Zahrejte sa s Jamesonom

Vychutnajte si skvelé drinky s legendárnou írskou whisky Jameson a spríjemnite si sychravé chladné dni.

MIDDLETON OLD FASHIONED

Inovatívna variácia na jeden z prvých cocktailov vôbec. Do zachladeného whisky pohára dáme 10 ml javorového sirupu, 2,5 ml trstinového sirupu, 2,5 ml likéru Cordial Becher a 30 ml whiskey Jameson 12 y.o. Vložíme 3 veľké tvrdé kocky ľadu a miešame po dobu 30 sekúnd. Nadávkujeme ďalších 30 ml dvanásťročného Jamesona, pridáme ďalší ľad a miešame opäť 30 sekúnd. Hotový drink ozdobíme pomarančovou kôrou.

THE WHITE IRISH

Lahodný krémový digestiv namiesto dezertu alebo kávy. Twist na klasickú verziu White Russian, alebo ak chcete, môžete ho nazývať aj twistom na jedinečnú Irish Coffee. V miešacom pohári s ľadom dobre vymiešajme 30 ml Jameson Irish Whiskey s 20 ml likéru Kahlúa a pár kvapkami kávovej tinktúry. Prelejeme do vychladeného koktailového pohára a na vrch dávkujeme 60 ml ľahko vyšľahanej smotany ochutenej 1 espresso lyžičkou perníkového korenia. Ozdobíme troma zrnkami kávy.

STOKER`S FIZZ

Výborný jesenný drink nielen na halloweenskú párty je výstižne pomenovaný podľa stvoriteľa grófa Draculu, škótskeho spisovateľa Brama Stokera. Prečo Škót, keď do drinku ide pravá írska whiskey? Pretože aj zakladateľ najznámejšej írskej whisky John Jameson bol Škót! Ale žiaden strach, Íri mu to už dávno odpustili...

Do šejkra nadávkujeme 50 ml Jameson Irish Whiskey, 30 ml Cordialu z oranžovej tekvice a po 10 ml citrónovej i limetkovej šťavy. Dobre premiešané nalejeme do pohára na long drink na kocky ľadu. Dolejeme 50 ml zázvorového piva Fentiman`s Ginger Beer, zľahka premiešame a ozdobíme plátkom citróna a guličkou z tekvice naloženou v mede.

Cordial z oranžovej tekvice:

Zrelú tekvicu ošúpeme a zbavíme vnútra. Očistené kúsky tekvice odšťavíme na odšťavovači. Šťavu odmeriame, zohrejeme v hrnci, pridáme polovičné množstvo jemného krupicového cukru a na miernej intenzite tepla miešame, pokým sa cukor nerozpustí. Po vychladnutí cordial precedíme cez husté sitko a dávkujeme do čistých uzatvárateľných fliaš.

Prihláste sa a vložte PR článok

Energetici predávajú nevyužívaný majetok

Dve spomedzi najvýznamnejších spoločností zo stredného Slovenska chystajú veľký výpredaj desiatok nevyužívaných nehnuteľností.

Posledných 30 r. cena fotovoltických panelov klesla 100 násobne

V roku 1977 stál 1 Watt fotovoltického panelu 76 dolárov, dnes stojí 0,31 dolára...

Trendy udržateľnej architektúry

Katedra architektúry zo Stavebnej fakulty STU v Bratislave bola tento víkend na Design days 2017 v obchodnom dome Styla!

Volkswagen T-Roc: ofenzíva v triede SUV

Volkswagen T-Roc chce preraziť v segmente vďaka svojej Roc(k)ovej povahe.