Tommy Hilfiger

Ako začínal slávny tvorca a ikona módy a vôní.

Myslím, že túto značku netreba nikomu nejako špeciálne predstavovať. Každý ju pozná, ako veľmi kvalitnú a pre niekoho jednu z drahších značiek. Patrí medzi popredných výrobcov pánskej módy. Okrem vkusných vecí na oblečenie, táto značka je známa aj v parfumovom priemysle.

Trošku z histórie, o ktorej vie len málokto. Tommy Hilfiger sa narodil v roku 1955 ako druhé z deviatich detí v meste Elmira v štáte New York.

Každá hviezda sa najskôr musí niekde zrodiť a až potom môže vyjsť na svetlo sveta. Tak to bolo aj s Tommym. Nebol z bohatej rodiny, takže mu nemal kto finančne pomôcť. Vypracovať sa medzi svetovú špičku musel len on sám. Jeho kariéra sa začala postupne s malými investíciami do oblečenia. V roku 1969 sa prvýkrát vybral do New Yorku svojím chrobákom Volkswagen a so 150 dolármi vo vrecku. Nakúpil módne džínsy bokovky, ktoré neboli dostať v jeho rodisku. Takto istý čas zásoboval mládež vydarenými módnymi kúskami.

Postupne našetril peniaze a otvoril si svoj prvý obchod s názvom People´s Place, ktorý sa stal aj jeho ateliérom. Ťažko by ste v ňom však hľadali nejaké nové kusy. Tommy výhradne pracoval na exkluzívnych a jedinečných kúskoch šitých zákazníkom priamo na mieru. Vždy presvedčil nejakého miestneho krajčíra, aby mu ním navrhnuté oblečenie ušil.

Od roku 1979 sa venuje však už len výhradne návrhárstvu. V roku 1984 uviedol na trh svoju pánsku kolekciu športového amerického štýlu. Dnes ponúka na výber rôzne oblečenie. Nájdete uňho elegantné obleky, športové oblečenie a spodnú bielizeň.

K dokonalosti „Tommy stylu“ už chýbal len krok. A tým bol ten správny parfum. Je vyrobený v dámskom aj pánskom prevedení. Na prelome tisícročí sa na trhu objavili jeho vône Freedom. Toto slovo je dôverne známe každému. Tommy tým hlása jediné: rob to, čo ťa baví, buď tým, kým si praješ byť.

Všetky jeho vône nesú nádych „slobody“. Nech si už vyberiete akýkoľvek, určite tým nič nepokazíte. Tommy je zástancom jednoduchých a čistých línii. A tak voňajú aj jeho parfémy His FreedomHer Freedom.

Vaše parfemy.sme.sk – www.parfemy.sme.sk

Prevádzkovateľom obchodu a zároveň predávajúcim je spoločnosť Parfumy a Kozmetika, s.r.o., jeden z najväčších predajcov parfémov, značkových hodiniek a šperkov na slovenskom trhu.

Vyznáte sa v novom označovaní palív?

Nové značenie palív ste si mohli všimnúť na tankovacích pištoliach, no uvádzať ho musia aj novo vyrobené autá na palivovej nádrži.

Vyhlásenie Vedeckej rady EU v Bratislave

Vyhlásenie Vedeckej rady EU v Bratislave k diskusii o porušovaní autorského práva v akademickom prostredí

5 skvelých interiérových trendov pre rok 2019

Plánujete pre rok 2019 kúpu staršej nehnuteľnosti alebo chystáte „prerábku“? Pozrite si najnovšie trendy.

Functional spaces for creative dwellers

These stylish offices and residences celebrate contemporary design.