MAGNA do južného Sudánu poslala 640 kg materiálnej pomoci

Slovenská humanitárna organizácia Magna Deti v núdzi (MAGNA) získala a dopravila do Južného Sudánu 640 kg zdravotníckeho materiálu a liekov.

Slovenská humanitárna organizácia Magna Deti v núdzi (MAGNA) získala a dopravila do Južného Sudánu 640 kg zdravotníckeho materiálu a liekov, ktoré využije v rámci svojho zdravotníckeho projektu v oblasti Terekeka.

MAGNA v Južnom Sudáne zabezpečuje primárnu zdravotnú starostlivosť v komunitách od roku 2011. Hlavným cieľom projektu je zlepšenie prístupu a zvýšenie kvality poskytovania zdravotnej starostlivosti pre oblasť s populáciou 33 505 obyvateľov.

„Všetok materiál bude rozdistribuovaný v rámci MAGNA zdravotných centier v oblasti Terekeka.. V Južnom Sudáne je veľmi ťažký prístup k liekom a zdravotníckemu materiálu, preto je pre nás táto materiálna pomoc tak vítaná. V odľahlých komunitách, kde MAGNA pôsobí musia chorí absolvovať aj niekoľko hodinovú cestu do zdravotného zariadenia a my musíme byť na nich pripravení.“ komentuje situáciu v Južnom Sudáne MAGNA terénna koordinátorka Janet Ilott.

Ľudia v týchto oblastiach trpia okrem iných ochorení hlavne vysokým výskytom malárie, podvýživy, respiračnými ochoreniami a ochoreniami prenášanými znečistenou vodou. „MAGNA sa okrem primárnej starostlivosti zameriava na podvyživených pacientov a starostlivosť o matku a dieťa. Nedávno sme v jednom našom zariadení spustili 24 hodinovú pohotovosť a v blízkej budúcnosti plánujeme výstavbu pôrodnice. Len za minulý rok sme v Južnom Sudáne poskytli 49 789 ambulantných vyšetrení, 32 795 ľudí liečili na maláriu a zaočkovali viac ako 7 tisíc detí.“ dodáva Denisa Augustínová z Magna Deti v núdzi.

Materiálnou pomocou organizácii prispeli poprední výrobcovia a distribútori liečiv a zdravotníckeho materiálu: Hartmann Rico s.r.o., Pharma Group a.s. a Unimed Pharma s.r.o. Transport nám vďaka našej partnerskej organizácii Magna Děti v tísni v Českej Republike pomohlo zabezpečiť Ministerstvo zahraničných vecí ČR.

V roku 2001 iniciovali Martin Bandžák a Denisa Augustínová vznik humanitárnej organizácie Magna Deti v núdzi. Táto slovenská humanitárna organizácia už 12 rokov pomáha ľuďom v krízových oblastiach sveta, realizuje  humanitárne a rozvojové projekty zamerané na pomoc ľuďom v núdzi, spôsobené chudobou, chorobami, vojnou alebo ekologickou devastáciou. Svoj tím má MAGNA na Slovensku od svojho vzniku v roku 2001. Riadi projekty všetkých misií vo svete, získava materiálne a finančné prostriedky pre projekty, vysiela pracovníkov do terénu, realizuje edukačné projekty a informačné kampane, spolupracuje s médiami a vzdeláva verejnosť o problémoch ľudí a detí žijúcich v nebezpečných zónach sveta.

Magna Deti v núdzi pôsobí na troch kontinentoch sveta a má v súčasnosti zriadené svoje stále misie v Kambodži, DR Kongo, Južnom Sudáne, Haiti, Mjanmarsku, Vietname a Nikaragui. V minulosti MAGNA pôsobila ja v tsunami zničených oblastiach v Indii. V MAGNA humanitárnych a rozvojových projektoch priamo v teréne pracuje vyše 300 pracovníkov.

Viac informácií o organizácii Magna Deti v núdzi získate na www.magna.sk

Problém s darčekom? 10 perfektných tipov na Vianočné darčeky!

Prinášame vám niekoľko super tipov na darčeky pre celú rodinu, ktoré potešia nie len pod Vianočným stromčekom ale aj po sviatkoch.

Slovensko bude vo svete reprezentovať projekt Zachráň včely

Slovensko patrí k špičke v oblasti technológií a projekt Zachráň včely je toho dôkazom.

Vzťah k seniorom chce zmeniť výzvou

Predvianočný zhon je v plnom prúde a pri nákupoch zabúdame na starých rodičov.

Bangkok, Phuket, pláže, chrámy: Za 13 dní to naj z Thajska

Zážitkami nabitý poznávací zájazd vám predstaví všehochuť Thajského kráľovstva.