ErgoPad ski:skate ortopedická vložka vyvinutá na zimu

Lyžovanie, snowboard, ľadový hokej – zimná sezóna sa blíži a tak sa vyznavači zimných športov zamýšľajú, ako si vylepšiť alebo doplniť svoju športovú výbavu na prichádzajúcu zimu.

Chodidlo a nohy patria pri zimných športoch medzi najnamáhanejšie časti organizmu, napriek tomu sa málokto zamyslí, či vložky alebo výstelky v lyžiarskej alebo snowboardovej obuvi poskytujú správnu a dostatočnú oporu a podporu pri športe.

ErgoPad ski:skate ortopedická vložka je špeciálne vyvinutá nemeckou  spoločnosťou Bauerfeind AG na podporu chodidla pri zimných športoch. Patentované unikátne ortopedické jadro “X-core” podporuje biomechanicky správny pohyb chodidla, zatiaľ čo materiál vložiek umožňuje väčšiu flexibilitu chodidla – tak potrebnú pri športe. Táto prispôsobivosť je dôležitá, pretože chodidlo má omnoho väčší rozsah pohybov a sily naň pôsobiace sú značne vyššie. Efekt jadra na torznú stabilitu chodidla redukuje únavu svalových tkanív a tým preventívne pôsobí proti zraneniam z únavy alebo preťaženia.

Ortopedické jadro je pokryté vrstvou polyuretánu pre dlhotrvajúci tlmiaci efekt a zároveň poskytuje oporu predovšetkým pri bočných pohyboch. Zvýšené okraje v pätovej oblasti stabilizujú a vedú chodidlo proti týmto pohybom. Vankúšik pod štvrtým a piatym prstom zvyšuje kontaktnú plochu chodidla s vložkou a tým zlepšuje rozloženie zaťaženia pre lepšiu kontrolu, čo tiež znižuje tlak na Achilovu šľachu. Dodatočne senzimotorické body stimulujú a podporujú chodidlové svalstvo. A v neposlednej rade – povrchový materiál je optimalizovaný na použitie v chladných podmienkach – reguluje teplotu a pomáha udržiavať chodidlá v teple.

Viac informácií je možné získať na www.klinika-bratislava.sk, www.bauerfeind-ba.sk; facebook.com/bauerfeindslovakia alebo na nižšie uvedenom kontakte.

Resumé:

Nová ErgoPad ski:skate športová ortopedická vložka špeciálne vyvinutá na použitie pri zimných športoch ako je alpské lyžovanie alebo snowboarding.

Problém s darčekom? 10 perfektných tipov na Vianočné darčeky!

Prinášame vám niekoľko super tipov na darčeky pre celú rodinu, ktoré potešia nie len pod Vianočným stromčekom ale aj po sviatkoch.

Slovensko bude vo svete reprezentovať projekt Zachráň včely

Slovensko patrí k špičke v oblasti technológií a projekt Zachráň včely je toho dôkazom.

Vzťah k seniorom chce zmeniť výzvou

Predvianočný zhon je v plnom prúde a pri nákupoch zabúdame na starých rodičov.

Bangkok, Phuket, pláže, chrámy: Za 13 dní to naj z Thajska

Zážitkami nabitý poznávací zájazd vám predstaví všehochuť Thajského kráľovstva.