Slovenská medovina svetový fenomén

Na 43. ročníku svetového včelárskeho kongresu APIMONDIA, ktorý sa konal v hlavnom meste Ukrajiny Kyjeve získali slovenské medoviny a med celkovo 15 medailí.

Na 43. ročníku svetového včelárskeho kongresu APIMONDIA, ktorý sa konal v dňoch 29.9. - 4.10. 2013 v hlavnom meste Ukrajiny Kyjeve získali slovenské medoviny a med celkovo 15 medailí.

Rok 2013 je aj pre Apimed mimoriadne úspešným. Po dvoch veľkých úspechoch na americkej pôde zabodovala spoločnosť Apimed so sídlom v Dolnej Krupej opäť.

Z posledného ročníka svetového včelárskeho kongresu APIMONDIA si odvážajú medoviny a med štyri medaily.

Trnavská medovina získala zlatú medailu v kategórii Metheglin – bylinno korenená, Staroslovanská svetlá medovina bola ocenená striebornou medailou v kategórii Tradičná sladká medovina, Darčekový kôš s produktmi Apimed získal striebro v kategórii Dekorácia z včelích produktov, a napokon striebornou medailou ocenili aj nový produkt Kvetový med sáčik v kategórii Med na predaj – Komerčne balený med,” informuje majiteľ spoločnosti Apimed Peter Kudláč.

Apimondia je Medzinárodná federácia asociácií včelárov a iných organizácií, ktoré pracujú v sektore včelárstva. Federácia bola založená na medzinárodnom včelárskom kongrese v roku 1949 v Amsterdame. Apimondia vznikla, aby podporovala vedecký, technický, ekologický, sociálny a ekonomický rozvoj včelárstva vo všetkých krajinách. Svetový včelársky kongres sa koná každé dva roky.

Medovina z Dolnej Krupej získala v marci na najväčšej svetovej súťaži v Spojených štátoch amerických Mazer Cup International 2013 v konkurencii 670 komerčných a domácich medovín dve zlaté a jednu bronzovú medailu. Zlaté medaily si odniesli výrobky Trnavská medovina v kategórii bylinno-korenených medovín a Staroslovanská medovina tmavá spomedzi sladkých medovín vyrobených z jednodruhového medu.

V kategórii tradičných medovín vyrobených z viacdruhového medu získala Originál slovenská medovina bronzovú medailu.

Najväčšia svetová súťaž Mazer Cup International 2013 sa uskutočnila v meste Boulder v americkom štáte Colorado v polovici marca.

Po jarnom triumfe na najväčšej svetovej súťaži medovín v Spojených štátoch amerických ocenili produkt z Apimedu aj na 33. ročníku najväčšej a najrešpektovanejšej výstave vín v USA The San Francisco International Wine Competition.

V súťaži podľa informácií majiteľa spoločnosti Petra Kudláča zabodovala medovina Barrique ziskom striebornej medaily. V tejto medovine sa elegantne snúbi lahodná chuť a jemný buket agátového medu s vanilkovo čokoládovými tónmi barikového suda. Táto medovina dozrievala 6 mesiacov v barikových sudoch,” priblížil Kudláč.

Predstavenie projektu Ružomberok v pohybe

Čo znamená tento projekt? Z akého impulzu pramení myšlienka rozvoja bežeckého projektu Ružomberok v pohybe? Prečítaj si náš príbeh

OMV ponúkne svojim zákazníkom chute známeho šéfkuchára

Na čerpacích staniciach OMV si teraz môžete vychutnať kvalitné a zdravé novinky.

OMV ponúkne zákazníkom chute známeho šéfkuchára Braňa Križana

Na čerpacích staniciach OMV Slovensko pribudne občerstvenie vytvorené Braňom Križanom.

Dovolenka s deťmi v Egypte a tipy na overené hotely

S dieťaťom do Egypta? Na čo myslieť pred cestou a tipy na hotely pre rodiny.