Utorok, 20. október, 2020 | Meniny má VendelínKrížovkyKrížovky

Chcete byť úspešní? Podnikajte zodpovedne.

Platforma firiem Business Leaders Forum už od roku 2004 združuje firmy, ktoré sa zaväzujú podnikať zodpovedne – a vďaka tomu prispievať k prosperite Slovenska.

Platforma Business Leaders Forum (BLF) už deväť rokov spája firmy, ktoré sú lídrami v presadzovaní princípov zodpovedného podnikania na Slovensku.

Zodpovedné podnikanie je často zamieňané s filantropiou, darovaním. Podpora komunity je určite dôležitou súčasťou takéhoto podnikania, ale pri zodpovednom podnikaní ide o omnoho širší pojem, ktorý je nevyhnutne spojený s každodenným fungovaním firmy,  jej správaním sa k zákazníkom, zamestnancom, dodávateľom či životnému prostrediu,“ hovorí Beata Hlavčáková, výkonná riaditeľka Business Leaders Forum.

Členovia združenia administrovaného Nadáciou Pontis sa stretávajú na pravidelných štvrťročných stretnutiach, skúsenosti a príklady najlepšej praxe na konkrétne témy si vymieňajú aj počas špecializovaných workshopov a seminárov z oblastí Zamestnanci, Životné prostredie a Trh. Pod hlavičkou BLF sa pravidelne v máji koná najväčšie odborné podujatie na tému zodpovedného podnikania v strednej Európe CEE CSR Summit.

Poslaním združenia je aj kultivovať firemné prostredie a inšpirovať ostatné firmy k zodpovedným riešeniam. V roku 2013 vydalo BLF praktické odporúčania pre firmy s tipmi na účinné opatrenia, ktorých zavedenie má hodnotu ako pre firmu samotnú, tak i pre jej partnerov a okolitú komunitu. Odporúčania Aktívne starnutie v práci reagujú na súčasný demografický trend starnutia obyvateľstva a HR manažérom ponúkajú riešenia, ako profitovať z výhod zamestnávania starších zamestnancov. Odporúčania Eko-efektívnosť pri prevádzke budov prinášajú konkrétne tipy na šetrenie nákladov aj životného prostredia a odporúčania Prínosy zodpovedného dodávateľského reťazca zase vytvárajú priestor na zlepšenie risk manažmentu, ktoré prináša partnerský vzťah s dodávateľmi.

Aktuálne sa združenie venuje témam work-life balance zamestnancov či podpora nízko-emisnej dopravy vo firmách. Pracovné skupiny odborníkov z členských firiem pripravia aj na tieto témy súhrnné odporúčania, ktoré budú k dispozícii všetkým firmám so záujmom o tému zodpovedného podnikania.

Platforma má v súčasnosti 25 členských firiem. „Sme veľmi radi, že tento rok sa k nám pridali aj spoločnosti Tatra banka, Bayer a Dalkia a verejne tak deklarovali svoj záväzok zodpovedne podnikať. Pevne verím, že zodpovedných firiem na Slovensku bude pribúdať aj naďalej,“ dodáva Beata Hlavčáková.

Viac informácií o Business Leaders Forum nájdete na stránke www.blf.sk

FOTO: Business Leaders Forum každoročne organizuje medzinárodné podujatie CEE CSR Summit

VIDEO: http://www.youtube.com/watch?v=1GApq3uRFOc

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro

Náklady bude už čoskoro možné rozúčtovať aj pomocou aplikácií ako Messenger či WhatsApp.

Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár

Incheba chce priniesť kvalitný verejný priestor, viac života a umenie.

Zelená Bratislava

Vyvetrajte si hlavu v jednom z najzelenších hlavných miest na svete.