Utorok, 11. august, 2020 | Meniny má ZuzanaKrížovkyKrížovky

ErgoPad ski:skate ortopedická vložka vyvinutá na zimu

Lyžovanie, snowboard, ľadový hokej – zimná sezóna sa blíži a tak sa vyznavači zimných športov zamýšľajú, ako si vylepšiť alebo doplniť svoju športovú výbavu na prichádzajúcu zimu.

Chodidlo a nohy patria pri zimných športoch medzi najnamáhanejšie časti organizmu, napriek tomu sa málokto zamyslí, či vložky alebo výstelky v lyžiarskej alebo snowboardovej obuvi poskytujú správnu a dostatočnú oporu a podporu pri športe.

ErgoPad ski:skate ortopedická vložka je špeciálne vyvinutá nemeckou  spoločnosťou Bauerfeind AG na podporu chodidla pri zimných športoch. Patentované unikátne ortopedické jadro “X-core” podporuje biomechanicky správny pohyb chodidla, zatiaľ čo materiál vložiek umožňuje väčšiu flexibilitu chodidla – tak potrebnú pri športe. Táto prispôsobivosť je dôležitá, pretože chodidlo má omnoho väčší rozsah pohybov a sily naň pôsobiace sú značne vyššie. Efekt jadra na torznú stabilitu chodidla redukuje únavu svalových tkanív a tým preventívne pôsobí proti zraneniam z únavy alebo preťaženia.

Ortopedické jadro je pokryté vrstvou polyuretánu pre dlhotrvajúci tlmiaci efekt a zároveň poskytuje oporu predovšetkým pri bočných pohyboch. Zvýšené okraje v pätovej oblasti stabilizujú a vedú chodidlo proti týmto pohybom. Vankúšik pod štvrtým a piatym prstom zvyšuje kontaktnú plochu chodidla s vložkou a tým zlepšuje rozloženie zaťaženia pre lepšiu kontrolu, čo tiež znižuje tlak na Achilovu šľachu. Dodatočne senzimotorické body stimulujú a podporujú chodidlové svalstvo. A v neposlednej rade – povrchový materiál je optimalizovaný na použitie v chladných podmienkach – reguluje teplotu a pomáha udržiavať chodidlá v teple.

Viac informácií je možné získať na www.klinika-bratislava.sk, www.bauerfeind-ba.sk; facebook.com/bauerfeindslovakia alebo na nižšie uvedenom kontakte.

Resumé:

Nová ErgoPad ski:skate športová ortopedická vložka špeciálne vyvinutá na použitie pri zimných športoch ako je alpské lyžovanie alebo snowboarding.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Svätá vojna

Slovo vojna väčšinou evokuje v ľuďoch strach a smrť.

Svatá válka - John Bunyan

Aj v dm rozkvitli žlté narcisy

Z dm putuje na podporu onkologických pacientov 42-tisíc eur.

Reportáž: Ako sa rodí kvalitné slovenské jahňacie mäso

Znovu objavujeme pochúťky našich starých rodičov.