Nedeľa, 14. august, 2022 | Meniny má Mojmír

Chcete byť úspešní? Podnikajte zodpovedne.

Platforma firiem Business Leaders Forum už od roku 2004 združuje firmy, ktoré sa zaväzujú podnikať zodpovedne – a vďaka tomu prispievať k prosperite Slovenska.

Platforma Business Leaders Forum (BLF) už deväť rokov spája firmy, ktoré sú lídrami v presadzovaní princípov zodpovedného podnikania na Slovensku.

Zodpovedné podnikanie je často zamieňané s filantropiou, darovaním. Podpora komunity je určite dôležitou súčasťou takéhoto podnikania, ale pri zodpovednom podnikaní ide o omnoho širší pojem, ktorý je nevyhnutne spojený s každodenným fungovaním firmy,  jej správaním sa k zákazníkom, zamestnancom, dodávateľom či životnému prostrediu,“ hovorí Beata Hlavčáková, výkonná riaditeľka Business Leaders Forum.

Členovia združenia administrovaného Nadáciou Pontis sa stretávajú na pravidelných štvrťročných stretnutiach, skúsenosti a príklady najlepšej praxe na konkrétne témy si vymieňajú aj počas špecializovaných workshopov a seminárov z oblastí Zamestnanci, Životné prostredie a Trh. Pod hlavičkou BLF sa pravidelne v máji koná najväčšie odborné podujatie na tému zodpovedného podnikania v strednej Európe CEE CSR Summit.

Poslaním združenia je aj kultivovať firemné prostredie a inšpirovať ostatné firmy k zodpovedným riešeniam. V roku 2013 vydalo BLF praktické odporúčania pre firmy s tipmi na účinné opatrenia, ktorých zavedenie má hodnotu ako pre firmu samotnú, tak i pre jej partnerov a okolitú komunitu. Odporúčania Aktívne starnutie v práci reagujú na súčasný demografický trend starnutia obyvateľstva a HR manažérom ponúkajú riešenia, ako profitovať z výhod zamestnávania starších zamestnancov. Odporúčania Eko-efektívnosť pri prevádzke budov prinášajú konkrétne tipy na šetrenie nákladov aj životného prostredia a odporúčania Prínosy zodpovedného dodávateľského reťazca zase vytvárajú priestor na zlepšenie risk manažmentu, ktoré prináša partnerský vzťah s dodávateľmi.

Aktuálne sa združenie venuje témam work-life balance zamestnancov či podpora nízko-emisnej dopravy vo firmách. Pracovné skupiny odborníkov z členských firiem pripravia aj na tieto témy súhrnné odporúčania, ktoré budú k dispozícii všetkým firmám so záujmom o tému zodpovedného podnikania.

Platforma má v súčasnosti 25 členských firiem. „Sme veľmi radi, že tento rok sa k nám pridali aj spoločnosti Tatra banka, Bayer a Dalkia a verejne tak deklarovali svoj záväzok zodpovedne podnikať. Pevne verím, že zodpovedných firiem na Slovensku bude pribúdať aj naďalej,“ dodáva Beata Hlavčáková.

Viac informácií o Business Leaders Forum nájdete na stránke www.blf.sk

FOTO: Business Leaders Forum každoročne organizuje medzinárodné podujatie CEE CSR Summit

VIDEO: http://www.youtube.com/watch?v=1GApq3uRFOc

SkryťVypnúť reklamu

SkryťVypnúť reklamu

Za architektonickým unikátom Apúlie cestujte do mestečka Alberobello.

INZERCIA 12. aug

Západoslovenská distribučná prinavráti koridoru pod VVN vedení v Pečnianskom lese prírodný charakter

INZERCIA 11. aug

Aký je rozdiel medzi palivami na čerpacích staniciach a tými, ktoré poháňajú monoposty F1?

11. aug
SkryťZatvoriť reklamu