Slovensko čaká ďalšia vlna evanjelizácie

Tím projektu Godzone navštívi slovenské mestá Poprad, Košice, Považskú Bystricu, Partizánske, Trnavu a Banskú Bystricu s produkciou zameranou na šírenie posolstva evanjelia medzi tínedžermi.

Začiatkom novembra navštívi tím projektu Godzone šesť slovenských miest s produkciou zameranou na šírenie posolstva evanjelia medzi tínedžermi. Piaty ročník tohto evanjelizačného turné sa bude konať od 11. do 16. novembra 2013 v Poprade, Košiciach, Považskej Bystrici, Partizánskom, Trnave a Banskej Bystrici. Po minuloročnej návštevnosti presahujúcej číslo jedenásť tisíc organizátori tohto roku predpokladajú ďalší nárast počtu návštevníkov.

Turné je svojimi rozmermi a zameraním výnimočné spomedzi iných podujatí pod záštitou Katolíckej Cirkvi na Slovensku. Organizátori sa totiž snažia počas jedného týždňa pokryť celé územie krajiny, aby evanjelium zastihlo mladých ľudí presne tam, kde sa nachádzajú počas svojho každodenného života. „ Veľmi túžime, aby sa evanjelium dostalo aj mimo kresťanských spoločenstiev a cirkevných budov. Ježiš sám povedal, že lekára nepotrebujú zdraví, ale chorí a preto chceme v rámci  turné reálne vychádzať k ľuďom, do ich škôl a na námestia a ponúknuť im živý vzťah s Bohom. Chceme hovoriť o Bohu, ktorý nie je len súčasťou náboženských úkonov, ale súčasťou každodennej reality. Práve preto chceme k ľuďom prichádzať v rôznych mestách Slovenska, aby to bolo pre nich čo najprístupnejšie,“ hovorí Julo Slovák, riaditeľ projektu Godzone.

Pripravované turné je výnimočné aj oproti predchádzajúcim, pretože svojou myšlienkou priamo nadväzuje na minulý ročník. „Veríme, že v minulom roku povstala generácia ktorej ide o Božie kráľovstvo a teraz ju chceme vyzvať, aby sa zjednotila a pripojila k Armáde Kráľa. Túžime, aby sa veriaci ľudia na Slovensku nerozdeľovali na mladých a starých, ale aby pochopili, že len ako jedna zjednotená generácia, ako jediná Armáda Kráľa, môžu spôsobiť zmenu v tomto národe,“ dodal J. Slovák

Turné organizuje Združenie kresťanských spoločenstiev mládeže - projekt GODZONE, v spolupráci s Radou pre mládež a univerzity Konferencie biskupov Slovenska, v rámci Týždňa Cirkvi pre mládež. Samotný večerný program bude vyskladaný z hudobnej a tanečnej zložky, modernej video projekcie, krátkeho divadla, osobných svedectiev a kázaného slova. „Aj počas tohto ročníka turné prichádzame s novými piesňami, novou tanečnou produkciou, novými nápadmi, dokonca aj s novým tvarom pódia. Myslím si, že návštevníci sa po každej stránke majú na čo tešiť,“ uviedol Dávid Slavkovský, člen produkčného tímu.

gdzn2013-r681_res.jpg

Projekt Godzone vznikol ako reakcia na potrebu prinášať mladým ľuďom posolstvo evanjelia moderným a zrozumiteľným spôsobom. Realizačný tím projektu tvoria mladí ľudia z rôznych kútov Slovenska, z ktorých prevažnú väčšinu tvoria dobrovoľníci. Okrem hudobnej zložky v tíme Godzone funguje aj tanečný, technický, projekčný a kamerový, divadelný, kreatívny a modlitebný tím. Bližšie informácie o projekte sa nachádzajú na stránke www.godzone.sk.

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu