Výsledky súťaže Zlatá minca 2013

29. októbra 2013 boli v bratislavskom hoteli Sheraton vyhlásené výsledky súťaže Zlatá minca 2013.

V utorok 29. októbra 2013 boli v bratislavskom hoteli Sheraton slávnostne vyhlásené výsledky súťaže Zlatá minca 2013.

Okrem produktov v 29 produktových kategóriách bánk, poisťovní a fondov ocenila odborná porota aj spoločnosti v samostatných kategóriách Najinovatívnejšia banka, Najinovatívnejšia poisťovňa a OBJAV roka 2013. Hlasovalo 67 nezávislých finančných expertov. Po siedmykrát bola generálnym partnerom Zlatej mince spoločnosť OVB Allfinanz Slovensko.

V Zlatej minci 2013 boli zachované všetky kategórie bank, poisťovní a fondov z ročníka 2012, pribudli produktové kategórie Rizikové životné poistenie, Sporiace účty, Zmiešané fondy a Fondy fondov. „Sme radi, že aj v tomto ročníku sme mohli podporiť myšlienku kvalitného a správneho výberu produktov pre riešenie situácií klienta“, hovorí Ing. Jaroslav Vonkomer, predseda predstavenstva OVB Allfinanz Slovensko.

Víťazstvo v aspoň jednej z kategórií zaznamenali Allianz - Slovenská poisťovňa, VÚB, Union, Pioneer Investments, Uniqa poisťovňa, IAD Investments, mBank, Tatra banka, AXA, J&T Banka, Slovenská sporiteľňa, Poštová banka, C-Quadrat a Prvá stavebná sporiteľňa.

"Allianz - Slovenská poisťovňa je s deviatimi prvými miestami najúspešnejšou poisťovňou, VÚB s tromi víťazstvami, dvomi druhými a štyrmi tretími mestami najúspešnejšou bankou. Po troch víťazstvách zaznamenali aj Pioner Investments a Tatra banka, dve víťazstvá IAD Investments a mBank. Ostatné finančné spoločnosti majú po jednom víťazstve, v prípadoch poisťovne Uniqa aj spoločnosti C-Quadrat sa jedná o prvé premiérové víťazstvo v histórii Zlatej mince", dodáva Jiří Ščobák, organizátor súťaže Zlatá minca.

Ocenenie OBJAV roka 2013 získala v hlasovaní odbornej poroty Allianz - Slovenská poisťovňa  za produkt Allianz Best Doctors, Generali Slovensko poisťovňa s produktom Poistenie nesebestačnosti SEMPRE a Union poisťovňa za produkt Komplexné cestovné poistenie na Slovensku cez SMS. Ocenenie Najinovatívnejšia banka získala Tatra banka, ocenenie Najinovatívnejšia poisťovňa Allianz - Slovenská poisťovňa.

V hlasovaní verejnosti získal najviac hlasov produkt Internet banking spoločnosti Tatra banka, z produktov poisťovní získal najviac hlasov produkt Cestovné poistenie s neobmedzeným krytím liečebných nákladov spoločnosti Allianz - Slovenská poisťovňa. Ocenenie Najústretovejšia banka si v hlasovaní verejnosti odniesla Tatra banka, ocenenie Najústretovejšia poisťovňa spoločnosť Allianz - Slovenská poisťovňa. Celkovo bolo zaregistrovaných vyše 6 500 hlasov.

Zaujímavosti

9. víťazstvo za sebou:
Allianz – Slovenská poisťovňa - Havarijné poistenie
AXA - Doplnkové dôchodkové sporenie
Tatra banka - Elektronické bankovníctvo

Najúspešnejší obhajcovia ocenení:
Allianz - Slovenská poisťovňa: päť prvých miest
Pioneer Investments a IaD Investments: dve prvé miesta
Poštová banka, Union zdravotná poisťovňa, VÚB, Prvá stavebná sporiteľňa, J&T Banka: jedno prvé miesto

Premiérové prvé miesto:
C-Quadrat, Uniqa
490sme-r880_res.jpg

Organizátorom súťaže Zlatá minca je Media Project Agency, zastúpená konateľom Jiřím Ščobákom.

O Zlatej minci

Zlatá minca je súťaž finančných produktov, ktorá sa na Slovensku koná od roku 2005. Primárnym cieľom súťaže je zorientovať verejnosť v ponuke bánk, poisťovní a ďalších finančných subjektov pôsobiacich na Slovensku. Oslovuje všetkých, ktorí sa zaujímajú o kvalitu finančných produktov a ich optimálny výber pre svoje požiadavky a potreby.  Pre finančné spoločnosti pôsobiace na slovenskom finančnom trhu poskytuje Zlatá minca príležitosť porovnať a vylepšiť svoje produkty so zreteľom na úžitok klienta. Svojím zameraním projekt Zlatá minca šíri finančnú gramotnosť a finančnú zodpovednosť medzi slovenských občanov.

Viac informácií na www.zlataminca.sk.

Letná ponuka: Predplatné SME.sk len za 9,90 €

Objednajte si SME.sk na 3 mesiace a zoberte zaujímavé čítanie na vašu dovolenku.

HB Reavis rozširuje svoje portfólio v Londýne už o piaty projekt

Spoločnosť nadobudla priestory pri stanici Farringdon West, kde postaví kancelársku budovu nad železničnou traťou Crossrail.

Ochrana pred tropickou horúčavou

Aj tepelná izolácia nám môže zachovať chladnú hlavu.

Keď Slováci krotia morský vietor

CrazyFly z Nemšovej je známa značka vo svete kiteboardingu.