Utorok, 20. október, 2020 | Meniny má VendelínKrížovkyKrížovky

Ako efektívne prevzdušniť trávnik?

Zhutnená pôda vždy znamená problémy. Zabraňuje prístupu kyslíka ku koreňom rastlín a aj vsakovaniu vody. Trávnik nedokáže regenerovať a je náchylný na choroby.

Zhutnená pôda je zdrojom problémov. Prístup kyslíka ku koreňom rastlín a pôdnym mikroorganizmom je limitovaný, zrážková ani závlahová voda nevsakuje a trávnik je náchylný na choroby. Jeho regenerácia je takmer nemožná.

Aerifikátory intenzívne prevzdušňujú vegetačnú vrstvu a uvoľňujú zhutnenie, ktoré je spôsobené zaťažením trávnika.

Ideálne riešenie zhutnenej pôdy prináša stroj „PLANET AIR HD50“, ktorý predstavuje novú generáciu v aerifikácii, tj.prevzdušňovaní!

Výsledky môžete vidieť už po prvom ošetrení

Planetový prevod vytvára unikátny bočný a lineárny pohyb lopatiek a prekypruje pôdu pod povrchom. Stroj vytvára malé otvory na povrchu, ale vo veľkej miere prevzdušňuje a rozrušuje spodné vrstvy pôdy. Toto rozrušenie umožňuje rýchlejšie vsakovanie vody a prístup kyslíka ku koreňom rastlín a k pôdnym mikroorganizmom.

Vsakovanie vody sa zlepší okamžite - hneď po prvom ošetrení strojom PlanetAir. Túto operáciu je možné vykonávať počas celého vegetačného obdobia.

Stroj nezanecháva porušený alebo poškodený povrch

Jediným viditeľným výsledkom na povrchu trávnika sú rady malých rezov, ktoré vyzerajú ako z stehy zo šijacieho stroja.

Planet Air je možné použiť s dvomi typmi nožov

- čítajte ďalej TU:

VIDEO ukážku práce stroja PlanetAir  nájdete TU:

Sortiment strojov na údržbu profesionálnych trávnikov nájdete  na www.engo.sk

ČÍTAJTE AJ:

Aerifikácia trávnika
Nechajte trávu dýchať
Doplnkové činnosti spojené s aerifikáciou - dosev, top dressing, piesková injektáž....

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Počas pandémie je dôležité aj správne kúrenie

Chladné jesenné dni a hrozba infekcie nás zaháňajú dovnútra, kde by malo byť teplo a bezpečne.

Bezbariérové vozidlo

Bezbariérové vozidlo je ideálnym riešením pre rodiny, taxislužby, rôzne združenia, ktoré potrebujú prevážať vozičkára.

Bezbariérové vozidlo – Citroën Berlingo

Na NFŠ môže byť rýchlo 72 špeciálnych lôžok pre COVID 19

O tejto ponuke dnes ráno NFŠ, a.s. informovala listom ministra zdravotníctva Mareka Krajčího.

Ilustračná vizualizácia.