Ako sa vyhnúť zimným chorobám trávnika?

Jedno je isté, najlepšie predpoklady na bezproblémové prezimovanie má iba silný a zdravý trávnik.Význam preventívnych opatrení na jeseň a na začiatku zimy je obrovský.

Vhodným spôsobom ako pripraviť trávnik na zimu je aplikácia zodpovedajúceho výživového programu, vybudovanie sacharidových rezerv a proaktívne ošetrenie fungicídmi – to všetko s predpokladom, že zdravý trávnik na preventívnu aplikáciu fungicídov reaguje najlepšie.

Najlepšie predpoklady bez problémov prezimovať má iba silný a zdravý trávnik

"Silný a zdravý trávnik má najlepšie predpoklady bez problémov prezimovať, odolať všetkým zimným  a jarným ochoreniam a v novej sezóne vytvoriť konzistentnú hraciu plochu.  Význam  preventívnych opatrení  na jeseň a na začiatku zimy, je obrovský. "

Prieskum na SALTEXe ukázal, že viac ako 40 % greenkeeperov  verí , že na zvýšenie sacharidových rezerv v rastline  je nevyhnutný zvýšený príjem draslíka a železa.

Primo Maxx - prostriedok na zvýšenie hladiny vo vode rozpustných sacharidov

Dr Watson prezentoval výskum, ktorý dokázal, že použitie prípravku Primo Maxx v jesennom období  môže viesť k zvýšeniu hladiny vo vode rozpustných sacharidov.  Obsah sacharózy, fruktózy a glukózy, ktoré rastlina dokáže ľahko využiť, bol  po aplikácii Primo Maxxu o viac ako 16 % vyšší, než v predchádzajúcej sezóne, kedy Primo Maxx použitý nebol.

„Adekvátna preventívna starostlivosť o trávnik v jesennom období má tiež za následok vyššiu rezistenciu voči chorobám“, povedal .  „Nezávislé štúdie dokázali, že aplikácia prípravku Primo Maxx znížila riziko  ochorenia Patch Microdochium (Fusarium) počas zimy až 70%". Odborníci tento znížený výskyt pripísali vyššej úrovni  sacharidov akumulovaných v tkanivách trávnika.

Jedným z kľúčových atribútov ošetrenia prípravku Primo Maxx je 30 % nárast priemerného počtu chloroplastov v listových tkanivách, o čom svedčí výskum spoločnosti  Syngenta.  A to má za následok nielen  atraktívnejší zelený vzhľad trávnika, ale aj zvýšenie schopnosti listov absorbovať slnečné svetlo a tým pádom k vyššej akumulácii sacharidov.

Rady týkajúce sa výživy

Čítajte ďalej TU:

Mohlo by vás zaujímať:

Ako vplýva daždivé počasie na živiny v pôde?

Pleseň snežná - prevencia začína na jeseň

Jesenné plány hnojenia

Pripravte svoj trávnik na zimu - Winter Hardener

Jeseň - čas renovácie

Renovujeme a pripravujeme greeny na jeseň

Najkrajšie americké národné parky

Neostávajte iba v slávnych mestách USA. Vydajte sa na západ do národných parkov.

Podceňovať skúšobné jazdy sa pri výbere vozidla neoplatí

Správna skúšobná jazda môže odhaliť, že vybrané vozidlo pre vás nie je to pravé.

Slováci nakupujú viac slovenskej zeleniny a ovocia ako vlani

Slovenskí spotrebitelia prejavujú stále väčší záujem o produkty slovenských dodávateľov.

Plánovaním financií vás ani prísnejšie podmienky nezaskočia

Slováci sa začali vo veľkom zadlžovať.