici Farringdon West, kde postaví kancelársku budovu nad železničnou traťou Crossrail.