MAGNA do južného Sudánu poslala 640 kg materiálnej pomoci

Slovenská humanitárna organizácia Magna Deti v núdzi (MAGNA) získala a dopravila do Južného Sudánu 640 kg zdravotníckeho materiálu a liekov.

Slovenská humanitárna organizácia Magna Deti v núdzi (MAGNA) získala a dopravila do Južného Sudánu 640 kg zdravotníckeho materiálu a liekov, ktoré využije v rámci svojho zdravotníckeho projektu v oblasti Terekeka.

MAGNA v Južnom Sudáne zabezpečuje primárnu zdravotnú starostlivosť v komunitách od roku 2011. Hlavným cieľom projektu je zlepšenie prístupu a zvýšenie kvality poskytovania zdravotnej starostlivosti pre oblasť s populáciou 33 505 obyvateľov.

„Všetok materiál bude rozdistribuovaný v rámci MAGNA zdravotných centier v oblasti Terekeka.. V Južnom Sudáne je veľmi ťažký prístup k liekom a zdravotníckemu materiálu, preto je pre nás táto materiálna pomoc tak vítaná. V odľahlých komunitách, kde MAGNA pôsobí musia chorí absolvovať aj niekoľko hodinovú cestu do zdravotného zariadenia a my musíme byť na nich pripravení.“ komentuje situáciu v Južnom Sudáne MAGNA terénna koordinátorka Janet Ilott.

Ľudia v týchto oblastiach trpia okrem iných ochorení hlavne vysokým výskytom malárie, podvýživy, respiračnými ochoreniami a ochoreniami prenášanými znečistenou vodou. „MAGNA sa okrem primárnej starostlivosti zameriava na podvyživených pacientov a starostlivosť o matku a dieťa. Nedávno sme v jednom našom zariadení spustili 24 hodinovú pohotovosť a v blízkej budúcnosti plánujeme výstavbu pôrodnice. Len za minulý rok sme v Južnom Sudáne poskytli 49 789 ambulantných vyšetrení, 32 795 ľudí liečili na maláriu a zaočkovali viac ako 7 tisíc detí.“ dodáva Denisa Augustínová z Magna Deti v núdzi.

Materiálnou pomocou organizácii prispeli poprední výrobcovia a distribútori liečiv a zdravotníckeho materiálu: Hartmann Rico s.r.o., Pharma Group a.s. a Unimed Pharma s.r.o. Transport nám vďaka našej partnerskej organizácii Magna Děti v tísni v Českej Republike pomohlo zabezpečiť Ministerstvo zahraničných vecí ČR.

V roku 2001 iniciovali Martin Bandžák a Denisa Augustínová vznik humanitárnej organizácie Magna Deti v núdzi. Táto slovenská humanitárna organizácia už 12 rokov pomáha ľuďom v krízových oblastiach sveta, realizuje  humanitárne a rozvojové projekty zamerané na pomoc ľuďom v núdzi, spôsobené chudobou, chorobami, vojnou alebo ekologickou devastáciou. Svoj tím má MAGNA na Slovensku od svojho vzniku v roku 2001. Riadi projekty všetkých misií vo svete, získava materiálne a finančné prostriedky pre projekty, vysiela pracovníkov do terénu, realizuje edukačné projekty a informačné kampane, spolupracuje s médiami a vzdeláva verejnosť o problémoch ľudí a detí žijúcich v nebezpečných zónach sveta.

Magna Deti v núdzi pôsobí na troch kontinentoch sveta a má v súčasnosti zriadené svoje stále misie v Kambodži, DR Kongo, Južnom Sudáne, Haiti, Mjanmarsku, Vietname a Nikaragui. V minulosti MAGNA pôsobila ja v tsunami zničených oblastiach v Indii. V MAGNA humanitárnych a rozvojových projektoch priamo v teréne pracuje vyše 300 pracovníkov.

Viac informácií o organizácii Magna Deti v núdzi získate na www.magna.sk

Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku

Spoločnosť BILLA otvorila vo štvrtok 20. septembra novú predajňu v Obchodnom centre v Želiezovciach na Mierovej ulici.

Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku

Výrobné družstvo Javorina otvorilo nový showroom v Košiciach a to už necelé dva mesiace po úspešnom vstupe na český trh.

Arabská exotika: Top hotely v Ománe

Omán láka relaxom na plážach, dobrodružstvom aj luxusom skvelých hotelov.

Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?

Pýtali sme sa ľudí z neziskového sektora.