Hľadáme nápady na ReŠtart Slovenska

Predložiť nápad do súťaže Reštart Slovensko a hlasovať o projektoch sa na www.restart.ludialudom.sk dá ešte do 22. októbra.

Predložiť nápad do súťaže Reštart Slovensko a hlasovať o projektoch sa na www.restart.ludialudom.sk  dá ešte do 22. októbra.

Prvé kolo súťaže nápadov na online riešenia pre rôzne spoločenské problémy našej krajiny ReŠtart Slovensko 2013, ktorú vyhlásilo Centrum pre filantropiu, končí 22. októbra 2013. Na predkladanie projektov a hlasovanie o tých, ktoré sú už prihlásené, zostáva záujemcom už iba niekoľko dní.

„V súčasnosti máme na platforme www.restart.ludialudom.sk prihlásených okolo 20 projektov a postupne pribúdajú ďalšie. Veríme, že do konca uzávierky súťaže ich bude aspoň toľko, ako minulý rok,“ hovorí koordinátor súťaže Miro Lacko z Centra pre filantropiu. „Sme zvedaví najmä na projekty v téme rovnosť a tolerancia, ktorá je pre tento ročník nová a bude určite zaujímavé sledovať, aké budú predložené nápady v tejto oblasti,“ dodáva.

Z predložených projektov bude v ďalšom kole súťaže odborná porota vyberať 10 najlepších. Jedným z kritérií na postup do výberu pre porotu, je aj počet hlasov získaných od verejnosti.

„Hlasujúci môže vybraný projekt podporiť dvomi spôsobmi - zdieľaním na sociálnej sieti a kliknutím na „Odporuč porote“. Polovica projektov, ktoré získajú najvyšší počet takýchto hlasov postúpi do užšieho výberu, ktorý bude ďalej posudzovať sedem porotcov súťaže,“ vysvetľuje priebeh hlasovania druhá koordinátorka projektu Ivana Brezinská. Keďže prihlasovanie projektov a hlasovanie prebieha súčasne časť projektov odporučia porote aj koordinátori súťaže.

Tri najlepšie nápady ako pomocou webov a mobilných aplikácií zlepšiť napríklad transparentnosť štátnej správy, boj proti korupcii, efektívnejšie spravovanie verejných financií, životné prostredie alebo nájsť riešenia pre zlepšenie rovnosti a tolerancie u nás, získajú na svoj rozbeh po 5-tisíc eur od spoločnosti SK-NIC.

Druhý ročník súťaže Reštart Slovensko realizuje Centrum pre filantropiu vďaka podpore Islandu, Lichtenštajnska a Nórska prostredníctvom Programu Aktívne občianstvo a inklúzia, ktorý realizuje Nadácia Ekopolis v spolupráci s Nadáciou pre deti Slovenska a SOCIA – nadácia pre sociálne zmeny.

Centrum pre filantropiu je nezisková organizácia, ktorá už od roku 2002 prispieva k rozvoju občianskej spoločnosti a kultivácii darcovstva na Slovensku.

Kontakt: Centrum pre filantropiu, Kozia 11, 811 03 Bratislava, 0918/ 905 801, www.cpf.sk

email: lacko@changenet.skbrezinska@changenet.sk

Najvýhodnejšie ročné online predplatné SME.sk len za 29€

Kúpou ročného predplatného ušetríte až 44% oproti týždennému za 1€.

Nový supermarket Fresh otvorili na Aničke

Má vlastnú pekáreň a rozšírený sortiment farmárskych a bio výrobkov.

Attracting talent – Why Millennials are choosing to join Johnson

Millennials are the largest pool of potential employees, and the most attractive because of their high education level.

Aké sú gastrotrendy pre rok 2018?

Známy šéfkuchár Vojto Artz prezradil, čo bude hýbať svetom gastronómie v roku 2018.