ErgoPad ski:skate ortopedická vložka vyvinutá na zimu

Lyžovanie, snowboard, ľadový hokej – zimná sezóna sa blíži a tak sa vyznavači zimných športov zamýšľajú, ako si vylepšiť alebo doplniť svoju športovú výbavu na prichádzajúcu zimu.

Chodidlo a nohy patria pri zimných športoch medzi najnamáhanejšie časti organizmu, napriek tomu sa málokto zamyslí, či vložky alebo výstelky v lyžiarskej alebo snowboardovej obuvi poskytujú správnu a dostatočnú oporu a podporu pri športe.

ErgoPad ski:skate ortopedická vložka je špeciálne vyvinutá nemeckou  spoločnosťou Bauerfeind AG na podporu chodidla pri zimných športoch. Patentované unikátne ortopedické jadro “X-core” podporuje biomechanicky správny pohyb chodidla, zatiaľ čo materiál vložiek umožňuje väčšiu flexibilitu chodidla – tak potrebnú pri športe. Táto prispôsobivosť je dôležitá, pretože chodidlo má omnoho väčší rozsah pohybov a sily naň pôsobiace sú značne vyššie. Efekt jadra na torznú stabilitu chodidla redukuje únavu svalových tkanív a tým preventívne pôsobí proti zraneniam z únavy alebo preťaženia.

Ortopedické jadro je pokryté vrstvou polyuretánu pre dlhotrvajúci tlmiaci efekt a zároveň poskytuje oporu predovšetkým pri bočných pohyboch. Zvýšené okraje v pätovej oblasti stabilizujú a vedú chodidlo proti týmto pohybom. Vankúšik pod štvrtým a piatym prstom zvyšuje kontaktnú plochu chodidla s vložkou a tým zlepšuje rozloženie zaťaženia pre lepšiu kontrolu, čo tiež znižuje tlak na Achilovu šľachu. Dodatočne senzimotorické body stimulujú a podporujú chodidlové svalstvo. A v neposlednej rade – povrchový materiál je optimalizovaný na použitie v chladných podmienkach – reguluje teplotu a pomáha udržiavať chodidlá v teple.

Viac informácií je možné získať na www.klinika-bratislava.sk, www.bauerfeind-ba.sk; facebook.com/bauerfeindslovakia alebo na nižšie uvedenom kontakte.

Resumé:

Nová ErgoPad ski:skate športová ortopedická vložka špeciálne vyvinutá na použitie pri zimných športoch ako je alpské lyžovanie alebo snowboarding.

Košická Klinika detí a dorastu je opäť krajšia

Oddelenie pre najmenších vynovili za rekordných sedem dní.

Aká je skutočná pravda o Partners Group Sk?

Na fórach nájdete rôzne komentáre na adresu finančných sprostredkovateľov z Partners Group Sk. Ktoré sú a ktoré nie sú pravdivé?

Desať obľúbených multistop zájazdov do celého sveta

Sú poznávacie zájazdy vaša srdcovka? Zažite dva alebo tri počas jednej cesty.

Zdravý životný štýl - dá sa v dnešnej dobe udržať?

Zdravý životný štýl, krásne telo, svieža pokožka, žiadne vrásky a pevné zdravie. Je možné docieliť to aj v súčasnom rýchlom svete?