Výsledky súťaže Zlatá minca 2013

29. októbra 2013 boli v bratislavskom hoteli Sheraton vyhlásené výsledky súťaže Zlatá minca 2013.

V utorok 29. októbra 2013 boli v bratislavskom hoteli Sheraton slávnostne vyhlásené výsledky súťaže Zlatá minca 2013.

Okrem produktov v 29 produktových kategóriách bánk, poisťovní a fondov ocenila odborná porota aj spoločnosti v samostatných kategóriách Najinovatívnejšia banka, Najinovatívnejšia poisťovňa a OBJAV roka 2013. Hlasovalo 67 nezávislých finančných expertov. Po siedmykrát bola generálnym partnerom Zlatej mince spoločnosť OVB Allfinanz Slovensko.

V Zlatej minci 2013 boli zachované všetky kategórie bank, poisťovní a fondov z ročníka 2012, pribudli produktové kategórie Rizikové životné poistenie, Sporiace účty, Zmiešané fondy a Fondy fondov. „Sme radi, že aj v tomto ročníku sme mohli podporiť myšlienku kvalitného a správneho výberu produktov pre riešenie situácií klienta“, hovorí Ing. Jaroslav Vonkomer, predseda predstavenstva OVB Allfinanz Slovensko.

Víťazstvo v aspoň jednej z kategórií zaznamenali Allianz - Slovenská poisťovňa, VÚB, Union, Pioneer Investments, Uniqa poisťovňa, IAD Investments, mBank, Tatra banka, AXA, J&T Banka, Slovenská sporiteľňa, Poštová banka, C-Quadrat a Prvá stavebná sporiteľňa.

"Allianz - Slovenská poisťovňa je s deviatimi prvými miestami najúspešnejšou poisťovňou, VÚB s tromi víťazstvami, dvomi druhými a štyrmi tretími mestami najúspešnejšou bankou. Po troch víťazstvách zaznamenali aj Pioner Investments a Tatra banka, dve víťazstvá IAD Investments a mBank. Ostatné finančné spoločnosti majú po jednom víťazstve, v prípadoch poisťovne Uniqa aj spoločnosti C-Quadrat sa jedná o prvé premiérové víťazstvo v histórii Zlatej mince", dodáva Jiří Ščobák, organizátor súťaže Zlatá minca.

Ocenenie OBJAV roka 2013 získala v hlasovaní odbornej poroty Allianz - Slovenská poisťovňa  za produkt Allianz Best Doctors, Generali Slovensko poisťovňa s produktom Poistenie nesebestačnosti SEMPRE a Union poisťovňa za produkt Komplexné cestovné poistenie na Slovensku cez SMS. Ocenenie Najinovatívnejšia banka získala Tatra banka, ocenenie Najinovatívnejšia poisťovňa Allianz - Slovenská poisťovňa.

V hlasovaní verejnosti získal najviac hlasov produkt Internet banking spoločnosti Tatra banka, z produktov poisťovní získal najviac hlasov produkt Cestovné poistenie s neobmedzeným krytím liečebných nákladov spoločnosti Allianz - Slovenská poisťovňa. Ocenenie Najústretovejšia banka si v hlasovaní verejnosti odniesla Tatra banka, ocenenie Najústretovejšia poisťovňa spoločnosť Allianz - Slovenská poisťovňa. Celkovo bolo zaregistrovaných vyše 6 500 hlasov.

Zaujímavosti

9. víťazstvo za sebou:
Allianz – Slovenská poisťovňa - Havarijné poistenie
AXA - Doplnkové dôchodkové sporenie
Tatra banka - Elektronické bankovníctvo

Najúspešnejší obhajcovia ocenení:
Allianz - Slovenská poisťovňa: päť prvých miest
Pioneer Investments a IaD Investments: dve prvé miesta
Poštová banka, Union zdravotná poisťovňa, VÚB, Prvá stavebná sporiteľňa, J&T Banka: jedno prvé miesto

Premiérové prvé miesto:
C-Quadrat, Uniqa
490sme-r880_res.jpg

Organizátorom súťaže Zlatá minca je Media Project Agency, zastúpená konateľom Jiřím Ščobákom.

O Zlatej minci

Zlatá minca je súťaž finančných produktov, ktorá sa na Slovensku koná od roku 2005. Primárnym cieľom súťaže je zorientovať verejnosť v ponuke bánk, poisťovní a ďalších finančných subjektov pôsobiacich na Slovensku. Oslovuje všetkých, ktorí sa zaujímajú o kvalitu finančných produktov a ich optimálny výber pre svoje požiadavky a potreby.  Pre finančné spoločnosti pôsobiace na slovenskom finančnom trhu poskytuje Zlatá minca príležitosť porovnať a vylepšiť svoje produkty so zreteľom na úžitok klienta. Svojím zameraním projekt Zlatá minca šíri finančnú gramotnosť a finančnú zodpovednosť medzi slovenských občanov.

Viac informácií na www.zlataminca.sk.

Vlani sme si vyberali z vyše pol milióna inzerovaných áut

Oproti ostatným krajinám Vyšehradskej štvorky boli u nás vozidlá najmladšie, no aj raz tak drahé

V centre našej pozornosti sú zákazníci. Už 50 rokov

„Nikdy som to neoľutoval,“ povedal o svojej životnej dráhe Josef Schwarz, ktorý v roku 1930 založil predchodcu dnešného Kauflandu

Začiatok roka patrí dani z nehnuteľností

Povinnosť má každý, kto v roku 2017 predal alebo nadobudol nehnuteľnosť.

Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných

Ak neviete, či chcete štýlové alebo praktické auto, hatchback alebo SUV, či dokonca ktorú farbu si vybrať, skúste T-Roc.