Slovenská medovina svetový fenomén

Na 43. ročníku svetového včelárskeho kongresu APIMONDIA, ktorý sa konal v hlavnom meste Ukrajiny Kyjeve získali slovenské medoviny a med celkovo 15 medailí.

Na 43. ročníku svetového včelárskeho kongresu APIMONDIA, ktorý sa konal v dňoch 29.9. - 4.10. 2013 v hlavnom meste Ukrajiny Kyjeve získali slovenské medoviny a med celkovo 15 medailí.

Rok 2013 je aj pre Apimed mimoriadne úspešným. Po dvoch veľkých úspechoch na americkej pôde zabodovala spoločnosť Apimed so sídlom v Dolnej Krupej opäť.

Z posledného ročníka svetového včelárskeho kongresu APIMONDIA si odvážajú medoviny a med štyri medaily.

Trnavská medovina získala zlatú medailu v kategórii Metheglin – bylinno korenená, Staroslovanská svetlá medovina bola ocenená striebornou medailou v kategórii Tradičná sladká medovina, Darčekový kôš s produktmi Apimed získal striebro v kategórii Dekorácia z včelích produktov, a napokon striebornou medailou ocenili aj nový produkt Kvetový med sáčik v kategórii Med na predaj – Komerčne balený med,” informuje majiteľ spoločnosti Apimed Peter Kudláč.

Apimondia je Medzinárodná federácia asociácií včelárov a iných organizácií, ktoré pracujú v sektore včelárstva. Federácia bola založená na medzinárodnom včelárskom kongrese v roku 1949 v Amsterdame. Apimondia vznikla, aby podporovala vedecký, technický, ekologický, sociálny a ekonomický rozvoj včelárstva vo všetkých krajinách. Svetový včelársky kongres sa koná každé dva roky.

Medovina z Dolnej Krupej získala v marci na najväčšej svetovej súťaži v Spojených štátoch amerických Mazer Cup International 2013 v konkurencii 670 komerčných a domácich medovín dve zlaté a jednu bronzovú medailu. Zlaté medaily si odniesli výrobky Trnavská medovina v kategórii bylinno-korenených medovín a Staroslovanská medovina tmavá spomedzi sladkých medovín vyrobených z jednodruhového medu.

V kategórii tradičných medovín vyrobených z viacdruhového medu získala Originál slovenská medovina bronzovú medailu.

Najväčšia svetová súťaž Mazer Cup International 2013 sa uskutočnila v meste Boulder v americkom štáte Colorado v polovici marca.

Po jarnom triumfe na najväčšej svetovej súťaži medovín v Spojených štátoch amerických ocenili produkt z Apimedu aj na 33. ročníku najväčšej a najrešpektovanejšej výstave vín v USA The San Francisco International Wine Competition.

V súťaži podľa informácií majiteľa spoločnosti Petra Kudláča zabodovala medovina Barrique ziskom striebornej medaily. V tejto medovine sa elegantne snúbi lahodná chuť a jemný buket agátového medu s vanilkovo čokoládovými tónmi barikového suda. Táto medovina dozrievala 6 mesiacov v barikových sudoch,” priblížil Kudláč.

Prihláste sa a vložte PR článok

Ako sa zmenili autá za štvrťstoročie?

Airbag má dnes už 99 % vozidiel, štandardom je aj klimatizácia či ABS

Accessible Urban Living

Urban Residence is a multi-use building geared towards renters with a love for urban living in a peaceful environment.

RPSP – A good intention ruined by execution

Almost ten months have lapsed since the Act concerning the Register of Public Sector Partners came into force.

Projekt Zig Zag dokázal, že Slováci túžia po zaujímavom bývaní

Realitný trh na Slovensku v posledných rokoch prekvitá a tiež pomaly „dospieva“.