Ako sa vyhnúť zimným chorobám trávnika?

Jedno je isté, najlepšie predpoklady na bezproblémové prezimovanie má iba silný a zdravý trávnik.Význam preventívnych opatrení na jeseň a na začiatku zimy je obrovský.

Vhodným spôsobom ako pripraviť trávnik na zimu je aplikácia zodpovedajúceho výživového programu, vybudovanie sacharidových rezerv a proaktívne ošetrenie fungicídmi – to všetko s predpokladom, že zdravý trávnik na preventívnu aplikáciu fungicídov reaguje najlepšie.

Najlepšie predpoklady bez problémov prezimovať má iba silný a zdravý trávnik

"Silný a zdravý trávnik má najlepšie predpoklady bez problémov prezimovať, odolať všetkým zimným  a jarným ochoreniam a v novej sezóne vytvoriť konzistentnú hraciu plochu.  Význam  preventívnych opatrení  na jeseň a na začiatku zimy, je obrovský. "

Prieskum na SALTEXe ukázal, že viac ako 40 % greenkeeperov  verí , že na zvýšenie sacharidových rezerv v rastline  je nevyhnutný zvýšený príjem draslíka a železa.

Primo Maxx - prostriedok na zvýšenie hladiny vo vode rozpustných sacharidov

Dr Watson prezentoval výskum, ktorý dokázal, že použitie prípravku Primo Maxx v jesennom období  môže viesť k zvýšeniu hladiny vo vode rozpustných sacharidov.  Obsah sacharózy, fruktózy a glukózy, ktoré rastlina dokáže ľahko využiť, bol  po aplikácii Primo Maxxu o viac ako 16 % vyšší, než v predchádzajúcej sezóne, kedy Primo Maxx použitý nebol.

„Adekvátna preventívna starostlivosť o trávnik v jesennom období má tiež za následok vyššiu rezistenciu voči chorobám“, povedal .  „Nezávislé štúdie dokázali, že aplikácia prípravku Primo Maxx znížila riziko  ochorenia Patch Microdochium (Fusarium) počas zimy až 70%". Odborníci tento znížený výskyt pripísali vyššej úrovni  sacharidov akumulovaných v tkanivách trávnika.

Jedným z kľúčových atribútov ošetrenia prípravku Primo Maxx je 30 % nárast priemerného počtu chloroplastov v listových tkanivách, o čom svedčí výskum spoločnosti  Syngenta.  A to má za následok nielen  atraktívnejší zelený vzhľad trávnika, ale aj zvýšenie schopnosti listov absorbovať slnečné svetlo a tým pádom k vyššej akumulácii sacharidov.

Rady týkajúce sa výživy

Čítajte ďalej TU:

Mohlo by vás zaujímať:

Ako vplýva daždivé počasie na živiny v pôde?

Pleseň snežná - prevencia začína na jeseň

Jesenné plány hnojenia

Pripravte svoj trávnik na zimu - Winter Hardener

Jeseň - čas renovácie

Renovujeme a pripravujeme greeny na jeseň

Naše finančné družstvo - postoj člena vyjadrený básňou

Seriál referencií radových členov Nášho finančného družstva, 7. vydanie.

Online predplatné na mesiac zadarmo v novej iOS aplikácii SME.sk

Nová, rýchlejšia a prehľadnejšia.

Cestovateľské tipy, kde stráviť Veľkú noc

Využite voľno počas Veľkej noci a spoznávajte zaujímavé miesta po celom svete.

Chceme, aby mali naši zákazníci z nakupovania zážitok

Prehľadnosť predajne či rýchlosť vybavenia nákupu sú pre zákazníka veľmi dôležité, najmä pri malých každodenných nákupoch.