Right2Move: Poznáte svoje práva?

Združenie Informačných a poradenských centier mladých v SR pripravilo spolu s inými mládežníckymi organizáciami a inštitúciami pre školy, Centrá voľného času a ďalšie organizácie zaujímavú aktivitu.

Ide o aktivitu európskej informačnej siete pre mladých ľudí EURODESK (viac o činnosti na www.eurodesk.sk), ktorá je prezentovaná v rámci všetkých štátov, kde EURODESK pôsobí. Modul Right 2 Move predstavuje interaktívna prezentácia, kde sa mladí ľudia dozvedia viac o tom, že v rámci Európskej únie môžu využívať svoje práva rovnako ako občania štátov, v ktorých sa nachádzajú, že EÚ im ponúka množstvo programov, ktoré im umožnia takmer zadarmo spoznať inú krajinu, naučiť sa jazyk, získať pracovné skúsenosti, alebo doplniť si štúdium a mnoho iných. Školiteľ im poskytne informácie, v rámci diskusie sa môžu dozvedieť všetko, čo ich zaujíma, získať kontakty, dohodnúť si konzultáciu v konkrétnej organizácii.

Do projektu sa zapojili mládežnícki pracovníci, či už z tretieho sektora, alebo napríklad z Centier voľného času. Oslovujú stredné školy, školské zariadenia, inštitúcie, ktorým ponúkajú možnosť využiť bezplatnú interaktívnu prednášku pre študentov. Prednáška trvá cca 1 – 2 hodiny, obsah aj forma sú veľmi flexibilné, teda záleží od priestoru, ale i cieľovej skupiny, pre ktorú je postavená.

Záujemcovia si samozrejme môžu prednášku vyžiadať aj sami, nemusia čakať na vyzvanie od školiteľov. Stačí, ak kontaktujú priamo Eurodesk, alebo niekoho zo školiteľov tohto modulu (v tomto prípade aj ZIPCeM, viď kontakt dolu) a ten im poskytne informácie, ktoré potrebujú. Či už priamo o module Right 2 Move, alebo o osobe, ktorá v ich regióne túto aktivitu ponúka. Potom je to už len na vzájomnej  dohode.

Dnešná doba je bohatá na informácie. Sú všade okolo, stačí sa načiahnuť. Práve z tohto dôvodu nám často unikajú tie užitočné, tie dôležité, ktoré by nás posunuli kamsi ďalej. A s týmto pracujú organizácie, ako sú Informačné centrá mladých, Eurodesk a mnohé iné, ktoré sa mladým ľuďom snažia pomôcť zbieraním informácií, ich triedením a doručovaním, snáď, na správnu adresu.

Okrem modulu Right 2 Move môžu záujemcovia využiť aj možnosť bezplatných besied na tému Závislosť pod vedením laického poradcu pána Mariána Daubnera, kariérne poradenstvo, či bezplatnú online Psychologickú poradňu, ktorú vedie psychologička, pani Eva Kubíková.

Kontaktná osoba:

Mgr. Lucia Macaláková

e-mail:  lucia@icm.sk

Tel:       +421 911 183383

+421 46 5430171

Združenie Informačných a poradenských centier mladých v SR je reprezentant organizácií aktívne pôsobiacich v oblasti Informačno-poradenskej činnosti vystupujúcich pod spoločným názvom Informačné centrum mladých. Informačné centrum mladých je mládežnícka organizácia, ktorej cieľom je poskytovanie informačných a poradenských služieb pre mladých ľudí z rôznych oblastí ich záujmov a potrieb. Viac informácií na: www.icm.sk a www.facebook.com/icmmladym

Ako zabrániť povodniam, či suchu? Riešenie nájde Climathon

Zvyšovanie teploty, prívalové dažde, či nedostatok vody sú dôsledky klimatických zmien, ktoré sa už dnes prejavujú aj na Slovensku

Tatra banka opäť rozdáva vreckové 22 eur k novému Detskému účtu

Dostávajú vaše deti vreckové? V rámci prieskumu Tatra banky odpovedalo minulý rok na túto otázku viac ako 1800 rodičov.

Vydanie denníka SME spolu s knihou Po stopách dávnej Bratislavy

Už dnes si môžete kúpiť špeciálne vydanie SME s knihou len za 4,99 €.

3 najväčšie chyby pri zateplení šikmej strechy

Zateplenie šikmej strechy môže pokaziť aj profesionál, ak nedodržiava niekoľko zásadných pravidiel. Pozrite sa, ktoré to sú.