15.ročník Hodiny deťom: Veľké sny potrebujú malú pomoc!

„Veľké sny potrebujú malú pomoc“ je mottom aktuálneho ročníka Hodiny deťom.

„Veľké sny potrebujú malú pomoc“ je mottom aktuálneho ročníka Hodiny deťom, ktorého cieľom je i v tomto roku získať finančné prostriedky na podporu jedinečných a užitočných projektov pre deti zo všetkých regiónov Slovenska.

Hodina deťom je známy charitatívny projekt, ktorý už po 15.krát oslovuje verejnosť, aby svojím príspevkom do celoročnej verejnej zbierky pomohli Nadácii pre deti Slovenska získať prostriedky na projekty pre deti zdravé i choré, talentované i hendikepované v rodinách, školách, centrách voľného času, v nízkoprahových kluboch, krízových centrách i detských domovoch.

Podporené projekty sa zameriavajú na rozvoj osobnosti a tvorivosti u detí, skvalitňovanie školského prostredia, budovanie bezpečného prostredia u detí, ale i na intervenčné projekty zamerané na riešenie problémov detí.

Za 14 rokov podporila Nadácia pre deti Slovenska z fondu Hodina deťom viac ako 1525 projektov v sume 4 491 977,94 EUR. V minulom roku to bolo 48 projektov v sume 191 218,21 EUR a priamy prínos z realizovaných aktivít malo viac ako 6 900 detí a mladých ľudí. Realizované projekty však majú ďalekosiahly dopad i na širšie komunity; v rámci minulého ročníka to bolo 49 267 ľudí.

K úspešne zrealizovaným aktivitám patrí aj podpora projektov neziskovej organizácie Ulita, ktorá sa v rámci nízkoprahového centra venuje deťom na sídlisku Kopčany. Silvia, mama z Kopčian: „Na sídlisku Kopčany, vyrástli moje deti – teraz už dospelý devätnásťročný syn, šestnásťročná dcéra a momentálne najmladší trojročný syn. Nie vždy to bolo najideálnejšie bývanie, ale postupom času tu nastali naozaj veľké zmeny práve vďaka pôsobeniu Ulity.... veľmi sme sa potešili novému ihrisku, chodníkom, lavičkám, stromčekom, ktoré vysadili naše deti za pomoci pracovníkov Ulity. Za ten čas, ktorý tu pôsobia sme priniesli neskutočné množstvo aktivít, hier, výletov, dobrých nápadov, učia naše deti ako sa správať k ľuďom, prírode, ako sa správať medzi rovesníkmi, nerobia medzi nimi rozdiely. Bojujú za naše deti a za nás všetkých, nebyť ich, naďalej by sa hrali v jame miesto pieskoviska, sedávali na obrubníkoch a najhoršie – pofľakovali by sa po uliciach“.

Jednou z možností ako podporiť Hodinu deťom je i verejná zbierka v uliciach 13. – 15. novembra 2013.

Práve počas týchto troch dní môžete stretnúť v 72 mestách Slovenska 1 895 dobrovoľníkov, ktorí vás oslovia a za váš dobrovoľný príspevok vám venujú odznak HUGA – kamaráta všetkých detí. Každý dobrovoľník bude počas zbierky opatrený identifikačnými prvkami v podobe žltej pokladničky s motívom HUGA, logom Nadácie pre deti Slovenska a logom Hodiny deťom. Každá pokladnička bude prelepená bielymi nálepkami s postavičkou HUGA a textom „Hodina deťom a www.hodinadetom.sk“ i nálepkou s číslom povolenia zbierky a číslom pokladničky. S cieľom čo najviac ochrániť dobré meno zbierky a čo najviac zabrániť možnému zneužitiu, bude každá pokladnička vybavená špecifickým prvkom - hologramovou nálepkou s jedinečným identifikačným číslom.  pokladnicka2-vysek-r317_res.jpg

Hodinu deťom je však možné podporiť i:

-      Zaslaním prázdnej SMS na číslo 800 a darovaním hodinovej mzdy  v hodnote 4 eurá kedykoľvek do 31.marca 2014

-      Zaslaním prázdnej SMS na číslo 800 alebo zavolaním na pevnú linku 14 222 počas TV šou Hodina deťom na Jednotke  RTVS 8. decembra 2013

-      Zriadením  trvalého alebo jednorazového bankového príkazu alebo prostredníctvom online formulára na www.nds.sk

Všetky podporené projekty i jednotlivé realizované aktivity si môže verejnosť pozrieť priamo v on-line aplikácii, ktorú plnia samotní grantisti v reálnom čase na www.hodinadetom.sk alebo www.nds.sk.

Na splnenie veľkých snov stačí málo od každého z nás...

V mene detí a mladých ľudí Slovenska vám srdečne ďakujeme!

DEXIS SLOVAKIA má nového generálneho riaditeľa

Po zlúčení DELUX a SLS-TECHNACO, kde sa právnym nástupcom stala firma DEXIS SLOVAKIA, dochádza k výmene na strategickej pozícii.

Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať

Strávte hlavné sviatky roka netradične - namiesto zimy si oddýchnite v exotike.

Stavebná fakulta hostila medzinárodnú konferenciu CSASC

V dňoch 11. a ž 14. septembra sa na Stavebnej fakulte STU v Bratislave uskutočnila piata medzinárodná konferencia CSASC 2018

Cestárske kariérne dni 2018 na SvF

Takmer 30 stredoškolákov sa zúčastnilo Cestárskych kariérnych dní na pôde Stavebnej fakulty STU v Bratislave.