ErgoPad ski:skate ortopedická vložka vyvinutá na zimu

Lyžovanie, snowboard, ľadový hokej – zimná sezóna sa blíži a tak sa vyznavači zimných športov zamýšľajú, ako si vylepšiť alebo doplniť svoju športovú výbavu na prichádzajúcu zimu.

Chodidlo a nohy patria pri zimných športoch medzi najnamáhanejšie časti organizmu, napriek tomu sa málokto zamyslí, či vložky alebo výstelky v lyžiarskej alebo snowboardovej obuvi poskytujú správnu a dostatočnú oporu a podporu pri športe.

ErgoPad ski:skate ortopedická vložka je špeciálne vyvinutá nemeckou  spoločnosťou Bauerfeind AG na podporu chodidla pri zimných športoch. Patentované unikátne ortopedické jadro “X-core” podporuje biomechanicky správny pohyb chodidla, zatiaľ čo materiál vložiek umožňuje väčšiu flexibilitu chodidla – tak potrebnú pri športe. Táto prispôsobivosť je dôležitá, pretože chodidlo má omnoho väčší rozsah pohybov a sily naň pôsobiace sú značne vyššie. Efekt jadra na torznú stabilitu chodidla redukuje únavu svalových tkanív a tým preventívne pôsobí proti zraneniam z únavy alebo preťaženia.

Ortopedické jadro je pokryté vrstvou polyuretánu pre dlhotrvajúci tlmiaci efekt a zároveň poskytuje oporu predovšetkým pri bočných pohyboch. Zvýšené okraje v pätovej oblasti stabilizujú a vedú chodidlo proti týmto pohybom. Vankúšik pod štvrtým a piatym prstom zvyšuje kontaktnú plochu chodidla s vložkou a tým zlepšuje rozloženie zaťaženia pre lepšiu kontrolu, čo tiež znižuje tlak na Achilovu šľachu. Dodatočne senzimotorické body stimulujú a podporujú chodidlové svalstvo. A v neposlednej rade – povrchový materiál je optimalizovaný na použitie v chladných podmienkach – reguluje teplotu a pomáha udržiavať chodidlá v teple.

Viac informácií je možné získať na www.klinika-bratislava.sk, www.bauerfeind-ba.sk; facebook.com/bauerfeindslovakia alebo na nižšie uvedenom kontakte.

Resumé:

Nová ErgoPad ski:skate športová ortopedická vložka špeciálne vyvinutá na použitie pri zimných športoch ako je alpské lyžovanie alebo snowboarding.

Nové komorné bývanie v Karlovke? Karlove

Nový obytný dom Karlove na Hudecovej ulici ponúkne unikátne bývanie v stabilizovanej časti Karlovej Vsi.

Spoznáte týchto 11 filmov, v ktorých sa objavil McDonald’s?

Niektoré su notoricky známe a niektoré vám dajú zabrať.

Nepýtajte od lekára antibiotiká pri chrípke či nádche

Takmer milión balení antibiotík "pojedli" vlani Slováci pri ochoreniach, na ktoré tieto lieky nezaberajú.

Príbeh tradičného družstva - príbeh Alojza Kračinovského

Seriál referencií radových členov Nášho finančného družstva, 4. vydanie.